Lintuperheet

Kalapöllö - Ketupa blakistoni

Pin
Send
Share
Send
Send


Kalanpöllöt - ketupa

Ulkonäöltään ja kooltaan kalanpöllöt muistuttavat todellisia pöllöjä. Niille on ominaista hieman vähemmän kehittynyt kasvolevy ja suhteellisen jäykkä ja tasaisempi höyhen. Kalanpöllöiden höyhenkorvat näyttävät pörröisiltä ja ne on suunnattu sivuille. Lentohöyhenet ovat teräviä ja ilman löysiä ulkoverhoja, minkä vuoksi näiden lintujen lento ei ole kaukana hiljaisesta. Mutta mikä erottaa kalanpöllöt kotkanpöllöistä, on tassun rakenne ennen kaikkea. Se on mukautettu kalojen tarttumiseen ja pitämiseen. Varsissa ei ole osittain tai kokonaan höyheniä, alapuolella ja sivuilla olevat sormet on peitetty terävillä pienillä piikillä ja voimakkaasti kaarevilla kynsillä on yksi leikkaava reuna, kun taas pöllöillä on kaksi. Siten kalanpöllön tassu on jonkin verran samanlainen kuin kalasääski. Ja tämä on ymmärrettävää. Jos pöllö joutuu aiheuttamaan vakavia haavoja uhrin pitämiseksi ja pistämiseksi, kalaa metsästettäessä päätehtävä on työntää kynnet mahdollisimman syvälle, jotta liukas saalis ei vääntyisi tassuistaan.

Kalapöllöihin kuuluu 4 lajia: K. ketupa, K. zeylonensis, K. flavipes ja K. blakistoni. Kaikki nämä ovat eteläisen leveysasteen lintuja. Suurin osa heistä elää Etelä- ja Itä-Aasiassa, mukaan lukien viereiset merisaaret. Vain jälkimmäisiä lajeja löytyy Neuvostoliitosta.

Kalapöllö - Ketupa blakistoni

Tämä on harvinaisin pöllö maassamme.

Venäjällä pöllö pesii vain Kauko-idän joilla, joissa on kalarikkainta. Se löytyy Okhotskinmeren rannikolta Magadaniin, Amurin ja Ussurin altaissa, Primorsky Krain eteläpuolella, samoin kuin Sahalinin ja Kunashirin saarten jokilla. Se asuu myös Japanissa ja Koillis-Kiinassa.

Kalapöllö on suuri, liikalihava pöllö. VA Nechaev, joka leikkasi nämä linnut Kunashirin saarella, törmäsi syksyllä yksilöihin, joiden vatsassa oli rasvakerros, joka oli puolitoista senttimetriä. Lisäksi rasvakertymät sijoittuivat kehon sivuille, rintaan ja kaulaan, alaselkään ja ristiluuhun. Syksyllä lähes kaikista sisäelimistä tulee rasvaa. Tänä vuoden aikana aikuinen mies voi painaa jopa 3400 grammaa ja naaras voi painaa jopa 4100 grammaa. Näiden lintujen siipien kärkiväli on 184-188 senttimetriä. Höyhenpeitteen väri muistuttaa kokonaispöllöä. Nokka ja paljaat jalkojen osat Valettu siniseksi. Lintujen silmien iiris, jonka olemme nähneet, on himmeän keltainen. Yhden vuoden ikäisillä ihmisillä se voi olla jopa kirkkaampi kuin vanhoilla. Monien kalanpöllöiden pään takaosassa hehkuu usein useita valkoisia höyheniä, jotka ovat erityisen selvästi näkyvissä sateelle altistuneilla ja märillä yksilöillä. Nämä valkoiset merkinnät löytyvät sekä nuorista että vanhoista linnuista. Ne voivat olla sekä miehillä että naisilla. On huomionarvoista, että joillakin Länsi-Afrikassa asuvilla kotkanpöllön Bubo shelleyin yksilöillä on myös useita valkoisia höyheniä päänsä takana.

Mielivaltaisimmin kalakotkanpöllö asettuu joen osiin lähellä sivujokien yhtymäkohtaa. Suurin osa "lahdista" rajoittuu yleensä samoihin paikkoihin - keskeisiin kanaviin, joissa on rauhallinen, läpinäkyvä vesi. Esimerkiksi nämä pöllöt ovat asuneet monien vuosien ajan Chantofun, Olonkan, Dunguzan ja Metohezan suistoissa, joissa Bikin-kanava on jaettu useisiin haaroihin, ja lukuisat kanavat jakavat tulva-setripuutarhojen metsät lukemattomiin saariin.

Bikinin pöllö on istumaton lintu. Kun se on valittu, se vie todennäköisesti eliniän ja pysyy siinä sekä kesällä että talvella. Emme havainneet havaittavia lintujen vaelluksia. Vasta äärimmäisen ankarilla talvilla, kun joki jäätyy melkein kokonaan, ne parveilevat lähimpiin koskiin ja lähteisiin, joissa jopa kuusi yksilöä löytyy samanaikaisesti joistakin koiruohoista. Juuri sellaisina vuosina havaitaan lisääntynyt lintujen kuolleisuus, ne jäätyvät suoraan jäällä. Erityisen vaikeiden talvien aikana, erityisesti talvella 1968/69, Gantsanza-kordonin paikalliset ihmiset näkivät kalanpöllöjä rakennusten lähellä, joissa linnut yrittivät löytää ruokaa roskakorista.

Muut tosiasiat puhuvat myös pöllön vakiintuneesta elämästä. Tunnetaan useita tapauksia, joissa ampumisen tai järjettömän kuoleman jälkeen metsästäjän asettamalle ansalle minkille tai saukolle yksi parin toisen lintu ei poistunut pesimäpaikalta. Nämä yksinäiset linnut, jotka on sidottu johonkin paikkaan, yleensä löysivät puolison itselleen ja lisääntyivät välittömästi. Sivulta lentävä henkilö osoittautui todennäköisesti nuoreksi etsimään vakituista asuinpaikkaa.

Mikä on pöllön pesimäpaikka? Esimerkkinä kuvataan Bikinissä sijaitseva alue, joka sijaitsee kuuden kilometrin päässä Olonin kylästä. Tässä vaiheessa joki, joka taipuu Olonskajan tulivuoren ympärille, sulautuu yhdeksi kanavaksi ja jakautuu pian jälleen kolmeen haaraan, joiden leveys on 75-200 metriä ja nykyinen nopeus on 2-3 metriä sekunnissa. Aseet puolestaan ​​tulevat tulvametsään, Olonskajan tulivuoren ylä- ja alapuolelle, on jaettu moniin pieniin kanaviin. Siten tulva on jaettu satoihin pieniin saariin. Jälkimmäiset on peitetty monitasoisella setri- lehtipuumetsällä. Yhden tai kahden kilometrin etäisyydellä joen sivuilta se muuttuu vähitellen kosteaksi tumma-havupuupuistoksi, joka, joka muuttuu yhä suotuisammaksi, korvataan lehtikuusella - koholla olevalla ledumsoolla. Yleensä matalilla kanavilla varhain keväällä, kun pöllö pesii, virta on heikko tai jopa seisova vesi. Ne, jotka ruokkivat jousia, eivät yleensä jääty talvella.

Olonskaya Sopkan alla sijaitsevalla pesimäalueella noin kahdeksan kilometrin pituinen Olonka-joki virtaa Bikiniin. Olonkan suiston rannat on myös jaettu kesätulvien aikana tulvineisiin saariin. Jotkut heistä ovat voimakkaasti suoisia, toiset ovat peitossa ikivanhojen hirmujen, poppelien, saarnipuiden, amur-sametin neitsytlehtimetsällä. Puiston alempaa kerrosta edustavat lähinnä linnun kirsikka, Amurin lila ja muut matalakasvuiset puut ja pensaat, joiden alla on runsaasti tulva-altaita, joissa paikoissa ovat jatkuvat saniaiset. Suurin osa kanavista, etenkin niiden suu, on tukkeutunut kaatuneista puista ja evistä, eivät ole käytännössä veneiden kulkemia, ja siksi ihmiset vierailevat harvoin, paitsi kalastuksen talvikaudella. Kaikille vesiväylille on ominaista pikkusyljet ja matalat halkeamat. Tältä alueelta löytyneen pöllön pesä sijaitsi sadan metrin päässä Bikinin pääkanavasta ja kahdeksankymmentä metriä yhdestä sen kanavasta. Kuvattu pesimäpaikka osoittautui kokonaisuudessaan olevan hyvin samanlainen kuin kalanpöllön elinympäristö Iman-joella, jossa E.P.Spangenberg havaitsi nämä linnut.

Onnistuimme keräämään tietoja viidestä muusta kalanpöllön pesinnästä Bikin-joella. On mielenkiintoista, että kaikki pesät, myös Olonskaja Sopkan läheltä löytyneet pesät, sijaitsivat puilla (kolme hirmuilla, kolme poppeleilla) kuuden - kahdeksantoista metrin korkeudella. Linnut käyttivät pääsääntöisesti luonnollisia onteloita ja asettuivat vain kerran avoimesti vanhan poppelin umpeen kasvaneeseen haarukkaan. Pesiytyvien onttojen halkaisija on yleensä noin puoli metriä, korkeus 65-200 senttimetriä, alustan suurin syvyys ontelon reunaan nähden on 45 senttimetriä. Neuvostoliiton ulkopuolella onteloissa pesimisen lisäksi on olemassa faktoja kalanpöllön asumisesta kivien kuopissa ja myrskyisten purojen yläpuolella olevissa reunakivissä, vanhoissa kotkien ja korppikotkien pesissä.

Kalanpöllö on yksiavioinen. Parit muodostuvat ilmeisesti toisen elinvuoden loppuun mennessä ja jatkuvat seuraavina vuodenaikoina. Nuoret linnut alkavat kuitenkin lisääntyä vasta vasta kolmantena vuonna. Tutkimustietojen mukaan aktiivisin pesimiskykyisten lintujen pariutuminen on helmikuun toisella puoliskolla. Bikin-joella tutkimissamme pesissä oli toukokuun alussa jo poikasia noin kuukauden ikäisinä. Tämä viittaa siihen, että tässä pöllö alkaa munia maaliskuun alussa. Kahden munan kytkintä on ilmeisesti pidettävä täydellisenä, vaikka mahdollisuutta suurempaan munien määrään ei ole suljettu pois. Naaras inkuboi heitä, ja japanilaisen ornitologin Yahein Nagatan havaintojen perusteella hänelle kestää noin 35 päivää.

Seuraava tiedetään hautojen koosta. Olonskaja Sopkan läheltä löytämässämme pesässä ainakin kolme vuotta peräkkäin kotkanpöllöt kuoriivat kaksi poikasia vuodessa. Vuonna 1971 Bikinistä, Chantofun suusta, B.B.Sibnev löysi pesän, jossa oli yksi poikaset. Udege-metsästäjien todistuksen mukaan kahdessa heidän tuntemassaan pesässä oli kaksi poikasia, ja kummassakin kaksi pesää. Lisäksi näkemämme neljä poikaa sisälsivät kaksi samanikäistä poikasia. Totta, BK Shibnev, joka havaitsi kalanpöllöjä samoissa paikoissa kymmenen vuotta aikaisemmin, määritti kahden tai kolmen yksilön keskimääräisen perun koon. Voidaan ajatella, että poikasten määrän väheneminen liittyy Bikinin kalakantojen vähenemiseen, mistä lähes kaikki paikalliset asukkaat ilmoittavat.

Kalanpöllön pesimäaika kestää toukokuun loppuun. Havaitsemamme poikaset lähtivät ontelosta noin kahden kuukauden iässä. Kuitenkin vielä puolitoista kuukautta he lentivät epävarmasti ja jatkoivat pysymistä pesivän puun läheisyydessä. Vasta tämän ajanjakson päättymisen jälkeen poikaset alkoivat liikkua huomattavasti etsimällä lisää ruokapaikkoja, mutta niiden toimintasäde ei silti ylittänyt kilometriä.

Kalanpöllön koko ja ulkonäkö muistuttavat tavallista. Luonnossa on kuitenkin vaikea sekoittaa näitä pöllöjä - heillä on erilaiset äänet ja tavat. Kalapöllö voidaan erottaa tavallisesta jopa lennon aikana: jos tavallinen, kuten useimmat pöllöt, lentää äänettömästi, niin kalanpöllön siipien voimakas räpyttely kuuluu kymmenien metrien päästä. Kalanpöllö eroaa tavallisesta tassujensa rakenteessa: sormissa ei ole höyhenpeitettä, ja alapuolella ne ovat peitetty karkeilla tuberkuleilla, jotka auttavat pitämään liukkaita kaloja. Myös.

Kyky hankkia itsenäisesti tarvittava määrä ruokaa ei tule nuorille pian. Koko kesän, syksyn ja ilmeisesti talven niitä ruokkivat aikuiset linnut. Metsästäjien mukaan talvella on erityisen usein mahdollista kuulla vaativa pilli - nuorten lintujen kutsuva huuto. Jopa toukokuussa, aikana, jolloin seuraava täysikasvuisten lintujen perimä on jo kasvamassa, viime vuoden nuoret käyvät usein vanhempiensa pesässä anomalla aktiivisesti ruokaa. Olemme nähneet, että aikuiset linnut ruokkivat samanaikaisesti kahta pesivää poikaa ja kaksi yksivuotista viime vuoden haudosta.

Vietimme poikasten ravitsemusta 20 yötä pesässä. Enintään kymmenen metrin etäisyydellä sijaitsevalta turvakodilta nauhoitimme 242 aikuisten lintujen saapumista ruoan kanssa valokuva-elokuvalle. Nämä valokuvat sekä havainnot mahdollistivat sen, että 154 kertaa poikasille toimitettiin sammakkoeläimiä, useammin sammakoita, harvemmin rupikonnia tai salamantereita (hännän sammakkoeläimiä, ulkoisesti samankaltaisia ​​kuin uuroja), 36 kertaa - kalaa (hauki, chebak, lenok) , burbot, minnow), 7 kertaa - metsälehdet. Muissa tapauksissa ruokaa ei voitu määrittää. Pieni saalis tuotiin yleensä uros. Naaraspuolisissa tassuissa se oli pääasiassa 600-900 gramman painoisia kaloja. Tällaista ruokaa saa poikaset noin kuukauden iästä lähtien, kun he itse alkavat pilkkoa saalista osiin.

Lisäksi tutkimme vuosittain 1. toukokuuta - 25. heinäkuuta pellettejä ja ruokajätteitä alueella, jolla aikuiset kalanpöllöt ja yhden vuoden ikäiset nuoret metsästivät ja leväsivät. Tutkituista 58 tapauksesta 19: ssä löydettiin kalojen ja sammakkoeläinten luiden pitoisuus, 24 - vain sammakkoeläinten luut, yhdeksässä - yksinomaan kalan, lähinnä chebakin, minnowin, lenokin luut, kuudessa - rapujen jäännökset. Mielenkiintoista on, että Intiassa ja Pakistanissa asuvat kotkapöllöt monipuolistavat ruokavaliotaan. Kalojen ja rapujen lisäksi he syövät usein isoja hyönteisiä, jyrsijöitä ja fasaanin kokoisia lintuja.

Yhdessä pesivien poikasien ruoan luonteen tutkimuksen kanssa teimme ajoituksen aikuisten lintujen saapumisesta ruokaan. Päivittäinen aktiivisuus ei muuttunut paljoakaan, eli se ei melkein riippunut säästä kaikkien tarkkailupäivien aikana. Linnut lakkasivat lentämästä vain voimakkaimmissa sateissa.

Kalanpöllöiden aktiivisen metsästyksen aika alkaa illalla. Noin klo 18 päivällä nälkäiset poikaset heräävät, nousevat, lämpenevät ja vaativat syömistä lävistävällä pillillä. Vanhemmat eivät kuitenkaan kiirehdi lentämään ruokaa. Päinvastoin, kun he ovat istuneet yhdellä lähimmästä jalasta, he alkavat liikkua. Ja vasta kun he ovat huutaneet 15 minuuttia ja muuttaneet kappaleen pilliksi, he menevät saaliin perään. Poikaset saivat ensimmäisen ruoan yleensä noin 20 tunnissa ja 30 minuutissa, sitten 20-35, 20-45, 21-00, 21-35, 22-10, 23-00 ja 0 tunnissa 15 minuutissa. Lyhyen tauon jälkeen ruokintaa jatkettiin noin 2 tunnissa. Toinen tauko - ja lisää ruokintaa: 3 tunnissa 55 minuutissa, 4-15, 4-55 ja 5 tunnissa. Viimeisen kerran pöllöruoka toimitettiin yleensä kello 6 aamulla. On huomionarvoista, että hämärässä kalanpöllöt tuovat poikaset, yleensä sammakkoeläimet, yöllä - kalat.

Sinun tulisi pysähtyä tapaan metsästää kalanpöllö. Meillä ei ollut mahdollisuutta nähdä lintuja, jotka vaeltelivat vedellä tai seisoivat pitkään erillä, kuten EP Spangenberg ja GP Dementyev kirjoittavat siitä. Kotkanpöllöillämme oli erilainen metsästyskurssi. Matalan halkeaman tai kanavan valitsemisen jälkeen lintu istui rannalla ja usein sijoittui veden yli riippuvaan puunrunkoon tai ulkonevalle harjanteelle, kivelle tai hummelle. Pöllö voi miehittää tällaisen tarkkailupisteen loputtomiin. Vain huomatessaan saaliin halkeamassa tai veden pinnalla, hän ryntää ja kalanpään tavoin nappaa sen heti, nostaen roiskeiden kaskadin. Suurissa kaloissa pöllö syö yleensä pään ja ruumiin etuosan tuolla rannalla ja menee vasta sitten pesään muun saaliin kanssa, kuljettaen sitä tassuissaan. Jos uhri on kiinni pesän lähellä ja se on keskikokoinen, esimerkiksi sammakko, lintu kantaa sitä nokassaan. Metsästystapana kalanpöllö on ilmeisesti lähellä Ceylon-pöllöä, johon se epäilemättä liittyy.

Pitkään tarkkailemalla näitä pöllöjä Iman-joella EP Spangenberg toteaa, että he vaeltavat maalla paljon. Muta-pankeilta hän löysi usein kokonaisia ​​polkuja heidän jälkeensä. Askelleveys mitattuna raidan keskeltä toisen keskelle on 29-30 senttimetriä. Jäljet ​​johtavat yleensä yhdestä paikasta, mikä on kätevää kalojen katseluun, esimerkiksi kivi tai ajopuu, joka työntyy rullan reunaan, toiseen, samanlainen.

Erityisen mielenkiintoisia ovat äänet, joilla pöllö innostaa Ussurin alueen villieläimiä. Tämän pöllön äänivasteet ovat yleensä yksitoikkoisia. Siitä huolimatta ne ovat varsin tarkkoja ja mahdollistavat helposti pöllön erottamisen tavallisesta yöstä taigassa.

A.S.Malchevskyn ehdottaman luokituksen mukaisesti kalanpöllön lähettämien itkujen joukosta voidaan erottaa useita äänityyppejä, joista vallitsevat laajennetun tilannekohtaiset signaalit.

Tärkeä paikka on kutsuva puhelu, joka eroaa naisesta ja miehestä. Miehen kutsuva huuto voidaan välittää tylsänä, mutta selvästi kuultavana rauhallisella säällä jopa puolitoista kilometrin etäisyydellä, vähitellen hiipumassa "guu-guuuu". Etäisyydellä tämä ääni havaitaan tylsänä ja venytettynä "yy - yyy", ja huudon kummallakin puoliskolla oleva stressi putoaa sen ensimmäiseen osaan. Toisen tavun sävy on matalampi kuin ensimmäinen. Urospuhelun kokonaiskesto on noin kolme sekuntia. Nainen huutaa matalammalla sävyllä, pidempään ja yleensä kovemmalla äänellä. Hänen huutonsa lähietäisyydeltä kuulostaa "yyy-hyy-gyyyyyy" ja etäisyydeltä - kuten "yyy - gyyyyy". Tämän huudon kesto on noin neljä sekuntia.

Kalanpöllön avioliitto on erittäin erikoinen. Se on duettolaulu, jota linnut toistavat tiukasti asetetuin väliajoin, ja sarja yksittäisiä ääniä. Annoimme sen kuvauksen aikaisemmin.Tässä huomautamme, että jos tavallisen pöllön avioliittolaulu-duetti julkaistaan ​​jatkuvasti kiihtyvällä vauhdilla ja päättyy odottamattomaan nauruun, kalanpöllön laulu-duetti toistetaan loputtomiin samalla tempolla eikä sillä ole erinomainen loppu.

Virran korkeudella kalanpöllön huutoja kuuluu sekä yöllä että päivällä. Linnut antavat kuitenkin äänensä aktiivisimmin ilta- ja aamuhämärätunnilla. Jopa toukokuussa, lisääntyvien parien virran heikkenemisen aikana tietyllä kaudella, iltaisin kalanpöllöiden laulaminen ei lopu joskus jopa puoleen tuntiin tai kauemmin.

Yleensä aikuiset linnut kävelevät suoraan pesimäpaikalla ja toisinaan istuvat yhdellä nartulla. He käyttävät näitä suosikkipaikkoja päivästä toiseen ja jopa vuodesta toiseen. Viime kaudella syntyneet nuoret pöllöt pystyvät myös suorittamaan duettokappaleen. Kesäkuukausina heidän äänensä kuulee paitsi yöllä ja hämärässä, myös aamulla auringonnousun jälkeen. Nuorilla linnuilla ei kuitenkaan havaittu tiukkaa kiinnittymistä tiettyihin alueisiin pariutumisjakson aikana.

Kalapöllö huutaa tuskin avaamalla nokkaansa. Paritteluhuudon ensimmäisen äänen toistamisen aikana lintu kyyristyy ja slouchaa hieman kumartuen päänsä alas. Kun huudon toinen osa suoritetaan, pöllön kaula turpoaa voimakkaasti, minkä vuoksi sen höyhenet alkavat harjata ja niiden pohjat avautuvat paljastaen kevyen, melkein valkoisen kurkun, joka tahattomasti herättää huomiota. Samanlainen ilmiö voidaan havaita tavallisessa pöllössä itkun aikana.

Viestintävälineet kalanpöllön perheessä ovat eräänlainen pilli. Se on tyypillistä poikasille, mutta jatkuu koko lintujen elämän ajan. Tämän signaalin avulla vanhemmat, jotka lähestyvät pesää, ilmoittavat poikasille ulkonäönsä ja yleensä ilmoittavat poikasten sijainnistaan. Samalla äänellä ontelossa olevat poikaset kutsuvat vanhempia palaamaan heidän luokseen, ja pojat ilmoittavat sijaintinsa, vanhempien perässä lentävät yhden vuoden ikäiset poikaset viheltävät ruokaa heiltä.

Luonteeltaan tämä ääni on risteys kalasääski ja musta leija, mutta paljon voimakkaampi kuin ne. Samanlaisen signaalin antavat nuoret napapöllöt. Mies voi helposti jäljitellä sitä, naaras itkee kovin ja puhtaasti. Miehen pilli on jonkin verran kolisevaa, ja iltahämärässä se päättyy usein nuhisteluun. Tämä äänellinen vastaus voidaan antaa nimellä "tssssssssssue". Äänen kesto on kahdesta neljään sekuntiin. Poikasilla tällainen äänisignaali muodostuu täysin jo kuukauden ikäisenä: se perustuu viritykseen, joka muuttuu vähitellen vihellyksi. Kaikki linnut viheltävät nokkansa auki. Poikasien ruokintajakson aikana pesimäalueella pilli kuuluu melkein jatkuvasti. Muina vuodenaikoina se julkaistaan ​​useimmiten ruokinta-alueilla.

Kalapöllö käyttää erityisiä ääniä hälytyksen aikana. Esimerkiksi, kun mäyrä tai koira ilmestyy pesäalueelle, hän lausuu pienellä ahdistuksella äänen "khe", joka muistuttaa kylmän ihmisen yskää. Tämä ohjeellinen signaali saa muut pöllöt, jotka kuulevat sen, olemaan varuillaan.

Kun ahdistus muuttuu ärsytykseksi, esimerkiksi lähestyttäessä ihmisen pesää, linnut lähettävät yleensä tylsää, mutta kovaa "guua"» tai "yyy" vuorotellen nokan napsahduksen kanssa. Huomaa, että miehen "kaveri" tai naisen "yyy" eivät ole käytännöllisesti katsoen erotettavissa heidän kutsunsa ensimmäisistä tavuista. Joissakin tapauksissa aikuisten linnut, joita poikaset häiritsevät, toistavat kutsuvan puhelun kokonaan. Emme kuitenkaan ole koskaan kuulleet hyvin koordinoidusta duetosta kuvatussa tilanteessa.

Poikaset, jotka ovat havainneet vaaran itse tai vastauksena vanhempiensa hälyttäviin huutoihin, makaavat yleensä ontelon pohjalla tai jäätyvät tiukasti painetulla höyhenellä. Kun vaara kasvaa, esimerkiksi kun henkilö lähestyy kahta metriä tai lähempänä, hän, kuten useimmat muut pöllöt, ottaa ominaisen uhkaavan asennon, viheltää ja napsauttaa nokalla. Kalanpöllöpoikasten nokka napsahtaa paitsi ahdistuksen ja puolustuksen aikana myös aggressiivisuuden aikana, esimerkiksi riitojen aikana. Poikaset seuraavat pieniä riitoja hiljaisella "chiv-chiv-chiv-chiv", joka lausutaan kuin kielen kääntäjä.

Pin
Send
Share
Send
Send