Lintuperheet

Missä muuttohaukka rakentaa pesän ja miksi?

Pin
Send
Share
Send
Send


Muuttohaukalla on monia ainutlaatuisia ja mielenkiintoisia faktoja, erilainen pesä on yksi näistä. pesä Miksi muuttohaukka pesää rakennuksissa? Tässä artikkelissa kerrotaan faktoja peregrine falcon -pesästä.

Tietoja peregrine falcon -pesistä

Peregrine pesii yleensä Kalliokallioiden kallioilla. Falcons on kuitenkin pystynyt sopeutumaan käyttämään korkeampia rakennuksia. Ikkunalaatikot ja muut rakennuskohteet tarjoavat paikan munia naismunalle.

Peregriinit munivat munansa pesän syvennykseen, jota kutsutaan kaaveiksi.

Muuttohaukka pesii romussa, yleensä kallion reunalla. Naaras valitsee pesimäpaikan, jossa hän kaavaa matalan ontelon maaperään, hiekkaan, soraan tai kuolleisiin kasveihin munien löystämiseksi.

Vakiintunut peregrine-haukkapari, jolla on olemassa pesimäalueita, pysyvät yleensä kiinni lisääntymiskauden ulkopuolella.

Peregrine-haukkapari voi olla yhdessä vuodenaikojen välillä, ja missä ne asuvat koko ajan, sidos voi olla pitkäaikainen samassa pesässä tai toisessa.

Peregrine on erittäin onnistunut esimerkki kaupunkien villieläimistä useimmilla alueillaan, ja pesänä käytetään korkeita rakennusrakenteita, kuten kyyhkyset ja ankat saalina.

Sekä englanninkieliset että tieteelliset nimet tälle lajille viittaavat monien pohjoisten populaatioiden muuttotottumuksiin "matkahaukkana". Asiantuntijat tunnistavat 17-19 alalajia, jotka eroavat ulkonäöltään ja laajuudeltaan.

Vaikka ruokavalio koostuu melkein yksinomaan keskikokoisista linnuista, peregrine metsästää toisinaan pieniä nisäkkäitä, pieniä matelijoita tai jopa hyönteisiä.

Saavutettuaan sukupuolikypsyyden vuoden sisällä, se yleensä rakentaa pesiä selviytyäkseen hissin reunalla tai viime aikoina korkeissa ihmisen tekemissä rakenteissa. Tiettyjen torjunta-aineiden, varsinkin DDT: n, laajan käytön vuoksi peregrine-haukasta on monissa tapauksissa tullut uhanalainen laji.

DDT-kiellon jälkeen 1970-luvun alkupuolelta lähtien väestö on toipunut, pesimäalueiden laajamittaisen suojelun tukemana ja vapauttanut luonnon.

muuttohaukka nykyisellä kaksikielisellä nimellä ja turvallisella pesällä kuvasi ensin englantilaista ornitologia Marmaduke Tunstallia vuonna 1771 kirjoittamassaan esseessä Ornithologia Britannica. Falko Peregrinus on keskiaikainen latinankielinen lause, jota Albertus Magnus käytti vuonna 1225.

Erityinen nimi valitaan, koska lintujen poikaset menivät pesästä pesimäpaikkaan eikä lintujen poikasista, koska haukkaa oli vaikea pestä.

Falcon, latinankielinen Falcon, liittyy Falconiin, mikä tarkoittaa "jatkoa", Falconin pitkää, terävää siluettia lennolla.

Katso video: Tuulihaukka möyhentää sääksen pesää (Elokuu 2022).

Pin
Send
Share
Send
Send