Lintuperheet

Tuftattu lunni - ruokavalio | Elinympäristö | Elinikä | Mukautukset

Pin
Send
Share
Send
Send


Tuftattu lunni on avoveden, saarten ja rannikkovesien meri Tyynenmeren pohjoisosassa. Se on ulkonäöltään suurempi ja selvästi erilainen kuin muut puffinilajit. Tämä tummansävyinen lunni voidaan nähdä pesivällä saarilla Pohjois-Tyynenmeren rannikolla, missä se näkyy istumassa kalliolla suoraan ylöspäin.

Tuftattu lunni on keskikokoinen, karkea, tummansävyinen lintu, jolla on pyöristetty pää. Kaikki mustat paitsi kasvattajan aikuiset valkoiset kasvot. Tufts-lunni 36-41 cm; 773 grammaa; Siipien kärkiväli 64-66 cm. Suuri, papukaijan muotoinen punainen lasku, joka on puristettu loppuun, pohjaosan kolmasosa keltaisesta vihertävään yläosaan. Tuffit lunnien elinympäristö, käyttäytyminen, ruokavalio, muuttoliike, suojelutila ja pesintä.

Tuft-lunni (tunnetaan myös nimellä harjaspuffin) on suhteellisen runsas keskikokoinen pelaginen merilintu Auke-perheessä (Alcidae), jota esiintyy koko Pohjois-Tyynenmeren alueella. Se on yksi kolmesta lunnelajista, joka tuottaa fractula-suvun ja tunnistaa helposti paksut punaiset laskut ja keltaiset kimput.

Kuvaus

Tuftatut lunnit ovat noin 35 cm (14 tuumaa) pituisia ja suunnilleen samankokoisia kuin siivet, ja painavat noin kolme neljäsosaa (1,6 paunaa) kilogrammassa, mikä tekee niistä suurimmat kaikista lunneista. Länsi-Tyynenmeren linnut ovat jonkin verran suurempia kuin itäisen Tyynenmeren linnut ja urospuoliset linnut ovat hieman suurempia kuin naaraat.

Nämä ovat enimmäkseen valkoisia kasvoja, joissa on mustat paikat, ja muilla puffinilajeilla on yleensä tiheä lasku, joka on enimmäkseen keltaista ja joskus punaista vihreillä merkeillä. Niiden erottavin piirre ja nimi ovat keltaiset kimput (latinaksi: Siri), jotka ilmestyvät vuosittain molempien sukupuolten linnuille kesän lisääntymiskauden tullessa. Heidän jalkansa muuttuvat kirkkaan punaisiksi ja kesällä heidän kasvonsa kirkkaaksi valkoisiksi. Ruokintakauden aikana tuffut mallastetaan ja höyhenpeite, palat ja jalat menettävät suurimman osan kimalluksestaan.

Siipien siivet ovat suhteellisen lyhyitä muun muassa sukeltamiseen, veden alla uimiseen ja saaliin tarttumiseen liukumisen sijasta. Tämän seurauksena niiden paksut, tummat myoglobiinipitoiset nännilihakset sopeutuvat nopeasti ja esteettisesti tiukka-siipiseen poljentilaan, jota ne voivat silti ylläpitää pitkään.

Nuorten tuffit-lunnit ovat samanlaisia ​​kuin talvikasvustajat, mutta ovat ruskeanruskeat rinnat, vatsassa valkoiset sävyt ja matala, kellertävänruskea lasku.

Jakelu ja majoitus

Brittiläisestä Kolumbiasta Kaakkois-Alaskaan ja Aleuttien saarille, Kamtšatkaan, Kuril-saarille ja Okhotskinmerelle tuftutetut lunnit muodostavat tiheitä pesäkkeitä kesän jalostuskauden aikana.

Vaikka heillä on jonkin verran elinympäristöä sarvisten lunnien (F. corniculata) kanssa, tuftattujen lunnien alue on yleensä etupuolella. Niiden tiedettiin olevan pieni määrä pesiä Etelä-Kaliforniasta Pohjois-Kanaalisaarten eteläpuolelle, mutta viimeksi vahvistettiin olevansa Kanaalisaarilla. Oli

Tuftatut lundit valitsevat yleensä saaret tai purot, jotka ovat suhteellisen metsästäjien saavutettavissa, lähellä tuottavia vesiä ja riittävän suuria, jotta ne voidaan kuljettaa menestyksekkäästi ilmassa. Ihanteellinen elinympäristö on jyrkkä, mutta suhteellisen pehmeillä maaperäkerroksilla ja ruoholla muodostaa uran.

Talvisen ruokintakauden aikana he viettävät melkein kaiken aikansa lähellä merta, ulottuen koko Tyynellämerellä ja etelässä Japaniin ja Kaliforniaan.

Käyttäytyminen

Kasvatus

Kasvatus tapahtuu eristetyillä saarilla: yli 20000 paria on kirjattu yhteen siirtokuntaan British Columbian rannikon lähellä. Pesä on yleensä yhteinen vanha kaivos, joka on kaivettu laskuilla ja jaloilla, mutta joskus kivessä käytetään uraa. Se on hyvin vuorattu kasveilla ja höyhenillä. Kohteliaisuudet tapahtuvat Skypen, Struttingin ja Laskutuksen kautta. Yleensä yksi muna munitaan kesäkuussa ja molemmat vanhemmat keittävät sitä noin 45 päivää. Hedelmäpuut lähtevät pesästä 40-55 päivän kuluessa.

Ruokavalio

Tuftatut lunjat ruokkivat erilaisia ​​kaloja ja meren sähköisiä signaaleja, jotka ne kaappaavat sukeltamalla pinnalta. Heidän ruokavalionsa vaihtelee kuitenkin suuresti iän ja sijainnin mukaan. Aikuiset lundit luottavat pääasiassa selkärangattomiin, erityisesti kalmareihin ja krileihin.

Rannikkopesäkkeissä pesimistä ruokkivat pääasiassa kivikalat ja hiekkalaatikot, mutta pelagisten elinympäristöjen vieressä sijaitsevissa pesäkkeissä olevat pesät luottavat enemmän selkärangattomiin. Pohjakalat syövät jossain määrin useimmat pesät, mikä viittaa siihen, että lunnit ruokkivat tietyssä määrin merenpohjassa.

Ruokinta-alueet sijaitsevat kaukana pesintäalueiden ulkopuolella. Lunnit voivat varastoida suuria määriä pieniä kaloja laskuihin ja kuljettaa ne hyllyille.

Suojelu

Kalojen ja rantalintujen pelastamiseksi Paget Soundissa on kehitetty monia sääntöjä. Washingtonin osavaltion luonnonvaraministeriö (DNR) on kehittänyt vesivarastoja Smithin ja Minor-saarten ympärille. Ehdotettu vesivaranto sisälsi noin 36 000 hehtaaria (150 kilometriä) vuorovesiä ja merenpohjan elinympäristöä.

Nämä saaristot tarjoavat tärkeän elinympäristön merilinnuille, kuten merilinnuille ja merinisäkkäille, mutta myös alueen Puget Soundin suurimmat pohjasängyt. Suojelusaaren suojelualue on myös yleisön ulottumattomissa merilintujen jalostuksessa. Suojasaari on yksi kahdesta viimeisestä pesivästä pesäkepesäkkeestä Puffin Soundilla tällä saarella, ja se käsittää noin 70% lunnipopulaation pesästä.

Katso video: Focus on Species: Okapi Okapia johnstoni (Elokuu 2022).

Pin
Send
Share
Send
Send