Lintuperheet

American Kestrel (Falco sparverius) -lintuprofiili

Pin
Send
Share
Send
Send


Amerikkalainen kestrel, tieteellinen nimi Falco sparverius on Pohjois-Amerikan pienin ja yleisin haukka. Sen koko on noin kaksi tai yksi ulottuvuus alalajiin ja sukupuoliin verrattuna, mikä eroaa surukyyhkyn koosta sinisen inventaarion painossa.

Amerikkalainen kestel löytyy myös Etelä-Amerikasta ja on vakiintunut laji, joka on kehittänyt seitsemäntoista alalajia sopeutuakseen erilaisiin ympäristöihin ja elinympäristöihin kaikkialla Yhdysvalloissa.

Amerikkalainen kestrel on seksuaalisen läheisyyden kokoinen (naiset ovat kohtalaisen suurempia) ja höyhenpeite, vaikka molemmat sukupuolet ovat peniksen takaosassa, ja siinä on huomattava sulka, joka on havaittavissa ja houkutteleva ja samanlainen murrosikäisille.

Amerikkalainen kestrelki yleensä etsii maata saalista taivaalla, ja virransäästötavalla se saalistaa myös ilmassa. Joskus se pyörii ilmassa nopeilla siipillä, kun se saapuu metsästykseen. Sen ruokavalioon kuuluvat yleensä heinäsirkat ja muut hyönteiset, punkit, rotat ja pienet linnut (esim. Varpuset).

Tämä laaja ruokavalio on vaikuttanut sen laajaan menestykseen lajina. Amerikkalainen kestrel pesä puissa, kallioilla, rakennuksissa ja muissa rakenteissa. Naaras munii kolmesta seitsemään munaa, jotka auttavat polttamaan molemmat sukupuolet.

Sen lisääntymisalue ulottuu Pohjois-Kanadasta Keski- ja Länsi-Alaskaan Nova Scotiaan ja koko Etelä-Amerikkaan Etelä-Meksikoon ja Karibialle. Amerikkalainen kestrel on kotoisin Keski-Amerikan kasvattaja ja levinnyt laajalti koko Etelä-Amerikkaan.

Kanadassa ja Pohjois-Amerikassa useimmat Yhdysvaltain linnut matkustavat talvella etelään. Tämä on satunnaista Länsi-Euroopan läheisyyttä.

Ulkonäköön ja käyttäytymiseen perustuen sitä pidettiin monien vuosien ajan Falco-lajeissa verhottujen eurooppalaisten ja afrikkalaisten kestelien jäsenenä, mutta DNA-analyysi paljasti, että amerikkalainen kestrel on geneettisesti sukua suurempaan amerikkalaiseen Falconiin, kuten Aplomado, Peregrine ja Prairie Falcons.

Vaikka lajin nimeä ei ole muutettu tämän geneettisen analyysin seurauksena, se ei ole oikeastaan ​​silmälääkäri filogeneettisessä mielessä.

Sen sijaan evoluutioprosessin prosessi, kuten todelliset kestrels, jättivät sen samoihin fyysisiin piirteisiin ja saalismalleihin sopiakseen ekosysteemin kaltaiselle pienelle saalilajille.

Amerikkalainen kestrel on yleinen lintu, jota erityisesti käyttävät Falconryn uudet tulokkaat. Vaikka Falconerin tarkkuusharjoittelu ja painonhallinta eivät ole yhtä voimakkaita kuin monet muutkin suuremmat Falcons, se tekee monista amerikkalaisista kestreleistä toisinaan onnistuneita lintuja vastaan, melkein kaksinkertaisen omalla menestyksellään, toisinaan saamalla oman painonsa lintuja vastaan.

Kuvaus

Perinteisen luokituksen mukaan amerikkalainen Kestrel on pienin alullepanija Amerikassa. Amerikkalainen kestrel on seksikkäämpi, vaikka höyhenpeite onkin sukupuolten välillä päällekkäinen. Lintun pituus on 22-31 senttimetriä (8,7-12,2 tuumaa), 51-161 cm (20-24 tuumaa) oikealla puolella.

Naaraspuolinen amerikkalinnut on suurempi kuin urokset, vähemmän kuin suuret haukat, mutta yleensä kasvaa noin 10-15% heimosta, ja pohjoisemmat alalajit ovat kallistuneet kohti suurempaa kokoa, ja suurempi pohjoinen naaras kaksinkertaistaa pienempien eteläisten urosten koon. miehillä, joiden paino on yleensä 1 300. Grammaa (2,5-1,5 oz) ja naisia ​​65 grammaa (3,0-5,8 oz). Vakiomittauksissa siipien kärkiväli on 16-25 cm (6,3-8,3 tuumaa), hännän pituus 11-15 cm (4,3 4,5,9 tuumaa) ja lonkka 3,2-4 cm (1,3-11,6 tuumaa).

Fyysisesti amerikkalaiset kestrels ovat hitaampia ja lihaksikkaita verrattuna suurempiin Falconeihin. Amerikkalaisen kestrelin rintalentolihakset muodostavat noin 12% sen painosta verrattuna noin 20%: iin voimakkaista lentävistä haukoista, kuten peregrine.

Siivet ovat kohtalaisen pitkät, melko kapeat ja kapenevat pisteeseen. Heidän vähemmän lihaksikas ruumiinsa on sovitettu aggressiiviseen energiaa kuluttavaan saaliin, joka viettää paljon energiaa siipiin eikä heidän tarvitse ajaa linnun pitkää häntä.

Kokonsa vuoksi heillä on vahvat kynnet ja rannat ja ne voivat lähettää saaliin nopeasti. Niiden ohut rakenne ja energiansäästöstrategiat antavat heille mahdollisuuden kuluttaa vähemmän päivittäistä ruokaa kuin he ovat voimakkaammin lihaksikkaita, mutta niillä on kuitenkin riittävästi voimaa tehdä lintuhaukosta yleensä isompi ja joskus isompi tämän kehon tyylin ja metsästystekniikan menestyksellä kaikkialla Yhdysvalloissa.

Suuri levinneisyys heijastuu usein lajin suureen menestykseen. Lento amerikkalaiseen kestreliin ei ole niin dramaattisempi ja nopeampi kuin lihaksikkaampi Falcon, kuten Massalins ja Peregrines, mutta ne edellyttävät tehokasta sopeutumista ja vähemmän ruokaa päivässä, kun ruokavalio on pienempi saalis, mikä johtaa enemmän heihin olla läsnä.

Toisin kuin monet muut ylänkölajit, sukupuolet eroavat enemmän höyhenistä kuin koosta. Miesten siniharmaat siivekäs mustat täplät ja valkoinen alapuoli mustilla laakereilla.

Selkä on hankala, epäonnistuminen alemman puoliskon kanssa. Vatsa ja kyljet ovat valkoisia ja täpliä. Häntä on myös jäykkä valkoisilla tai karkeilla kärjillä ja mustalla subterminaalisella nauhalla. Naispuolisen amerikkalaisen kestrelin selkä ja siivet ovat outoja tummanruskeavärisillä laakereilla. Naisten alapuoli on kermanvärinen, voimakkaasti ruskealla silmiinpistävällä.

Häntä on huomattavasti erilainen kuin uros, ja siitä tulee värjätty lukuisilla kapeilla tummilla mustilla palkeilla. Nuoret näyttävät värikkäitä kuvioita aikuisina. Pää on valkoinen ja siniharmaa yläosa molemmilla sukupuolilla.

Pään kummallakin puolella on kaksi ohutta, pystysuoraa mustapintaista merkkiä, kun taas toisella Falconilla on kummallakin puolella yksi valkoinen tai oranssi nape, jossa on kaksi mustaa täplää (ocelli). Näiden paikkojen tehokkuus on kiistanalainen, mutta yleisesti hyväksytty teoria on, että ne toimivat "väärinä silminä" ja auttavat suojaamaan lintua mahdollisilta hyökkääjiltä.

Ääniä

Amerikkalaisella kestrelillä on kolme peruslaulua - “Clue” tai “Kylie”, “Whin” ja “Cheater”. "Clie" toimitetaan yleensä sarjana nopeaa - cli, cli, cli, cli, kun canstrelle on häiriintynyt tai innoissaan. Tätä puhelua käytetään monissa tilanteissa ja se voidaan kuulla molemmista sukupuolista, mutta vanhemmilla naisilla on yleensä matalampi äänitaso kuin miehillä.

"Virisevä" kutsu liittyy ensisijaisesti ruokintaan, mutta se lausutaan myös yhdynnän aikana. "Huijari" käytetään toiminnoissa, joihin liittyy uros- ja naaraslintujen vuorovaikutus, mukaan lukien tuomioistuinten ruokinta, avoliitto ja pesiminen. Nestlings voi tuottaa jopa 16 päivän ikäisiä puheluita.

Ekologia ja käyttäytyminen

Amerikkalaisia ​​kestrellejä löytyy monista elinympäristöistä, mukaan lukien niityt, lautat, aavikot ja muut Semopenin alueen aukot.

Niitä löytyy myös sekä kaupungeista että lähiöistä. Kestlerin asuinpaikkaan kuuluu puistot, avoin metsästystila ja luola (luonnollinen tai ihmisen tekemä) pesimistä varten. Andit vaihtelevat amerikkalaisesta kestrelevästä napapiiristä Keski-Amerikan trooppisiin alueisiin 4500 metrin korkeudesta kykyyn elää hyvin erilaisissa olosuhteissa.

Lintu on levinnyt Pohjois-Kanadasta ja Alaskasta Etelä-Amerikan eteläkärkeen, Tierra del Fuegoon. Tämä on ainoa oftalminen solu Yhdysvalloissa, vaikka tämä taksonomia ei ole geneettisesti oikea. Sen on ilmoitettu olevan epäselvä Yhdistyneessä kuningaskunnassa, Tanskassa, Maltalla ja Azoreilla.

Kanadan ja Pohjois-Amerikan amerikkalainen kynttilä liikkuu yleensä talvella etelään, joskus Keski-Amerikkaan ja Karibialle. Linnut, jotka kasvavat noin 35 ° pohjoisella leveysasteella, asuvat yleensä ympäri vuoden.

Kuljetus riippuu myös paikallisista sääolosuhteista. Talvikakkaroiden majoitusvaihtoehto vaihtelee sukupuolen mukaan.

Siitoskauden aikana naisia ​​löytyy useammin avoimesta avaruudesta kuin miehiä. Yleinen selitys tälle käytökselle on, että vanhemmat naiset saapuvat ensin haluttuun majoitukseen ja sulkevat miehet alueeltaan.

Amerikkalainen kestrel ei ole pitkäikäinen, luonnonvaraisten lintujen elinikä on alle 5 vuotta. Vanhin nauhoitettu villilintu oli 11 vuotta 7 kuukautta, kun taas vankeina olleet kestrillit pystyivät selviytymään jopa 14-17 vuoteen.

Tutkimuksen mukaan 43,2% 1355 ihmisestä kuoli, mukaan lukien suorat tappot ja roadmill, kun taas saalistaja (mukaan lukien suuret petolinnut) oli 2,5%.

Nämä luvut ovat todennäköisesti puolueellisia, vaikka onkin raportoitu, että ihmisillä on yleensä kuolonuhreja asutuilla alueilla tai lähialueilla.

Kasvatus

Amerikkalaiset kestrelit ruokkivat suuria määriä pieniä eläimiä, kuten kanoja, sudenkorentoja, punkkeja, rotteja, jalustoja ja pieniä lintuja. On myös raportoitu, että linnassa on kuollut käärmeitä, lepakoita ja oravia.

Amerikkalainen kestrel pystyy ylläpitämään suurta populaatiotiheyttä ainakin osittain ruokavalionsa laajan soveltamisalan vuoksi. Ensisijainen tapa metsästää amerikkalaista kestreliä on naulata ja odottaa uhrin lähestyvän.

Puisto näkyy tyypillisesti tien reunalla tai pellon laidalla esimerkiksi puissa, sähkölinjoissa tai aidan pylväissä.

Se ampuu, heiluttaa ilmassa nopeilla siivillä ja etsii maata metsästykseen. Muita metsästysstrategioita ovat matalalla lentäminen maassa tai hyönteisten ja lintujen jahtaaminen ilmassa.

Metsästäjät pyydetään usein maahan, vaikka joskus he lentävätkin lintuja. Ennen lakkoa amerikkalainen kestreli tyypillisesti bobaa päänsä ja hännän ja lentää sitten suoraan uhrin luokse saamaan sen korkealle.

Aivan kuten punajalkainen ukkosmyrsky, amerikkalaiset kestrels säästävät energiaa saalista ja valitsevat huolellisesti hyökkäyksensä menestykseen ja menestyksen vastoinkäymisiin. Siitoskauden aikana lintu kuljettaa suuren saaliin takaisin perämiehelleen tai nuorelle.

Eräässä tutkimuksessa havaittiin, että yhdysvaltalainen kestrel-pari “kiehuu” tavalla, joka vähentää voiman kasvun kustannuksia tietyissä tilanteissa. Esimerkiksi jos metsästyksen onnistumisaste tietyllä alueella vähenee merkittävästi, lintu siirtyy toiselle alueelle.

Jäljentäminen

Amerikkalaiset kestrels kypsyvät sukupuolen mukaan ensimmäisellä keväällä. Muuttopopulaatioissa miehet saavuttavat lisääntymispaikat ennen vaimoja, minkä jälkeen naiset valitsevat puolison. Pariliitokset ovat usein pysyviä Pysyvät nivelet käyttävät yleensä pesimäpaikkoja myöhempinä vuosina.

Tämä antaa linnuille edun alaikäisiin tai hyökkääjiin verrattuna, koska he tuntevat jo metsästysalueen, naapurit, saalistajat ja muut alueen ominaisuudet.

Miehet näyttävät laajan valikoiman sukellusnäyttöjä mainostaakseen aluettaan ja houkutellakseen kavereita.

Nämä näytöt koostuvat muutamasta noususta ja sukelluksesta, joiden huipulla on kolme tai neljä "cli". Naiset seisovat noin yhden tai kahden viikon ajan ennen pesään pääsemistä.

Sen uskotaan stimuloivan ovulaatiota. Ruoan siirtyminen urokselta naiselle kestää noin 1-2 viikkoa munimisen jälkeen noin 4-5 viikkoa.

Amerikkalaiset kestrit pesivät ontelossa, mutta ne pystyvät sopeutumaan erilaisiin pesintäolosuhteisiin. He yleensä suosivat luonnollisia onteloita (kuten puussa), joissa on suljetut latvat ja tiiviit sisäänkäynnit, jotka tarjoavat eniten suojaa munille ja pikkulapsille.

Amerikkalainen kestrel pesii toisinaan isojen tikkien tekemissä rei'issä tai käyttää muiden lintujen hylättyjä pesiä, kuten punaisina verhoiltuja ukkosenjäämiä, marlinsseja ja varis. Ne on lueteltu kalliorakennuksina ja rakennustöinä sekä kaktuksina, jotka pesivät hylätyissä luolissa. Amerikkalaiset kestrels käyttävät yleensä myös pesälaatikoita.

Kolme - seitsemän munaa (yleensä neljä tai viisi) pidetään erillään noin 24-22 tuntia. Keskimääräinen munan koko on 32 mm × 29 mm, 10% suurempi kuin sen ruumiin kokoinen lintu.

Munat vaihtelevat valkoisesta kermaan, jossa on joko ruskea tai harmaa halkeamia. Inkubaatio kestää yleensä 30 päivää ja on pääosin naisen vastuulla, vaikka miehet viettävät 15–220% kadonneista munista yleensä 11–12 päivällä.

Kuoriutuminen kestää kolmesta neljään päivään. Poikaset ovat erillisiä ja istuvat vain viisi päivää myöhemmin, ja ne kasvavat hyvin nopeasti saavuttaen aikuisten painon 16-17 päivän kuluttua. 20-6 päivän kuluttua heidän siipensä kehittyvät ja he voivat poistua pesästä.

Nuoret aikuiset kestrellit voivat lisääntyä yhden vuoden iästä lähtien, ja laji kestää luonnossa noin kolmesta viiteen vuotta.

Ekologian sanoin amerikkalaisen kestrelin lisääntymiskuvio nojaa pienen linnun "r-valinta" -strategiaan. R / K-valintateoriassa selektiivisten paineiden oletetaan ohjaavan evoluutiota yhdessä kahdesta yleisestä suunnasta: R- tai K-valinta.

R-valikoidut lajit ovat sellaisia, jotka korostavat suurempia kasvunopeuksia, absorboivat yleensä vähemmän ruuhkaisia ​​ekologisia markkinarakoja ja tuottavat monia jälkeläisiä, joista jokaisella on suhteellisen pieni todennäköisyys selviytyä (esim. Korkea R, matala K).

Sitä vastoin K-valituilla lajeilla on elinympäristöön liittyviä ominaisuuksia karieksen tiheydessä, ja ne ovat yleensä vahvoja kilpailijoita pesäkentällä, jotka sijoittavat enemmän alempaan rotuun, joista jokaisella on suhteellisen suurempi todennäköisyys selviytyä (esim. Pienempi r , korkeampi k).

Näiden kahden ääripään joukossa amerikkalainen kestrel on yksi harvoista räppärilajeista, joka on taipuvainen valitsemaan uudelleen.

He pystyvät lisääntymään yhden vuoden iässä, heillä on pieni määrä ei-jalostavia aikuisia väestössä ja heillä on suuria poikasia.

Heidän väestönkasvunsa on suurempi kuin suurempien räppääjien, jotka yleensä ovat taipuvaisia ​​valitsemaan K-ryhmän.

Katso video: 美國隼 American kestrel Falco sparverius 育雛 主食老鼠 (Elokuu 2022).

Pin
Send
Share
Send
Send