Lintuperheet

Harmaakotka - harvinaisia ​​Venäjän lajeja

Pin
Send
Share
Send
Send


Harmaakotka - Spizaetus nipalensis (Hodgson, 1836)

Harvinaisuusluokka: 3 - harvinainen laji alueen reunalla

Levitän: Venäjän Kaukoidässä harmaakotkan pesimä on perustettu vain lounaaseen. alueet Primorsky Territory - idässä. kannat Borisovin (Shufan) tasangolta, joka sijaitsee Itä-Manchurian vuorilla, jotka rajoittuvat Kiinaan. Pesii todennäköisesti etelässä. osat xr. Sikhote-Alin joen ylävedestä. Partisaani (Suchan) etelässä joen juurelle. Bolšaja Ussurka (Iman) ja pohjoisessa sijaitseva Sikhote-Alinin luonnonsuojelualue, jossa lintuja kirjattiin vähintään 15 kertaa talvella (marraskuu-tammikuu) ja kesällä [2-4]. Tämän vahvistaa näyte nuoresta linnusta (vuoden ikäisenä), joka on pyydetty 17. marraskuuta 1974. Hulluja lintuja havaittiin saarella 19. lokakuuta 1914. Moneron, 11.-12. Kesäkuuta 1986 saarella. Kunashir, etelä Kuril-saarilla ja 2. kesäkuuta 1980 saaren eteläosassa. Sakhalin. Venäjän ulkopuolella, levinnyt Himalajalla, etelässä. ja kaakkoon. Kiinan pohjoisosissa. s. Jangtse, Thaimaa, etelässä. Intia, Sri Lankan saaret, Hainan, Taiwan, japani.

Elinympäristö: Etelässä. Primorye idässä. Borisovin tasangon kannukset asuvat vuoristoisissa korkean varren ja moniportaisissa havupuiden lehtipuumetsissä 500-700 m merenpinnan yläpuolella. Täällä aluskasvillisuus on hyvin harvaa, paikoin sitä ei ole lainkaan. Metsällä on puistomainen ulkonäkö, ja ensimmäisessä puupäässä pesivät pesäkkeet, jotka etsivät saalista, lentävät itsevarmasti toisen ja kolmannen tason puiden keskellä ja laskeutuvat maahan. Vuoristoisissa sekametsissä lintuja havaittiin harjanteella. Sikhote-Alin.Japanin saarilla lajin pääasialliset elinympäristöt ovat sekametsät 500–1200 metrin korkeudella merenpinnasta. ... Elämäntapaa ei ole tutkittu. Borisovin tasanne on istumaton. Vuonna 1993 löydettiin kaksi pesiä: yksi asetettiin yksiväriselle kuuselle 35 m: n korkeudelle, toinen Korean setrille 20 m: n korkeudelle maasta. Luultavasti 2 munan kytkin löydettiin pesästä, joka löydettiin vuonna 1994. Nainen hautoo, uros ruokkii häntä. Saalis - oravat, manchurilaiset jänikset, Ussurin mooli. Talvella se voi ruokkia sikahirvien ja muiden eläinten ruumiita, Amurin tiikerisaaliin jäännöksiä. Istuva lintu Japanin saarilla. Koillisosassa. Kiinassa se on kirjattu muuttoliikkeen aikana ja muuton aikana, mutta todennäköisesti siellä. Korean niemimaalla - muuttoliikkeistä ja talvella.

Määrä: Määrä Primoryessa on erittäin matalalla tasolla. Idässä. Borisovin tasangon kannoilla yksi pesimäpari pysyi jatkuvasti vähintään 50 km2: n alueella. Lajien kokonaismäärä Japanissa on noin 1000 yksilöä. Rajoittavat tekijät - elinympäristöjen huonontuminen havupuu- ja lehtipuumetsän kaatamisen, metsäpalojen, tienrakennuksen, teollisuusrakentamisen taivaiden vuoristoalueilla, laittoman ampumisen ja kotkien kuoleman ansassa (sable- ja muiden turkisten metsästyskaudella eläimet).

Turvallisuus: Luettelo liitteessä CITES, Bonnin yleissopimuksen liite 2, Venäjän ja Japanin välillä muuttolintujen suojelua koskevan sopimuksen liite. Suojattu Sikhote-Alinsky- ja Lazovsky-suojelualueilla sekä Borisovskoe Plateau -alueella.

Lähde: 1. Gorchakov, Nechaev, 1994, 2. Elsukov, 1982, 3. Stepanyan, 1990, 4. Medvedev, henkilökohtainen. commun., 5. Elsukov, 1977, 6. Munsterhjelm, 1922, 7. Ilyashenko et ai., 1988, 8.Nechaev, 1991, 9. Brasilia, 1991, 10. Gorchakov, Nechaev, 1998.

Koonnut: V.A. Nechaev, G.A. Gorchakov.

★ Mountain Crested Eagle

Aikaisemmin osa Spizaetus-sukua.

Lajilla on seuraavat alalajit:

  • Spizaetus nipalensis orientalis Temminck (Spizaetus itäisen Sandpiperin raportin mukaan) et Schlegel (Et Schlegel), 1844.
  • Spizaetus nipalensis Hodgson (kirjoittanut Spizaetus Hodgson), 1836.
  • Spizaetus nipalensis kelaarti Legge (Spizaetus by legg kelaarti), 1878.

Levitän

Venäjän alueella pesintä perustettiin vain Primorsky Krain lounaisosiin: Borisovin (Shufan) tasangon itäisillä kannoilla Itä-Manchzhurin vuoristossa Kiinan rajalla. Pesiminen oletetaan Sikhote-Alin-harjun eteläosassa Suchan-joen (nykyisen Partizanskaya) eteläosasta etelään joen alkupuolelle. Iman (nyt Bolshaya Ussurka). Sikhote-Alinin luonnonsuojelualueen alueella tämä laji kirjattiin vähintään 15 kertaa sekä marras-tammikuussa että kesällä. Harmaakotkan laskeutuminen havaittiin 19. lokakuuta 1914 Moneronin saarella, 11. - 12. kesäkuuta 1986 Kunashirissa ja 2. kesäkuuta 1980 Sahalinin eteläosassa.

Alalaji

Laji sisältää seuraavat alalajit:

  • Nisaetus nipalensis kelaarti Legge, 1878
  • Nisaetus nipalensis nipalensis (Hodgson, 1836)
  • Nisaetus nipalensis orientalis Temminck et Schlegel, 1844

Pin
Send
Share
Send
Send