Lintuperheet

Itä (eurooppalainen) musta varis

Pin
Send
Share
Send
Send


Latinankielinen nimi:Corvus corone
Irrotus:Passerine
Perhe:Corvids
Lisäksi:Eurooppalaisen lajin kuvaus

Kaksi hyvin samanlaista muotoa, ilmeisesti lajien tasolla, hyvin lähellä harmaata korppia ja muodostaen yhdessä sen kanssa yhden ylikohtaisen kompleksin. Näiden kahden muodon linnut eroavat toisistaan ​​vain kooltaan: Euroopan mustat varikset ovat keskimäärin pienempiä (siipien pituus 305–339, keskimäärin 325 mm), itäisiä suurempia (siipien pituus 329–370, keskimäärin 352 mm). Rungon pituus 44–51 cm, paino 500–750 g.

Ne eroavat hupullinen varis täysin mustasta väristä. Ne eroavat tornista yhden pesimisen, tiheämmän rakenteen, korkeamman mustan nokan, korpesta pienemmän koon, pyöristetyn hännän, vähemmän voimakkaan nokan ja pään avulla. Häntä on pyöristetty. Miehet ja naiset eivät ole erilaisia. Höyhenpeite on musta ja siinä on violetti-sininen tai vihertävän sininen metallinen kiilto, etenkin selässä ja siipissä, pienten muotoisten höyhenten pohjat ovat kevyempiä. Nokka ja jalat ovat mustia. Nuoret linnut ovat samanlaisia ​​kuin aikuiset, eroavat mattamustalla höyhenellä ilman kiiltoa.

Ääni - käheä "carr-carr". Parittelukauden aikana se voi antaa räjähtäviä ääniä.

Eurooppalainen musta varis asuu Länsi-Euroopassa (Englanti, Ranska, Espanja, osa Saksaa ja Pohjois-Italia). Itäinen musta varis on yleinen Aasiassa Aralin merestä, Obista ja Jenisseistä Tyynellemerelle. Alueen pääosassa on yleisiä istuvia ja paimentolaisia; pohjoisessa ne ovat osittain muuttavia.Euroopan Venäjällä niitä esiintyy vain kelpaavina lajeina Kuolan niemimaalla (C. (koroni) koroni), Uralissa ja Uralissa (C. (corone) orientalis). Alueemme ulkopuolella ne hybridisoituvat hupullinen varis.

He pitävät yksi kerrallaan pareittain ja parvina. Asuttavat erityyppiset metsät, jokilaaksot, kulttuurimaisema. Itäiset mustat varikset pesivät vähemmän asuinalueilla kuin huputetut varikset. Seksuaalinen kypsyys tapahtuu kahden vuoden iässä. Pesä on rakennettu pääasiassa korkeille puille, toisinaan pensaille ja kiville. Kytkin sisältää 4–6 sinertävän vihertävää munaa, joissa on ruskeita täpliä. Naaras inkuboi 17–20 päivää, uros ruokkii häntä ja suojelee aluetta. Poikaset poistuvat pesästä noin kuukauden iässä, minkä jälkeen linnut pitävät perheitä ja syksyyn mennessä he alkavat yhdistyä laumoissa.

Ruoka on monipuolista (eläin- ja vihannes), se muuttuu vuodenajan mukaan. Ne tuhoavat vesilintujen pesät.

Itäinen (eurooppalainen) musta varis (Corvus corone)

Pin
Send
Share
Send
Send