Lintuperheet

Papukaija Auklet tosiasiat ja tunnistaminen

Pin
Send
Share
Send
Send


Papukaija-aukletilla on laaja valikoima kaikkia Alaskan aukletteja, mutta sillä ei ole yhtä suurta karjaa kuin muilla meressä tai pesimäkolonioissa. Lyhyt uinti ja sukeltaminen merilinnut, Bearings-meri ja etelärannikon Alaska-kesä.

Juoksee yleensä pareittain tai pieninä ryhminä. Papukaija-auklet on pieni, intensiivinen merilintu, noin 9-10 tuumaa pitkä. Siinä on tumma musta sulka päässä ja takana, valkoinen kaula ja rinta ja valkoinen runko.

Papukaija auklet (Athiya socitakula) on pieni merilintu Pohjois-Tyynenmeren alueella. Papukaijaaukletit oli tarkoitus sijoittaa Cycloarhynchus-sukuun, mutta tuoreet näytteet ja geneettiset todisteet olisi sijoitettava Athias-sukuun, jolloin se olisi läheisessä yhteydessä harjapöllöihin ja ainakin munasoluihin.

Se käsittelee Alaskan, Kamtšatkan ja Siperian boreaalisia vesiä. Se lisääntyy rannikkosaaren jyrkissä, opaalisissa ja lohkareissa, siirtyen talvella etelään.

Kuvaus

Papukaijaauklet on lyhyt oranssi seteli, jossa on pieni (23 cm) aukko, joka kannustaa lintua ilmaisemaan kiehtovan ilmeensä. Linnun höyhenpeite on ylhäältä tumma ja alhaalta valkoinen. Yhdellä valkoisella sulalla, joka on heijastettu silmistä. Jalostuksen ja talven höyhenen välillä on pieni ero.

Papukaija auklet on erittäin äänekäs laji alkuperäisessä elinympäristössä, kutsuu sitä pesään saavuttuaan ja duetoi sen, kun pari saapuu. Sitä kutsutaan johdonmukaisesti hankauskorvaksi (kaseiinin oskillaattorina ja sen tehokkuutta ei tunneta, mutta se voi liittyä uran suojaamiseen tunkeilijoilta ja sen sidoksen vahvistamiseen kumppaninsa kanssa.

Käyttäytyminen ja lisääntyminen

Papukaija-auklet on erittäin sosiaalinen pesimäkolonioissa.

Muukalaisen oktaalin ruokintakausi vaihtelee, lisääntymiskausi vie suurimman osan pienistä planktonisista äyriäisistä, kuten euphausidista, kopepodeista ja amphipodeista. Viimeaikaiset tutkimukset osoittavat, että joillakin alueilla se on myös altis hyytelökaloille. Se ruokkii usein huomattavasti etäisyydellä siirtokunnasta ja uppoaa jopa 30 metriin saavuttaakseen saaliinsa.

Kasvatus alkaa huhti- ja toukokuussa pesäkkeissä, jotka ovat usein yhteisiä muiden auk-lajien kanssa. Tämä pari munii munan, joka kestää vain kuukauden, kanaa ruokitaan 4 kertaa noin 35 päivän ajan. Poikasen pakenee yöllä, lentäen yksin mereen.

Tila ja säilyttäminen

Vaikka papukaijaaukletia ei pidetä uhkana, Pohjois-Tyynenmeren alueella on arviolta yli miljoona ihmistä. Sen ei uskota vähentyneen viime aikoina, mutta saalistajat ja öljyvuodot saattavat uhata sitä tulevaisuudessa.

Katso video: Pepe (Elokuu 2022).

Pin
Send
Share
Send
Send