Lintuperheet

Forsterin tiira (Sterna forsteri) Kuvaus

Pin
Send
Share
Send
Send


Forsterin tiira, tieteellinen nimi Sterna forsteri on Laridae-perheen tiira. Suvun mukaan Sterna on johdettu aikaisemmista englanninkielisistä sanoista "stearn", "tiira", ja forsteri muistuttaa luonnontieteilijä Johann Reinhold Forsteria.

Forsterin tiira on samanlainen kuin laajalle levinnyt tiira, mutta sitä esiintyy tuskin täysin erilaisissa elinympäristöissä.

Siitoshöyhenpeite, siinä on kevyt harmaa vaippa, jossa on hopeanvalkoiset pääosat. Sen pitkä, mieto häntä on syvästi haarautunut, ja sen alapinnat ovat kaikki valkoisia.

Forsterin tiirin siivet näyttävät lennossa erittäin lieviltä, ​​hopeanharmailta. Siinä on musta korkki, jota yleensä esiintyy tiirissä. Lasku on oranssinpunainen, mustalla kärjellä, ja jalat ovat oranssinpunaisia, kukin ylimääräisiä oransseja kuin nämä laajalla tiirillä.

Ei-lisääntyvän höyhenen aikuiselta puuttuu musta korkki. Silmien mustat merkinnät, jotka ulottuvat jälleen korviin, antavat kanalle selvästi naamioidun ilmeen.

Forsterin tiirin lasku on musta ja siipikärjet ovat harmaampia kuin jalostushöyhenissä. Nuorilla linnuilla on suuri määrä ruskeaa pesua höyhenissään, mutta se yleensä häviää elokuun loppuun mennessä.

Forsterin tiira lisääntyy sisämaassa Pohjois-Amerikassa ja talvi etelään Karibialle ja pohjoiseen Keski-Amerikkaan.

Tämä Forsterin tiirilaji on harvinaista, kuitenkin vuosittain Länsi-Euroopassa, ja se on talvehtinut Eiressä ja Nizzan Britanniassa monissa tapahtumissa. Mikään eurooppalainen tiira ei talvitse tähän pisteeseen pohjoiseen.

Tämä laji kasvaa pesäkkeissä suolla. Se pesii lattiakaaviossa ja munii kaksi tai ylimääräistä munaa. Kuten kaikki valkoiset tiirat, se puolustaa kiihkeästi pesäänsä ja on nuorempi.

Forsterin tiira ruokkii sukeltamalla kaloja, mutta jopa haukkaa vikoja sen lisääntymissoilla. Se ruokkii yleensä talvisella suolaliuoksella, kuten useimmat Sternan tiirat.

Se sukeltaa normaalisti välittömästi, eikä koskaan arktisen tiirin suosimasta "porrastetusta". Uros antaa naiselle kalaa naiselle on osa seurustelunäyttelyä.

Se on pieni tiira, pituudeltaan 33-36 cm, ja sen siipien kärkiväli on 64-70 cm (25-28 tuumaa). Se on aivan kuten tavallinen tiira. Siinä on vaaleanharmaat yläosat ja valkoiset alaosat.

Sen jalat ovat vaaleanpunaisia ​​ja setelit ovat vaaleanpunaisia, mustalla kärjellä. Talvella otsa muuttuu valkoiseksi ja ominaisuusmustat silmänaamarit pysyvät.

Nuorten Forsterin tiirat ovat aivan kuin talven aikuiset. Päätös on ankara melu kuin mustapäinen lokki.

Tätä lajia ei todennäköisesti sekoiteta mustan silmän naamioiden takia talvella usein esiintyvään tiiriin mustasilminaamioiden vuoksi, mutta se on kuitenkin läheisemmässä suhteessa höyhenen jalostuksessa.

Forsterin keskellä on harmaa keskiö, ja ylemmät siivet ovat puhtaan valkoisia, ilman usein esiintyvän tiirin tummempaa pääkiilaa.

Kuvaus

Forsterin tiira on keskikokoinen tiira, jolla on hoikka fysiikka, syvästi haarukkainen pitkä häntä ja suhteellisen pitkät jalat.

Ei-lisääntyvässä höyhenessä kruunu on valkoinen ja musta pilkkuinen laastari peittää huomion ja korvan peitteen.

Siivet ovat harmaita, ja primaarit ovat tummanharmaita, kun taas alapuoli on valkoinen. Lasku on musta ja jalat tylsää ruskeanpunaa.

Kasvatettaessa näyttää olevan voimakas musta kaula, joka ulottuu kaulaan. Siivet ja taas ovat vaaleanharmaita, kun taas alapuoli on kiiltävän valkoinen. Siinä on mustapäinen oranssi lasku ja kiiltävät oranssit jalat.

Nuorilla on väritys aivan kuten ei-lisääntyvillä aikuisilla, mutta niillä on yleensä tummemmat primaarit.

Elinympäristö ja jakelu

Forsterin tiira on suolla asuva laji. Sitä voidaan löytää sekä makeassa, murtovedessä että suolaisessa vedessä. Se löydetään yleensä matalan avoimen veden yli syvällä suolla. [6] Hallitsevia elinympäristöjä ovat suot, suistoalueet, saaret, suot ja järvien ja purojen ympäröivät soiset alueet.

Forsterin tiirat asuvat kesäisin joskus uusissa ja suolaisen suon suoissa. Koko muuttoliikkeen ajan ja talvella niitä esiintyy usein suuremmalla vesieliöympäristöllä, etenkin suistoissa, tuloaukkoissa ja lahdilla, mutta tuskin koskaan poissa maasta.

Forsterin tiira on yleensä rajoitettu Pohjois-Amerikkaan.

Se pesää kesällä suoilla sekä Atlantin että Tyynenmeren rannikolla, mutta lisäksi Prairies-alueella tai Nizzan järvien rinnalla Kanadassa ja Yhdysvalloissa.

Pesivän elinympäristön epävakauden seurauksena Forsterin tiira näyttää kohtuullisen vuotuisen liikevaihtohinnan.

Forsterin tiira myös talvi soilla Yhdysvaltojen ja Meksikon etelärannikon rinnalla, mutta yleensä saavuttaa Keski-Amerikan pohjoisosan.

Tiira on yleensä talvehtiva Karibialla.

Se voi tosiasiallisesti mennä vuosittain Länsi-Eurooppaan ja on usein talvehtinut Nizzan Britanniassa ja Eiressä.

Tavat

Forsterin tiira esiintyy tavallisesti suolla matalan avoimen veden yli. Se on matala sukeltaja, joka yleensä leijuu aikaisemmin kuin hyökkää.

Katsottaessa sen pää osoittaa alaspäin, kun taas matkalla se osoittaa eteenpäin.

Se on siirtomaa pesiviä lajeja, jotka rakentavat matalan pesän, joka hyödyntää suon kasvillisuutta, ja kilpailee harvoin lokkien kanssa pesivien verkkosivustojen puolesta.

Siitosyhdyskunta voi lukumääräisesti vaihdella parista {parista} tuhanteen ihmiseen. Monissa tapahtumissa Forsterin tiira jakaa pesiviä verkkosivustoja kelkapääisen mustarintun kanssa.

Jokainen isä ja äiti ovat huolissaan poikasten hoidosta, eikä Forsterin tiirillä ole sukupuolikohtaisia ​​vaihteluja talon käytössä.

Miehillä on taipumus suojata pesää ylimääräisesti yleensä päivän aikana, kun taas naispuolinen on ylivirta illalla.

Uudet poikaset ovat häiriintyneinä taipuvaisia ​​kyykkyyn ja pysymään hiljaa. Forsterin tiira on yksi saalistaja ja varhaispoikaset, joiden saalis on korreloitu niiden mittaukseen.

Aikaisemmin kuin jalostuksessa, miehet tarkkailevat seurusteluruokintaa.

Forsterin tiira lentää ja leijuu veden yli ja syöksyy ottamaan kaloja lattian alta. Se myös ravitsee lentäviä vikoja.

Tämä Forsterin tiira on aggressiivinen eri lintujen suuntaan pesänsä lähellä.

Syöminen

Kalat muodostavat valtaosan painonpudotusohjelmasta kaikkina vuodenaikoina, mutta kesällä viat ovat yksi tärkeimmistä ravintotarvikkeista. Eri vesiolentoja otetaan lisäksi.

Laulu

Forsterin tiirin yleinen nimi on laskeva kerros. Puolustushyökkäyksessä käytetty riskinimi on matala ankara zaar.

Naispuolinen käyttää kerrs-peräkkäistä kerjäävänä nimenä koko seurustelun ajan.

Syöminen ja ruokinta

Tärkein osa Forsterin tiirin laihtuminenohjelmaa on kala.

Karppi, kääpiö, auringonkala, taimen, ahven, taimen, ahven, killifish, keppi, shiner ovat usein saalista makeassa vedessä.

Amerikan ja Kanadan länsirannikolla Forsterin tiira voidaan tunnistaa myös saalistajina Tyynenmeren nummien nuoria.

Sudenkorentoja, caddisfliesia ja heinäsirkkoja muistuttavia vikoja kulutetaan joskus, mutta vesihyönteisten toukat, äyriäiset ja sammakkoeläimet voivat täydentää laihtuminenohjelmaa.

Forsterin tiira on matala sukeltaja, jonka pää osoittaa alaspäin katsellessaan.

Hyökkäys alkaa normaalisti leijuvasta paikasta aikaisemmin kuin aloitetaan etusukellus siivillä osittain taaksepäin.

Bugit voivat usein tarttua siipeen ja saalista niellään ilmassa.

Tottumuksia käsittelevä saalis saattaa ilmentää kalojen pudottamista ja saaliiksi saamista aikaisemmin kuin niiden nielemistä. [8] Joillakin alueilla Forsterin tiira haluaa rehua samealle vedelle.

Tämä lopettaa havaitsemisen, mutta se voi jopa olla osoitus saaliiden ylemmästä tiheydestä ja kohonneesta läsnäolosta lähellä lattiaa. Veden luettavuuden asetukset voivat riippua saaliin saatavuudesta.

Jäljentäminen

Forsterin tiirin pesimäkausi voi alkaa jo huhtikuussa Amerikanlahden rannikolla ja pidentyä Mightista kesäkuun puoliväliin leveysasteeseen perustuen.

Forsterin tiira on siirtomaa-pesä, jonka pesäkemittaus alkaa yhdestä tuhanteen pesään.

Aikuiset muodostavat todella pienen alueen pesän poikki, ja pesät ovat yleensä kasaantuneet yhdessä.

Miehet tarkkailevat seurusteluruokintaa ja naiset pyytävät aterioita käyttämällä Kerr Kerreri -nimeä.

Tyypillinen munan kytkin vaihtelee 2-4.

Inkubointiväli voi olla viimeinen 24 tai 25 päivää muninnan jälkeen. Nuoremmat ovat puoliksi esisosiaalisia, ja isä ja äiti ovat suorittaneet kuorenpoiston.

Poikasilla on korkeampi ja pienempi alaleuan munan emali, jonka ne menettävät 3-5 päivää kuoriutumisen jälkeen.

Poikaset yleensä poistavat pesän isän ja äidin kanssa neljä päivää kuoriutumisen jälkeen ja siirtyvät tiheämmän kasvillisuuden alueille.

Siipikarja tapahtuu 28 päivää kuoriutumisen jälkeen. Muutaman viikon pakenemisen jälkeen nuoret tiirit menevät pois synnytyksen siirtomaa, mutta ovat kuitenkin osa ryhmää roosting, kun taas siirtyvät talvikerroksen suuntaan.

Jokaisella miehellä ja naisella on siihen liittyvä osallistuminen inkubaatioon ja poikasen kasvatukseen.

Miehet ovat taipuvaisia ​​inkuboimaan munia päivittäin ja naisia ​​pääasiassa yöllä. Lisääntymismenestys vaihtelee vuodesta toiseen ja yhdyskunnasta toiseen.

Ryhmittely

Forsterin tiira näyttää erittäin aggressiivisia tapoja pesän saalistajien uhkaamana; jos pesä häiriintyy, siirtomaa väkivaltaa hyökkääjää, sukeltamalla sen suuntaan ja soittamalla kovia puheluita.

Aggressiivisuus lisääntyy välittömästi poikasien kuoriutumisen jälkeen ja läpi.

Samassa tilassa pesivät hanhet ja vihannekset hyötyvät yleensä tiirin aggressiivisista tottumuksista potentiaalisia saalistajia kohtaan

Keltapääiset mustarinnut, jotka jakavat pesiviä verkkosivustoja, on tunnustettu aktiivisesti osaksi tiirijoukkoja vastustaa saalistajia.

Läntiset vihreät tunnustavat tiirin hälytyksen nimen; tämä voidaan tulkita infoparasiitiksi.

Pesä

Forsterin tiirat ovat taipuvaisia ​​pesimään soisilla alueilla, sekä makeassa vedessä että suistoissa.

Pesät sijaitsevat yleensä syvällä suon sisäpuolella, sekä vuorovesisaarilla että haihtumislampi-saarilla, mutta keinotekoisten patojen lisäksi.

Pesät koostuvat viereisestä soiden kasvillisuudesta. Monien pesiä ajatellaan kelluviksi ja ne on valmistettu soiden ruohoista, ne ovat usein kasvillisuuden korkeudessa tai laskeutuvat kelluville kasvillisille lautoille.

Manitobassa on vahva yhteys Forsterin tiiripesien ja myskikotien välillä. Ne ovat todellakin erittäin houkuttelevia pesimämaita.

Lisäksi Manitobassa Scirpus ja harvoin Typha ovat pääasiallisia pesäkkeiden rakentamiseen käytettyjä kasveja.

Tyypillisesti pesimässä ondatrattien kodeilla tai sora-saarilla, Forsterin tiirit kirjoittavat kiinnittämättömiä pesäkkeitä ja ovat yleensä sidoksissa kelkapääisten mustarintujen pesäkkeisiin.

Kun Forsterin ja mustat tiirat pesivät samassa suossa, Forsterin tiirit valitsevat pesilleen suuremman ja kuivemman kerroksen.

Forsterin tiirin kukin sukupuoli auttaa rakentamaan pesän, ruoko- ja nurmialustan, jossa ontto aukko keskellä hienompia tarvikkeita ja kuoria.

Kolme munasolua inkuboidaan molemmilla sukupuolilla 23-25 ​​päivän ajan. Nuorempien tapahtumien ei pitäisi olla tunnettuja, mutta jokainen isä ja äiti auttavat ruokkimaan nuorempia pesässä.

Valtavien siirtomaiden tapauksessa pesimätilan saatavuus vähenee. Forsterin tiira pesää sitten hiekalla, soralla tai mutalla.

Forsterin tiirin pesissä on reikä substraateissa, sekä vuorattuina ruoholla että ei, ja ajopuuta, kuoria, kuivattuja kaloja, luita ja höyheniä.

Kelluvat pesät ovat yleensä sietäviä vesiliikkeen lievälle tehostumiselle tai matalammalle tasolle, mutta pesiminen tapahtuu usein.

Voimakas aaltoliike, tuuli tai tulvat, jotka myrsky yleensä aiheuttaa, voivat yleensä vahingoittaa pesää ja munia.

Ilmasto on perusselvitys pesän epäonnistumiselle ja munan häviämiselle. Suojaamattomat pesät ovat erityisen alttiita tuhoutumiselle kuin suojaiset.

Suurempaan kerrokseen tehdyt pesät ovat lisäksi erityisen suojattuja tulvilta, mutta ne ovat erityisen paljaita tuulelle.

Forsterin tiirat on nauhoitettu käyttämällä ihmisen tekemiä alustoja, erityisesti Wisconsinissa, paikassa, joka ne oli rakennettu korvaamaan Cat Island -ketju.

He osoittivat yleistä menestystä, Forsterin tiirien mieluummin hyödyntämällä niitä pitääkseen poissa puhtaasta pesästä johtuvat haavoittuvuudet.

Munat

Munan päävarjo vaihtelee vihertävästä ruskehtavaan sävyyn. Ne huomataan tasaisesti tummanruskean, melkein mustan tai harmaan pilkulla.

Kytkimien välillä ja sisällä on sävyvariaatioita; aikaisemmat munat ovat yleensä vaaleammat, vihreämmät ja isommat.

Forsterin tiirimunien väri voi vaihdella sijainnista riippuen. Valkoisia tai kermanvärisiä munia on lisäksi raportoitu.

Forsterin tiiripetoeläimet

Raptors, jotka muistuttavat haukkoja ja haukkoja, pöllöjen ja Corvidae-lintujen lisäksi saattavat olla aikaisempia aikuisille ja nuorille.

Lisäksi on tehty anekdoottitutkimuksia kilpikonnan napsautuksesta, joka on edennyt rynnäkkötystä pesän sisällä.

Amerikkalainen katkarapu, Nizzan sinihaikara ja mustakruunun ilta-haikara ovat lisäksi potentiaalisia saalistajia, kun taas lokit ja Kaspian-tiirat saalistavat erityisesti Forsterin tiiran munia.

Kun niiden alueet ovat päällekkäisiä, suohiiri-rotat ovat todennäköisesti ympäristöystävällisimpiä Forsterin tiirimunan saalistajia.

Nuket ovat lisäksi yksi harvoista nisäkkään saalistajista, jotka voivat yrittää suolla ja saalistaa munia ja röyhkeä.

Petoeläinten menestys pysyy normaalisti matalana koko pesimäkauden ajan aikuisten aggressiivisen väkivaltaisen reaktion vuoksi.

Muuttoliike pysyvä

Forsterin tiirit ovat muuttavia, kuitenkin vähäisemmässä määrin kuin laajalle levinneet tiirat. He talvehtivat Yhdysvaltojen eteläisen rantaviivan rinnalla.

Suojelu pysyvä

Kosteikkojen tuhoaminen on johtanut laskuun joillakin alueilla. Vapaa-ajan veneily pesivillä järvillä, jotka saattavat tulvia pesiä, voi vaikuttaa epäedullisesti Forsterin tiirien populaatioihin.

IUCN: n mukaisesti Forsterin tiirin asema ei ole kovin huolestuttava, kuitenkin myös suon elinympäristön huonontuminen voi olla uhkaavaa.

Veneily voi vaikuttaa pesän kasvillisuuteen ja lisätä eroosiota, mikä voi johtaa tiirien pesimäalueiden heikkenemiseen.

Äärimmäinen melu on saattanut laukaista pesän autioitumisen ja poikasen kuolleisuuden.

Tämä Forsterin tiirilaji on lueteltu muuttolintusopimuslain alla Yhdysvalloissa.

Se on uhanalainen Illinoisissa ja Wisconsinissa, kun taas erityisen huolestuttava Michiganissa ja Minnesotassa.

Kosteikkojen suojelu ja synteettisten pesimissivustojen käyttöönotto voivat auttaa suojelemaan lajeja riskialttiilla alueilla.

Karpin populaatioiden kasvaminen kuivatusohjelmissa, suon kasvillisuuden vahingoittaminen saattaa rajoittaa Forsterin tiirin elinympäristön saatavuutta.

Lisäksi on tehty anekdoottitutkimuksia karpin voimakkaasta kutemisesta, joka vahingoittaa tiirin kelluvia pesiä.

Kuten monien kalansyöjien lintulajien kohdalla, Forsterin tiira on alttiina pilaantumisen biologiselle kertymiselle.

Liiallinen elohopeapitoisuus voi aiheuttaa biokemiallista stressiä, mikä vähentää tiirien yleistä hyvinvointia.

Elohopean biometylointi on lisääntynyt soilla ja suolalammikoissa, mikä lisää Forsterin tiirin alttiutta.

Liiallisilla seleenialueilla voi olla haitallisia tuloksia heidän hyvinvoinnilleen.

PCB: tä muistuttavat orgaaniset klooripitoiset epäpuhtaudet voivat heikentää niiden kasvatusmenestystä.

Katso video: Дальнобой по крышу прицепа от снега. Датчик коллейки. (Elokuu 2022).

Pin
Send
Share
Send
Send