Lintuperheet

Sihteeri Lintu - Sulkainen Nomad

Pin
Send
Share
Send
Send


Sihteerilinnulle suositaan avoimia niittyjä ja savanneja, vaikka niitä esiintyy myös osittain aavikoissa ja alueilla, joilla on ohut metsäpeite korkeintaan 3000 merenpinnan yläpuolella. Lintu suosii alueita, joilla ruoho ei ylitä metriä, mikä antaa sille hyvän näkymän maastoon. Todellisessa autiomaassa samoin kuin tiheissä metsissä et löydä sihteerilintua.

Aikuinen kasvaa korkeudessa 0,9 - 1,2 metriä, samalla kun paino on välillä 2,3 - 4,2 kg. Siipien kärkiväli vaihtelee 1,2-1,35 metrin välillä, naaraat ovat kooltaan hieman pienempiä kuin urokset.

Sihteeri lintu, se on helppo nähdä yllä olevasta videosta, se on melko epätavallinen haukkaryhmän edustajalle. Siinä on suhteellisen pieni pää, harmaa-valkoinen nokka, pitkä kaula ja kotkanmuotoinen runko. Toisin kuin muut järjestyksen jäsenet, sihteerillä on erittäin pitkät jalat, jotka päättyvät lyhyisiin varpaisiin, joissa on tylsiä kynsiä. Sivulta näyttää siltä, ​​että lintu seisoo jalustoilla.

Suurin osa sihteerilinnun rungon höyhenistä on harmaita, lukuun ottamatta hännän höyheniä ja jalkojen yläosaa. Pään takaosassa on myös useita mustia höyheniä, joiden ansiosta laji sai nimensä - muinaisina aikoina tuomioistuimen virkailijat halusivat lisätä mustia hanhen höyheniä peruukkeihinsa. Kuvan alla sihteerin lintu näkyy löysillä höyhenillä pään takaosassa.

On melkein mahdotonta sekoittaa tätä lintua toiseen lajiin, paitsi että kaukaa se voidaan erehtyä paratiisinosturiksi.

Oletetaan, että sihteerilinnut muodostavat parit elämään. Lisääntyminen on mahdollista ympäri vuoden, mutta se huipentuu elokuusta maaliskuuhun. Astutuskausi on melko myrskyinen, uros huolehtii naisesta sekä ilmassa että maassa. Parittelu tapahtuu yleensä maassa, harvemmin puissa.

Molemmat yksilöt osallistuvat pesän rakentamiseen, joka yleensä sijaitsee akaasian tai muun piikkipuun tasaisella päällä. Itse sihteerilinnun pesä on muodoltaan 1,5–2,5 metrin halkaisijaltaan tasoinen, joka on valmistettu oksista ja vuorattu paksulla kerroksella ruohoa, villaa, lantaa ja muita materiaaleja. Pari palaa joka vuosi vanhaan pesään jalostusta varten, ja he hylkäävät sen vasta, kun sen massa tulee liian suureksi, ja on mahdollista, että pesä putoaa maahan.

Naaras munii yleensä 1-3 valkoista päärynänmunaa punaruskean raidoin 2-3 päivän välein. Inkubointi alkaa heti, kun ensimmäinen muna on munittu. Suurimman osan ajasta naissihteeri hautoo, uros hankkii tällä hetkellä ruokaa hänelle. Noin 42-46 päivän kuluttua syntyy ensimmäinen poikasen jälkeen toinen. Jos kytkimessä oli kolme munaa, kolmas tipu kuolee nälkään, koska se ei voi kilpailla vanhempien veljiensä kanssa.

Nuorilla sihteerilinnuilla on suhteettoman suuret päät kehoon nähden. He kasvavat hitaasti, 6 viikon kuluttua he seisovat omilla jaloillaan ja vain kahden kuukauden iässä yrittävät nousta pesän yläpuolelle. Sen jälkeen, vielä 2-3 kuukautta, nuoret pysyvät vanhempiensa hoidossa. Aikuiset elävät useimmiten pareittain, harvemmin yksin tai pieninä ryhminä. Toisinaan sihteerilintu kokoontuu suurina ryhminä vesireiän lähellä tai runsaan ruoan kerääntyessä, mutta tällainen lauma hajoaa melko nopeasti.

Lintu aktivoituu pari tuntia auringonnousun jälkeen, kun ruohon kaste kuivuu. Sihteerilintu viettää suurimman osan ajasta maassa kävellen 20-30 km päivässä jalkaisin, vaikka se lentääkin tarvittaessa. Pohjimmiltaan se johtaa istumatonta elämäntapaa 20 neliökilometrin alueella ja vaeltaa vain silloin, kun ruoasta on pulaa.

Sihteerilintu tulisi luokitella saalistajaksi, jolla on hyvin laaja ruokavalio. Suurin osa hänen ruokavaliostaan ​​koostuu niveljalkaisista (heinäsirkat, kovakuoriaiset, hämähäkit, skorpionit) ja pienistä nisäkkäistä, kuten hiiret, rotat, siilit, jänikset, mangustit ja muut. Toisinaan hän syö myös poikasia, munia, sammakkoeläimiä ja pieniä kilpikonnia. Sihteerit eivät muuten syö käärmeitä niin usein kuin yleisesti uskotaan, vaikka joidenkin afrikkalaisten ihmisten keskuudessa tätä lintua kunnioitetaan juuri siksi, että se syö myrkyllisiä käärmeitä. Lintu on kuvattu jopa Etelä-Afrikan ja Sudanin vaakunoissa.

Saalista etsimään saalistaja kampaa avoimia, nurmialueita. Jos ruoho on liian paksu, sihteeri levittää siipiään ja lyö sitä, pakottaen uhrin paljastamaan itsensä. Tätä seuraa pieni jahtaus, ja jos uhri on pieni, se niellään yksinkertaisesti kokonaisena. Jos saalis on suurempi, kuten käärme, käytetään jalkoja ja nokkaa, joilla saalistaja yrittää tainnuttaa sen ja tappaa sen sitten monilla voimakkailla iskuilla.

Aikuisilla sihteerilinnuilla ei ole luonnollisia vihollisia, mitä ei voida sanoa heidän poikasistaan. Varikset ja afrikkalaiset kotkapöllöt tuhoavat usein suuria avoimia pesiä.

Lue muista eläinmaailman edustajista:

Miltä se näyttää?

Lintu saavuttaa 150 cm pituuden ja painaa jopa 4 kg. Miehet ovat hieman suurempia kuin naiset, ja tämä on ainoa ero heidän välillä. Valtava siipien kärkiväli (jopa 210 cm) on vaikuttava. Mustan höyhenen, joka toi linnulle mainetta, nousee parittelun aikana. Pieni pää, vaaleanharmaa nokka ja kotkanmuotoinen runko ovat kaikki sihteerilinnun tunnusmerkkejä. Vaalean ja tumman harmaan sävyjen yhdistelmä eläimen värissä lisää sen merkitystä ja ainutlaatuisuutta. Mitä lähempänä häntä, sitä tummempi höyhenpeite tulee. Siipien musta kehys koristaa ja rikastaa lintua.

Sihteerilintu (lat. Sagittarius serpentarius)

Sihteerilinnulla on pitkät, ohuet jalat ja lyhyet varpaat. Ulkonäöltään lintu ei näytä olevan kukaan lintujen edustaja. Se voidaan sekoittaa vain paratiisinosturiin, ja silloinkin sinun on keksittävä!
Silmien ja nokan ympärillä lintu on koristeltu kirkkaan oranssinvärisellä iholla, jolla ei ole höyhenpeitettä. Pitkät tylpät kynnet ovat niin kovia, että ne antavat linnun hyökätä ja hyödyntää käärmeitä.

Missä se asuu?

Näiden lintujen kotimaa ja ainoa asuinpaikka on Afrikka. Niitä löytyy Saharasta Etelä-Afrikkaan. Ihmisen toiminnan läheisyydessä niiden populaatiot ovat harvinaisia, koska ihmiset ryöstävät munansa. He lentävät hyvin, mutta mieluummin liikkuvat maassa.

Mitä syö?

Sihteeri on edelleen ahmatti! He eivät luovu sammakkoeläimistä, liskoista ja pienistä linnuista. Jopa sammakot ja kilpikonnat palvelevat heitä ruokana. Sihteerilintujen herkullisin ruokalaji on käärmeet. Käärmeiden torjunta on yleistä sihteereille. Hyökkääessään lintu levittää yhden siiven, joka toimii kilvenä.

Sihteeri-lintu on saanut kiinni toisen käärmeen.

Sihteeri lopettaa taistelun kohtalokkaalla iskulla selkärankaan. Päivällinen on pöydässä!

Millaista elämää hän elää?

Nämä linnut, toisin kuin sulkaiset sukulaiset, eivät pidä lentämisestä. Useimmiten ilmassa kelluvia sihteereitä voidaan nähdä vain parittelukauden aikana. Heidän elämäntapansa muistuttaa nomadista: ruokaa etsittäessään linnut siirtyvät paikasta toiseen. Ja vasta pariutumisen yhteydessä he palaavat jo rakennettuun pesään.

Sihteerilinnut pesivät puiden latvoissa.

Linnut ovat erittäin uskollisia, joten kun he löytävät sielunkumppaninsa, he eivät petä toisiaan ja pysyvät yhdessä ikuisesti. Parittelukauden aikana he eivät siirry kumppaninsa näkökentän ulkopuolelle eivätkä salli kilpailijoiden lähestyä toisiaan.

Kuinka sihteeri lintu kasvaa?

Siitoskausi on elokuusta maaliskuuhun. Astutuskaudella uros yrittää "vietellä" naista kauniilla lennolla ja tanssilla. Naaras munii enintään kolme munaa. Uudet poikaset valmistautuvat kuoriutumaan keskimäärin 45 päivän kuluttua. Vastapojat yleensä rakentavat pesiä akaasien ja muiden puiden latvoille.Munasäilön luomisen materiaali on oksat ja ruoho. Jälkeläisten pesän tulisi olla suuri ja tilava, koska sihteerit munivat siellä munansa loppuelämänsä ajan. Tällaisen pesän halkaisija on keskimäärin 150 cm, kuoriutumisen jälkeen pennut viettävät kotona jopa 90 päivää.

Sihteeri-lintupoika vanhemman valvonnassa.

Pienillä sihteereillä on suhteeton elin. Vasta 6 viikon kuluttua he voivat ottaa ensimmäiset askeleensa. Vanhempien hoito ympäröi vauvoja useita kuukausia, minkä jälkeen heistä tulee itsenäisiä lintuja. Pikkulapset todella haluavat lentää ja putoavat usein pesästä. Jos he eivät pysty palaamaan, äidin on syötettävä vauva maahan.

Sihteeri-linnun lento.

He ruokkivat poikia puoliksi pilkotulla lihalla, ja kun he kasvavat, he rakastavat syödä kokonaisia ​​lihapaloja. Monet saalistajat metsästävät sihteeripoikia, joten kun isä etsii ruokaa naiselle ja lapsille, uusi äiti suojelee ja suojelee lapsiaan.

Sihteeri ja mies

Sihteerilintua pidetään erittäin tärkeänä ja jaloina. Häntä arvostetaan ja kunnioitetaan monissa maissa. Hänet on kuvattu Etelä-Afrikan ja Sudanin tunnuksissa symbolina näiden kansojen voimasta ja paremmuudesta muihin kansoihin nähden.

Jos löydät virheen, valitse teksti ja paina Ctrl + Enter.

Pin
Send
Share
Send
Send