Lintuperheet

Musta giljotiini (Cepphus grylle) Kuvaus

Pin
Send
Share
Send
Send


Musta guillemot tai tystie, tieteellinen nimi Cepphus grylle on keskikokoinen Alcidae-perheen merilintu, joka on kotoisin Pohjois-Atlantin ja Pohjois-Amerikan rannikoilta. Se asuu suuressa osassa sen vaihtelua, mutta massiivinen väestö liiallisesta arktisesta alueesta muuttuu etelään talvella.

Musta giljotiini on pieni aukko, joka lisääntyy kallioiden keskellä kallioiden pohjalla, laskevilla rinteillä tai kallioisilla saarilla; niitä nähdään tyypillisesti pieninä määrinä. Mustat giljotut syövät kalaa ja äyriäisiä.

Musta giljotiini sukeltaa alas veden lattiasta ja ui saadakseen saaliinsa. Laskujen saaliista huolimatta on mahdollista ilmoittaa, onko koukku vasen- tai oikeakätinen parhaalla tavalla kalatasolla.

Monet tuhannet mustat guillemotit lisääntyvät Isossa-Britanniassa, hajallaan rannikon rinnalla pareittain tai pieninä joukkueina. Et voi siirtyä kauas vuodenaikojen välillä, talvella, saatat todennäköisemmin havaita heidät niiden lisääntymispaikoista.

Musta gilmotin koukku voitiin nähdä sen kallioisten rantojen, kallioiden ja saarten lisääntymisympäristössä ja sen ympäristössä yksittäisinä tai pieninä pareittain.

Musta giljotiini ruokkii pääasiassa sukeltamalla merenpohjan suuntaan ja ruokkii kaloja, äyriäisiä tai erilaisia ​​pohjaeläimiä. Ne on lueteltu IUCN: n vaaleanpunaisessa tietueessa vähiten huolestuttavana lajina.

Helppo tapa perustaa

Kesällä mustat aaltomuodot ovat kaikkialla mustia, jokaisessa siivessä iso, valkoinen soikea laastari. Talvella se muuttuu valkoiseksi, taas mustalla aukolla ja mustilla siivillä. Siinä on eloisia vaaleanpunaisia ​​jalkoja ja vaaleanpunainen kitta.

Auk-laji, erittäin merellinen ja löydetty yksinomaan maista pesintäkauden aikana. Pienempi kuin Guillemot ja vain tuskin suurempi kuin Puffin.

Pullea ja raskas takana, lentää yläosa ylöspäin. Silmiinpistävän erottuva lisääntymiskauden sisällä, mustalla giljotillalla, valkoisilla korkeammilla siipilevyillä ja vaaleanpunaisilla jalkoilla. Se saattaa näyttää kaikki tummalta, etäisyydeltä, lisääntymiskauden sisällä.

Täysin erilainen talvella, kun koukku on valkoinen alapuolella, yläpuolella valkoinen sulku, korkeampi siipinäyte, joka on samanlainen kuin lisääntymisaika, ja auttaa selvittämään lajia vuoden hetkellä.

Jakelu

Pesii kallioilla ja kallioisilla saarilla hajallaan Skotlannin rannikolla, Mansaarella ja muutamalla verkkosivustolla Englannissa ja Walesissa. Talvi sen lisääntymisalueilla tai lähellä niitä.

Jokaisella mustalla guillemot-sukupuolella on hyvin vertailukelpoinen esiintyminen mustalla höyhenellä ja iso valkoinen laastari siipiensa yläosassa kesällä.

Lasku voi olla musta, melko pitkä ja hoikka, kun taas jalat ovat korallipunaisia. Talvella aikuisten alaosat ovat valkoisia ja ylemmät ovat vaalean harmaita. Jälleen ja hartioissa on harjattu harmaa ja valkoinen kuvio.

Linnut lisääntyvät yksinäisissä pareittain tai pienissä ryhmissä koko pesimiskautensa ajan helmikuun lopulla ja aikaisin Mightilla.

Kasvatusparit asettavat yleensä 2-munaiset kytkimet ja nostavat 2 poikasia lentämään. Inkubaatio kestää yleensä 28-32 päivää, heti kun kuoriutuneet poikaset saavat isältä ja äidiltä hoitoa, kunnes he ovat 30-40 päivän ikäisiä.

Heti kun nuoret poikaset ovat täysin puolueettomia ja kolmen tai neljän vuoden iän mukaan he alkavat liittyä uudelleen syntymäkolonioonsa.

Sukunimi Cepphus on peräisin Kreikan historiallisesta kepphoksesta, vaaleasta vesilinnusta, josta kreikkalaiset kirjoittajat puhuivat yhdessä Aristoteleen kanssa.

Lajinimike grylle oli tämän kakun natiivi murreotsikko Gotlannissa, kun Linnaeus meni sinne vuonna 1741. Englanninkielinen lause "guillemot" on peräisin ranskalaisesta giljotetista, joka on todennäköisesti peräisin Guillaume, "William".

Kuvaus

Musta guillemot on keskikokoinen koukku, jossa on aikuisia, joiden koko on yleensä 30-32 cm, ja siipien kärkiväli 52-58 cm (21-23 tuumaa).

Paino voi vaihdella välillä 300-460g (0,7-1 paunaa). Aikuisilla on jokaisen kesän ja talven höyhenpeite, eikä siinä ole mitään seksuaalista eroa, joka voidaan tunnistaa kurinalaisuudessa.

Englanninkielinen otsikko “Black Guillemot” viittaa heidän silmiinpistävän mustaan ​​jalostukseen kesäaikaan höyhenpeite, joka on täysin musta lukuun ottamatta isoa valkoista laastaria siipiensa yläosassa.

Kesän höyhenen aikana heidän jalkansa, jalkansa ja suuhunsa ovat kaikki eloisia korallipunaisia, ja nokka on musta.

Aikuiset menettävät kesän höyhenensä alkusyksyllä. Moltin paikka, jossa korkeampi höyhenpeite muuttuu hitaaksi harmaaksi ja valkoiseksi, pää on vaalean harmaa, alaosa valkoinen ja jalat ja jalat vaaleanpunaiset.

Musta giljotiini säilyttää valkoisen siipimerkkinsä, mustan nokan ja vaaleanpunaisen suunsa sisällä. Kasvatuskauden päätös on liiallinen pilli. Vaaleanpunainen haava voi olla silloin erinomainen.

Nuoret ja kypsymättömät voidaan yksinkertaisesti tunnistaa tunnistamalla valkoinen siipimerkki, jossa on harmaita tai ruskeita höyheniä, ja ne on helppo nähdä jopa kaukana tieteenalalla.

Ääni

Lintujen esittäminen ääni kokoelma valtavia nuotteja.

Ruokasuunnitelma

musta giljotiini elää merikaloilla ja äyriäisillä

Kasvatus

Mustan gilmemeenin pesiä kallioiden pohjalla olevien kivien joukossa, lisäksi kalliohalkeamissa ja teknisissä rakenteissa, samanlainen kuin laiturit. Pesää yksittäin ja kiinnittämättömissä pesäkkeissä.

Talviminen

Talvet jalostussivustojensa naapurustossa ja näkyvät rannalla ympäri vuoden.

Musta giljotiini: yhdellä silmäyksellä

Koko: 30-32cm
Siipien kärkiväli: 55cm
Paino: 420g
Yhteinen elinikä: 11 vuotta
Suojelu pysyvä
Luokiteltu Yhdistyneessä kuningaskunnassa meripihkana alle Birds of Conservation Concern 4: Pink Record for Birds (2015).

Katso video: Black Guillemot Cepphus grylle (Elokuu 2022).

Pin
Send
Share
Send
Send