Lintuperheet

Vihersilmäinen Chaeta-laskutettu Bulbul / Bleda eximius

Pin
Send
Share
Send
Send


Puna-poskinen bulbul kuuluu bulbul-perheeseen, passerine-irtoamiseen. Puna-poskinen bulbul sai nimensä kahdesta kirkkaan punaisesta pilkusta silmien alla.

Bulbul-perhe

Bulbul ovat pieniä ja keskisuuria lintuja, jotka asuvat subtrooppisilla ja subekvatoriaalisilla alueilla. Heidän höyhenensä hallitsevat eri värit ruskeasta oliiviin. Monilla tämän perheen edustajilla on kimput päähänsä, ja kevyet lankamaiset höyhenet lepattaa päänsä takana.

Bulbul tai lyhytvarpainen sammas on lintujen perhe, joka sisältää 15-21 sukua. Nämä ovat pieniä lintuja, jotka elävät puissa ja pensaissa, kooltaan varpusta sammaseen, 13-29 cm, häntä on pitkä, melkein kaikkien lajien nokka on hieman pitkänomainen ja hieman koukussa päässä. Naiset ovat hieman miehiä pienempiä.

Punasilmäisen bulbulin ulkoiset merkit

Puna-poskinen todellinen bulbul on pieni lintu, noin 20 cm pitkä ja painaa 25-42 grammaa.

Rungon yläosa on peitetty ruskeilla höyhenillä ja alaosa on valkeahöyhenpeite, rinnassa on tumma rengas, avoin olkapäässä. Ohut, musta harja nousee päähän, ja pitkänomainen punainen täplä sijaitsee silmän takana. Pään yläosa on tumma, kurkku ja posket ovat valkoisia, vatsa on vaaleanruskea.

Punainen poski todellinen bulbul (Pycnonotus jocosus).

Siivet ovat ruskeanharmaita. Tämän linnun ruskeanharmaa pyrstö on pitkä, ruskean värinen, valkoisilla höyhenpääillä, alahäntä on kirkkaan punainen. Nokka on keskikokoinen, suora ja terävä. Jalat on maalattu tummanharmaaksi.

Kolme sormea ​​on eteenpäin, yksi taaksepäin, ne päättyvät teräviin kynsiin. Urosten ja naisten höyhenpeitteen väri on sama, vain nuoret linnut näyttävät himmeämmiltä.

Levittää puna-poski bulbul

Puna-poskinen bulbul on yleinen Etelä-Aasiassa. Lajin elinympäristö kattaa trooppisen Aasian ja ulottuu Intiasta Kaakkois-Aasiaan ja Kiinaan. Puna-poskinen bulbul asuu Nepalissa, Intiassa, ja ihmiset toivat hänet myös Uusi Etelä-Wales Australiaan, Mauritiukseen, Floridaan ja Pohjois-Amerikkaan.

Punasilmäisessä bulbulissa ei ole seksuaalista dimorfismia; miehet ja naiset ovat samanvärisiä.

Puna-poskisen bulbulin elinympäristöt

Punainen poski bulbul elää alueilla, joilla on lämmin ilmasto. Mieluummin he asettuvat puutarhoihin tai hedelmäistutusten läheisyyteen. Jotkut populaatiot ovat avoimilla alueilla, kun taas toiset suosivat tiheitä metsiä. Puna-poskinen bulbul ei ole harvinaisuus puutarhoissa, edes niissä, jotka sijaitsevat suurten ja meluisten kaupunkien rajoissa. Linnut pitävät pareittain tai vain vähän parvia, ja jokainen pari kiinnittyy vakioalueelle ympäri vuoden. Bulbul asuu avoimella metsäalueella, asutulla maatalousmaalla, kosteassa viidakossa.

Aikaisemmin tätä lintulajia levitettiin vain Aasiassa ja Kiinassa, mutta ihmiset toivat sen Australiaan, Mauritiukseen ja Floridaan.

Todellisen punaposkisen bulbulin elämäntapa

Puna-poskiset sipulit ovat seurustelevia ja levottomia lintuja, jotka johtavat istumatonta elämäntapaa. Ainoastaan ​​pohjoisilla alueilla elävät lajit muuttavat kausiluonteisesti, poikaset kuoriutuvat pohjoisessa ja lentävät talvelle paikkoihin, joissa on lämpimämpi ilmasto.

Yöksi bulbul-parvet istuvat korkeiden puiden oksilla, ja aamunkoitteessa he jättävät yön paikan ja viettävät suurimman osan päivästä etsimällä ruokaa unohtamatta soittaa toisilleen soivalla äänellä. Ryhmänä he tutkivat huolellisesti jokaisen puun oksan etsimään mehukasta marjaa tai makeaa kukannupua. Pesäkauden ulkopuolella, kun sipulit elävät pareittain mustasukkaisilla suojelualueilla, lähellä hedelmäpuita, ne kokoontuvat melko suuriin parviin, jopa 50 lintuun. Puna-poskisen bulbulin lento muistuttaa tikkien lentoa.

Ruokinnan aikana linnut muodostavat 3-5 yksilön parvia, jatkuvasti ääniä.

Puna-poskisen bulbulin ruokinta

Puna-poskiset sipulit suosivat palmuja, laakerikasveja ja papaijoja ja poimivat ylikypsiä hedelmiä, jotka ovat pudonneet maahan. Linnut nokitsevat marjoja, jotka tarttuvat mukavasti oksaan.

Puna-poskiset sipulit syövät osia kukista, mettä, hämähäkkejä ja hyönteisiä, jopa muurahaisia.

Kaikki bulbulit eivät syötä puita: jotkut lajit valitsevat mieluummin hedelmät, marjat ja hyönteiset suoraan maahan. Afrikassa asuva ruskea bulbul ruokkii pääasiassa kovakuoriaisia.

Punainen-poskisen oikean bulbulin jäljentäminen

Puna-poskisen bulbulin pesimäkausi kestää tammikuusta elokuuhun. Bulbul-miehet ilmoittavat kilpailijoille miehitetystä alueesta ja laulavat lyhyitä sirpaavia laulujaan, jotka koostuvat tulvista trileistä. Tällä tavoin he houkuttelevat naarasta ja kutsuvat pesän rakentamiseen valitulle alueelle. Tällä hetkellä uros käyttäytyy aggressiivisesti ja ajaa kilpailijat pois pesimäalueelta, jonka pinta-ala on 4000-8000 m2.

Naiset rakentavat pesiä pensaisiin. Kytkimessä pääsääntöisesti 2-3 munaa.

Bulbul-pari piilottaa pesänsä pensaiden keskellä, olkikaton alla, rakennusten kapealla. Linnut rakentavat kuppipesän pehmeistä ruohoteristä, juurista ja muusta kasvimateriaalista. Ruohon kudotut seinät antavat sadeveden tyhjentyä kerääntymättä lokeroon. Naaras munii 2-4 vaaleanpunertavaa, ruskealla täplällä peitettyä munaa. Molemmat vanhemmat osallistuvat jalostukseen vuorottelemalla kytkintä vuorotellen 11–12 päivän ajan.

Bulbul-poikaset syntyvät alastomina ja sokeina, mutta ne kasvavat hyvin nopeasti ja avaavat silmänsä 3 päivän kuluttua. Aikuiset linnut ruokkivat heitä pehmeillä hyönteisillä ja paksuilla toukoilla. Kahden viikon kuluttua poikaset lähtevät pesästä ja ruokkivat itse marjoja ja hedelmiä, mutta eivät kieltäydy vanhempien tarjoamista. Kolmen viikon iässä nuoret linnut ottavat siiven. Yhden kauden aikana aikuinen bulbul-pari voi ruokkia kaksi tai kolme poikaa.

Puna-poskisen oikean bulbulin ääni on kuin miehen iloinen pilli.

Bulbulien pitäminen vankeudessa

Bulbul on pitkään pidetty vankeudessa eikä vain laululintuina. Joidenkin lajien urokset laulavat kauniisti, mutta yksi lintujen rakastaja kuvaili punakorvan bulbulin laulun houkuttelevimmaksi kaikista lintutrillistä. Urospuolisissa pulloissa esiintyy vastustamatonta taisteluhenkisyyttä parittelukauden aikana, tätä ominaisuutta käyttivät ihmiset aikaisemmin järjestäen näiden sotamaisten lintujen taisteluja kukkulataistelujen tapaan.

Luonnontieteilijä Brehm mainitsee, että Ceylonissa ja Intiassa paikalliset kokoontuvat urospuolisiin bulbul-turnauksiin, joihin poikaset ovat tottuneet linnun jalkaan sidottuun vahvaan lankahihnaan. Taistelun aikana naru vetää pois erityisen vihaisia ​​miehiä, koska ne voivat tappaa toisiaan.

Jos löydät virheen, valitse teksti ja paina Ctrl + Enter.

Pin
Send
Share
Send
Send