Lintuperheet

Amerikan paalu / Himantopus mexicanus

Pin
Send
Share
Send
Send


  • pää
  • Chordates
  • Linnut
  • Charadriiformes
  • Avocet
  • Paalu

Taksonominen kuuluminen: Luokka - Linnut (Aves), rivi - Charadriiformes, perhe - Recurvirostridae. Ainoat suvun lajit Ukrainassa, joita edustavat nimelliset alalajit.

Lajin suojelutila: Haavoittuva.

Lajin pinta-ala ja sen levinneisyys Ukrainassa: Kattaa eteläisen Euroopan eteläosan. Aasia, Afrikka (etelässä. Sahara), Australia, Etelä-Amerikka, etelässä. Pohjoinen. Amerikka. Ukrainassa se pesii lähellä Mustaa ja Azovin merta: joen deltojen varrella ja suistoilla. Mosaiikkiasutuksia löytyy Volynin, Kharkovin, Donetskin, Luganskin alueilta, Krimin arojen osilta.

Muutoksen määrä ja syyt Noin 8,5-10 tuhatta yksilöä pesii Ukrainan alueella, 3,5-3,6 tuhatta paria Sivashissa.

Syyt numeroiden muutokseen: karjan laiduntaminen ja virkistyskäyttö pesimäpaikoilla, vesivarojen jyrkät vaihtelut säiliöissä, vihollisten määrän kasvu (torni, harmaa varis, kettu, pesukarhu, kulkukoirat), rehun heikkeneminen ja pesimäbiotoopit ihmisen toiminta, ahdistustekijä pesinnän aikana, lampien luominen rehun biotooppien tilalle, ympäristön kemiallinen saastuminen.

Biologian piirteet ja tieteellinen merkitys: Maahanmuuttaja. Kevätmuutto huhti-toukokuussa. Asuu merenrannikolla, rannikkosaarilla, osittain tulvineilla saarilla, jokilaaksoissa, hummikoisilla suolla, matalilla tuoreilla ja murtojärvillä, sedimentointisäiliöillä, kalankasvatusalueilla.Se pesii veden äärellä tai jopa 100 metrin syvyyteen säiliöön erillisinä pareittain ja pesäkkeinä, toisinaan yhdessä tiirien kanssa. Täydellisessä kytkimessä on 4 munaa. Mies ja nainen inkuboidaan (22-24 päivää). Untuvikot seisovat siipillä 30-35 päivää. Syksyn muuttoliike heinäkuun lopusta elokuun loppuun. Se ruokkii pääasiassa hyönteisiä ja niiden toukkia.

Morfologiset merkit: Rungon pituus - 35-40 cm, siipien kärkiväli - 67-83 cm, paino - 150-190 g. Aikuisella aikuisella kesällä pään yläosa ja kaulan takaosa ovat mustia tai valkoisia, selkä ja siivet ovat mustia sävyllä loppuhöyhen on valkoinen, nokka musta, jalat punaiset, talvella kruunu ja kaulan takaosa ovat harmaita. Nuorilla höyhenen tummat osat ovat ruskeanharmaita, höyhenet vaalealla reunalla, toissijaisten lentosulkien kärki on valkoinen.

Väestönsuojelujärjestelmä ja suojatoimenpiteet: Bonnin (liite II) ja Bernin (liite II) sopimusten suojaama AEWA-sopimus sisältyy punaiseen kirjaan (1994). Suojattu Tonavan BZ: ssä, Krymskiy PZ (Lebyazhysaaret), Sivashin ydinvoimala, Tiligulskiy RLP joissakin varannoissa. On välttämätöntä ottaa suojaan Sasykin säiliön, Lebedinskaya-syljen ja joissakin Krimin paikoissa, Meotidan RLP: n lähellä olevat pesivät asutuskohdat karjan laiduntamisen rajoittamiseksi ja ihmisten esiintymisen estämiseksi pesimäalueilla. Pesäkauden aikana on tarpeen luoda kausiluonteisia ornitologisia pyhäkköjä, jotta voidaan suorittaa laajaa koulutustoimintaa.

Lisääntyminen ja jalostus erityisissä olosuhteissa: Tietoja ei ole.

Taloudellinen ja kaupallinen arvo: Tietoja ei ole.

Lähde: IVA Ukrainan alueella, 1999, 2001, 2004, 2005, Birds Az.-Chern. alueella. 2000, Pesivien lintujen lukumäärä ja levinneisyys. 2000, Tieteellisen ja käytännön materiaalit. konf. Az.-Cher. lintutieteilijä.Unioni, 2003, Azovin ja Mustan rannikon kosteikkojen hakemisto (Ukraina), 2003

Pin
Send
Share
Send
Send