Lintuperheet

Parasiittinen Jaeger (Stercorarius parasiticus) -profiili

Pin
Send
Share
Send
Send


Loisjaeger, tieteellinen nimi, Stercorarius parasiticus on merilintu. Skua-perheen Stercorariidae-lajeihin kuuluvat myös arktinen skua, arktinen jaeger tai loisskua. Sana "Jaeger" tulee saksankielisestä sanasta "Jaeger", joka tarkoittaa "metsästäjä".

Englanninkielinen nimi “Skua” tulee faraon nimestä Skigvur, jossa Skyevoy tunnetaan lintupesäkkeestään. Genosin nimi on Stercorreus Latin ja tarkoittaa "lehmän lantaa".

Muiden lintujen hajauttamia ruokia pidettiin kerran ulosteina, kun niitä seurasi kurpitsoja. Erityiset loiset ovat peräisin latinasta ja tarkoittavat "loisia".

Kuvaus

Havaitseminen on monimutkaista pitkäjalkaisten jaegeri- ja parasiittisten jegerien ja kolmikirjaimisten morfien olemassaololla.

Lyhyt, loisleuka leualle painaa 5-7 cm (4-5 tuumaa), 107 10125 cm (42-49 tuumaa) siipillä ja painaa 300-650 grammaa (0,66-1,43 paunaa). Aikuisten hännän virtaviivaajien pituus on noin 7 cm (2,8 tuumaa).

Vaaleanmuotoisilla aikuisilla on ruskea selkä, pääosin valkoinen päänahka, tumma alaosa ja valkoinen ”salama”. Pää ja niska ovat keltaisia, mustalla hatulla ja niissä on keskipisteen projektio.

Tummamorfisten aikuisten tummissa morfioissa on tummanruskeat ja keskikokoiset höyhenet hieman tummat, vaaleat alaosat, pää ja kaula. Siellä on kaikenkokoinen valkoinen siipisalama.

Murrosikäisten tunnistaminen on ongelmallisempaa, ja loisjigereitä on vaikea erottaa pitkäjalkaisista. Parasiittinen jaeger on vähemmän palanut kuin suurempi, lyhyempi siipinen ja pidempi jalkainen parasitic jaeger, jotka ovat yleensä lämpimämpiä sävyisillä ruskealla kuin harmaalla. Ne osoittavat kuitenkin saman laajan höyhenmuutoksen. Lento on enemmän Falconin kaltaista.

Tämän linnun yleinen kutsu on nenän mykistyssana, joka toistetaan useita kertoja näyttelyssä. Heidän hälytyskutsunsa on pieni ääni.

Kasvatus

Tämä laji on peräisin Euraasiassa ja Pohjois-Amerikan pohjoispuolella, ja merkittävät populaatiot ovat Pohjois-Skotlannin eteläosassa.

Se munii neljä oliivinruskeaa munaa kuivalle tundralle, korkeammille hedelmille ja pesiville saarille. Kasvatusalueella se pysyy hiljaisena lukuun ottamatta niittoa ja hyvin nootteja.

Kuten muut vartaat, se saavuttaa ihmisen tai ketun pesän, vaikka se ei voi aiheuttaa vakavaa haittaa, se on pelottava ja tuskallinen kokemus. Se on vaeltava, trooppinen ja talvi eteläisillä valtamerillä.

Ison-Britannian saarilla he kasvavat Shetlannissa ja Orkney'ssa, Outer Hebridesissa, Sutherlandissa, Caithnessissä ja useilla Argylen saarilla.

Kasvatus

Tämä lintu ruokkii rotat, hyönteiset, munat, rotat ja pienet linnut lisääntymiskauden aikana, mutta suurin osa sen ruokavaliosta (etenkin talvella ja muuttoliikkeessä) valmistetaan elintarvikkeilla, jotka se hankkii siipimällä muita lintuja (lähinnä lokkeja ja maastoja) sekvenssi nimeltä kleptopericism.

Säilytystila

Vuonna 2018, kun niiden määrä laski voimakkaasti 2000-luvun alkupuolella, Stercorarius parasiticus listattiin Islannissa uhanalaisena vähiten huolissaan vuonna 2000.

Katso video: Parasitic Jaeger attacks on GullsLake Superior (Elokuu 2022).

Pin
Send
Share
Send
Send