Lintuperheet

Abbott, William Louis

Pin
Send
Share
Send
Send


Lasit Abbott tai mustasiipinen suula (lat. Papasula abbotti) on harvinainen merilintu sukulaisperheestä. Sen ainoa pesimäalue on Australian joulusaari, joka sijaitsee Intian valtamerellä ja jonka pinta-ala on 135 km². Abbottin boobeja pidetään saaren ympärillä ympäri vuoden. Ainoa Papasula-suvun edustaja.

Kuvaus

Tämän linnun ruumiin pituus on 79 cm, keskimääräinen paino on 1460 g. Höyhenpeite on mustavalkoinen. Silmät ovat mustia. Nokka on uroksella vaaleanharmaa, naisilla vaaleanpunainen, ja sen kärki on musta. Pää, niskakyhmy ja suurin osa alapinnasta ovat valkoisia. Musta siipi peite valkoisilla täplillä.

Elämäntapa

Gannet Abbott pesii joulusaaren trooppisissa kosteissa viidakoissa ylängöllä ja läntisillä rinteillä. Sitä ei ole pohjoisilla rinteillä, koska monsuunin aikana ne ovat erityisen alttiita tuulelle. Linnut pitävät parempana niitä, joiden latvat erottuvat muiden puiden yläpuolelta pesivinä puina. He käyttävät usein Planchonella-, Syzygium-, Celtis- ja Tristiropsis-sukujen puita.

Tähän asti lajin jalostusbiologiaa on tutkittu hyvin huonosti, koska pesiin on vaikea päästä. Muninta alkaa huhtikuun ja lokakuun välisenä aikana, ja huippu on kesä- ja heinäkuussa. Kytkimessä on vain yksi muna. Nuoret linnut kasvavat hyvin hitaasti, ja emolinnut ruokkivat niitä jopa 230 päivässä. Siksi parit, jotka ovat onnistuneesti kasvattaneet nuoria lintuja, pesivät yleensä vain kerran kahdessa vuodessa. Yleensä lintuparilla kestää 9,5 vuotta vähintään kahden nuoren linnun kasvattamiseen. Alhainen lisääntymisnopeus johtuu siitä, että jokainen neljäs poikasen kuolee neljän ensimmäisen viikon aikana joko nälkään tai siitä, että hänestä on tullut Australian ruskea haukka (Accipiter fasciatus). Lisäksi monet nuoret linnut kuolevat nälkään, lennossa kokemattomat linnut loukkaantuvat laskeutuessaan puun latvalle, toiset joutuvat vakavien myrskyjen uhriksi.

Uhat

Kun yhdysvaltalainen ornitologi William Louis Abbott löysi suuttimen Abbott vuonna 1892 Seychelleillä Intian valtameren länsipuolella, sen levitysalue oli suurempi kuin nykyään. Se kuoli sukupuuttoon Assampsin saarella juurien juurtumisen ja guanolouhinnan takia 1920- tai 1930-luvulla. Rodriguesin saarelta ja Marshallin saarilta löytyvät luut osoittavat, että se oli yleistä myös edellisillä vuosisatoilla näillä saarilla. Marshallinsaarten sukupuuttoon menneen alalajin - Papasula abbotti costelloi - nimen antoivat vuonna 1988 David William Steadman, Susan Schuebel ja Dominic Palawan. Vihjaamalla amerikkalaiselle koomikolle Lou Costellolle, costelloi-epiteetti annettiin sanaleikkinä.

Vuosina 1965-1987 Australian joulusaarella esiintyi suuri uhka guanolouhoksista. Pesivät puut ryöstettiin, jättäen monin paikoin paljaita paikkoja. Vuonna 1988 sykloni pyyhkäisi kolmanneksen pesimäkannasta. 1990-luvulta lähtien seuraava uhka syntyi tuodusta keltaisesta hullusta muurahaisesta, joka tappoi suurimman osan nuorista linnuista.

Muurahaisonnettomuuden pitkittyneen hillitsemisen jälkeen luonnonsuojelijat onnistuivat nostamaan populaation 1900 parista vuonna 1992 3000 pariin vuonna 2002.

Suonet

Suonet (lat. Sulidae) - merilintujen perhe rintakehän luokasta. He ovat erinomaisia ​​lentolehtisiä ja viettävät suurimman osan elämästään avomerellä.

Luokittelu

Gannet-perheen lajit kuuluvat 3 sukuun Morus, Sula ja Papasula... Yhdessä pohjois- ja Cape-suonien kanssa Australian suula kuuluu sukuun Morus... Seuraava kladogrammi heijastaa tutkijoiden suorittaman molekyylianalyysin tuloksia Friesen ja Andersonjotka vahvistavat tämän jaon:

Sulidae (Suojalasit) | | - + - Morus | | | | | | - Pohjoinen suula | | `- + - Nokka-suula | | "- Australian suula | | | "- Papasula (Goggle Abbott) | "- Sula | | - Punainenjalkaiset rinnat `- + - Ruskeajalkaiset rinnat '- + - Sinipintaiset rintakehät` - + - Perulaiset rinnat' - Sinijalkaiset

Luettelo lajeista

Kansainvälinen ornitologien liitto erottaa perheestä 10 lajia:

  • Suku Morus
    • Morus bassanus Linnaeus, 1758 - Pohjoinen suula
    • Morus capensis (Lichtenstein, 1823) - Neulanokka
    • Morus serrator (harmaa, 1843) - Australian suula
  • Rod Sula - Tissit
    • Sula nebouxii (Milne-Edwards, 1882) - Sinijalkainen pentu
    • Sula variegata (Tschudi, 1843) - perulainen röyhkeä
    • Sula dactylatra (Oppiaihe, 1831) - Sinipintainen pentu
    • Sula granti (Rothschild, 1902)
    • Sula sula (Linnaeus, 1766) - Puna-jalkainen pentu
    • Sula leucogaster (Boddaert, 1783) - Ruskea suula
  • Suku Papasula
    • Papasula abbotti (Ridgway, 1893) - Gannets Abbot

Abbott William Louis.

23. helmikuuta 1860 (1860-02-23)

2. huhtikuuta 1926 (1926-04-02) (ikä 66)

William Louis Abbott (eng. William Louis Abbott (23. helmikuuta 1860 - 2. huhtikuuta 1926) - amerikkalainen lääkäri, matkailija, filantropisti, luonnontieteilijä ja ornitologi. Se tunnetaan upeista biologisten yksilöiden ja etnologisten esineiden kokoelmista ympäri maailmaa, erityisesti Malaijin saaristosta. Hän testamentoi suurimman osan kokoelmistaan ​​ja 20% omaisuudestaan ​​Smithsonian Institutionille.

  • Tutkimusmatkat
  • Muistiinpanot (muokkaa)

Abbott teki tutkimusretkiä ja keräsi kokoelmia:

  • 1880 - Iowan ja Pohjois-Dakotan lintujen kokoelma
  • 1883 - Kuuban ja Santo Domingon lintujen kokoelma
  • 1887-89 - Taveta, lähellä Kilimanjaroa, Kenia, Itä-Afrikka
  • 1890 - Sansibar, Seychellit ja Madagaskar
  • 1891 - Intia: Baltistan, Karachi, Kashmir ja Srinagar
  • 1892 - Kashmir, Baltistan, Aden, Seychellit ja Aldabra
  • 1893 - Seychellit, Kashmir, Srinagar, Ladakh, Xinjiang ja Itä-Turkestan
  • 1894 - Itä-Turkestan, Intia ja Ceylon, Madagaskar
  • 1895 - Madagaskar ja Kashmir
  • 1896 - Malaijan niemimaa, mukaan lukien Perak, Penang ja Trang vierailulla Kantonissa
  • 1897 - Trang, Penang ja Intia
  • 1898 - Singapore ja Kiina vierailulla Tiibetissä
  • 1899 - Abbott rakensi kuunarin "Suokilpikonna”Ja kun valitset Singaporen lähtökohdaksi seuraavien kymmenen vuoden ajan, matkusti paljon Kaakkois-Aasian saarten ja Malaijin saariston yli, usein Cecil Boden Klossin (1877–1949) mukana. He vierailivat Mergui-saaristossa, Natuna-saarilla, Andaman- ja Nicobar-saarilla, Burmassa, Malayassa, Sumatrassa, Borneossa, Niasissa, Mentawain saarilla, Enganon saarella, Riau-saaristossa ja monilla Etelä-Kiinan saarilla ja Java-merillä.
  • 1909 - spirokeetien aiheuttaman osittaisen sokeuden alku pakotti hänet myymään kuunarin "Suokilpikonna”Keskeytä sadonkorjuu suurimmaksi osaksi tropiikissa. Hoidon jälkeen Saksassa, vuosina 1910–1915, hän vieraili Kashmirissa, pysähtyi hetkeksi sisarensa kanssa vuonna 1914 keräämään kokoelmia Molukkien ja Celebes-kokousten alueille.
  • 1916 - Dominikaaninen tasavalta
  • 1917-18 - Haiti, jossa hän kärsi melkein kuolemaan johtaneesta punataudista
  • 1919-23 - Hispaniola

Lukuisat eläinlajit on nimetty Abbottin mukaan, kuten Abbottin gonocephalus (Gonocephalus abbotti), Seychellien päivän gekko (Phelsuma abbotti), suula Abbott (Papasula abbotti), Abbottin lyhythännäinen kottarainen (Cinnyricinclus femoralis), Celebesky-katkarapujen toukat (Coracina abbotti), samoin kuin Haitista tuleva puu-saniainen Cyathea abbottii.

Johdanto

Lasit Abbott (lat. Papasula abbotti ) On harvinainen merilintu sukulaisperheestä. Sen ainoa pesimäalue on Australian joulusaari. Ainoa suvun edustaja Papasula.

Pin
Send
Share
Send
Send