Lintuperheet

Niele leija

Pin
Send
Share
Send
Send


Pääskysleija (Elanoides forficatus) kuuluu Falconiformes-lajeihin. Niele-leija on kooltaan noin 66 cm, siipien kärkiväli 119-136 cm, paino: 370 g - 600 g. pitkään kuin loput Aikuisten lintujen höyhenpeite on sama miehillä ja naisilla.Pää, nokka, niska, kaikki alaosat ja laaja alaosa alaselässä ovat valkoisia. Yläosa on liuskekivi tai liuskekivi - mustanvärinen, samettisen harmailla sivuilla. Kokonaishöyhenissä hännän lisäksi on kiiltävä musta tai mustan violetti höyhen. Peittävillä puolivälillä on tummempi sävy kuin muilla höyhenillä a. Kaikki kainaloiden kainalot ovat valkoisia, ranteessa hieman liuskekiveä. Iiris on väriltään punaruskea tai tummanruskea. Kulmakarvat, vaha, leuan alaosa, tassut ja jalat tuhkanväriset ja vaalean sinertävät. Nokka kärki on musta. Suu on sinertävä, kaikki nuoret ovat hyvin samanlaisia ​​kuin vanhempansa, mutta heidän pyrstönsä on huomattavasti lyhyempi ja höyhenpeite vähemmän kiiltävä. Nuoret linnut erottuvat aikuisista useilla tummanharmailla raidoilla rintakehässä ja rintakehän yläosassa.Nieleen leija asuu alueista riippuen hyvin erilaisissa elinympäristöissä. Yhdysvalloissa se leviää pääasiassa matalissa suoissa, joissa on sypressipuita, sekä alueilla, joissa on suuria puita, jotka sijaitsevat jokien varrella.Sitä esiintyy myös metsäalueilla, niityillä ja soilla.Etelä-Meksikossa tämä laji pesii mäntymetsissä, jotka kasvavat vähintään 1600 metrin korkeudessa. Argentiinassa se vie kosteat metsät matalilla korkeuksilla. Keski-Amerikassa se elää trooppisissa ja subtrooppisissa metsissä alamaisten kosteikkojen keskellä. Lisäksi nielty leija valitsee runsaasti ruokaa eri elinympäristöissä, ja nielty leija on endeeminen Amerikan mantereella. Yhdysvalloissa sen alue on rajallinen ja kulkee Etelä-Carolinasta Louisianaan Floridan kautta. Tämä petolintulaji katosi Texasissa, Oklahomassa, Arkansasissa ja Nebraskassa, missä se asui 1900-luvun alussa. Keski-Amerikassa se on valtava alue, joka sisältää Pohjois-Meksikon (Tamaulipas, Vera Cruz) Panamaan. Talvella pääskynen leija siirtyy Etelä-Amerikkaan, Kolumbiaan ja Venezuelaan Rio de la Platan suulle. Kaksi alalajia on virallisesti tunnustettu: Palattuaan muuttoliikkeestä keväällä, ennen pesintäalueen määrittämistä, nielty leijat muodostavat pareja. Heti saapumisen jälkeen nämä linnut viettävät paljon aikaa leijuessaan alueellaan. Nainen lentää yleensä korkeammalle kuin kumppaninsa ja laskeutuu nopeasti kumppaninsa luokse. Näihin hyppyihin liittyy usein kovia huutoja. Parittelu tapahtuu jo helmikuun lopulla tai maaliskuun alussa. Nieleet tarvitsevat avoimia tiloja, koska ne metsästävät melkein yksinomaan ilmassa ja suorittavat esittelylentoja.Tämä pyrstö toimii peräsimenä, kun tehdään lähes 90 asteen vinosti. Sen pitkät ja ohuet siivet auttavat lentämään suurella nopeudella, varsinkin esittelylentojen, paraatien aikana, kun molemmat kumppanit lentävät vierekkäin.Naiset ja miehet osallistuvat aktiivisesti pesän rakentamiseen. Lennossa linnut kouristavat puista oksia ja kantavat ne kynsiinsä pesään. Pesä sijaitsee 11-30 metriä maanpinnan yläpuolella, pääasiassa männyn tai sypressin puulla. Se on rakennettu poppelille tai mangrovealle tontin suurimman puun päälle lähellä metsän reunaa. Teksasissa pesimäkausi kestää huhtikuun puolivälistä kesäkuun alkuun, kun taas Floridassa maaliskuun lopusta toukokuun puoliväliin. Kytkin sisältää yleensä 1-3 valkoisen kermanväristä munaa, joissa on ruskeita täpliä. Inkubaation kesto on noin 4 viikkoa. Yksi naaras inkuboi, ja hänen kumppaninsa tuo ruokansa pesään. Siitä huolimatta hän jättää aika ajoin munia ja lentää etsimään ruokaa, tällä hetkellä uros korvaa hänet pesällä. Poikasien kuoriutumisen jälkeen myös narttu osallistuu ruokintaan, kun poikaset kasvavat, hän lähtee yhä useammin pesästä ja tuo ruokaa nuorille leijoille. Pesästä lentoa edeltävänä aikana aikuiset linnut ruokkivat jälkeläisiä ja jakavat saaliin tasaisesti eri poikasien kesken. Jopa poistuttuaan pesästä 37–42 päivän kuluttua, nuoret leijat pysyvät jonkin aikaa riippuvaisina vanhemmistaan.Nielemisleijoissa havaitaan joskus yhteistyöhön perustuva lisääntymismuoto, mikä ei ole lainkaan tyypillistä petolinnuille.Aikuisten lintujen joukossa on muita avustajia, jotka eivät osallistu jalostukseen, ja ne auttavat avioparia rakentamaan pesän, suojelemaan pesintäaluetta ja hautomaan munia. Huolimatta aikuisten lintujen yhteisestä toiminnasta jälkeläisten kasvattamiseksi, poikasien eloonjäämisaste niellä leijat on hyvin alhainen ja tuskin ylittää 1,1 yksilöä pesää kohti. Pesien saalistaminen ja tuhoaminen voimakkaiden tuulenpuuskien vuoksi ovat tärkeimmät syyt poikasten korkeaan kuolleisuuteen. Jos jalostuksessa epäonnistutaan, nielty leijapari munii erittäin harvoin toista kertaa, Nieleet leijaavat pääasiassa hyönteisiä, mutta joskus tarttuvat suurempaan saaliin, kun mahdollista. He kuluttavat poikasia puiden oksilla sijaitsevista pesistä ja saavat kiinni myös puuliskoja. Lisäksi niellä leijat ruokkivat sammakoita ja käärmeitä. Harvemmin he metsästävät lintuja ja pieniä nisäkkäitä. Anoles-liskot ja pienet poikaset ovat pääsaalista, nielty leija on luokiteltu melkein uhanalaiseksi lajiksi. Vaikka tämä petolintulaji on hieman lisännyt levinneisyyttä pohjoisessa, metsänhakkuut ja suon kuivaus ovat johtaneet huomattaviin muutoksiin sen elinympäristössä, mikä on pakottanut sen muuttamaan etelämpään Yhdysvaltoihin ja Floridaan, missä nielty leija löysi enemmän sopivat pesimäpaikat. Tämä laji on suojan alla ..

Pin
Send
Share
Send
Send