Lintuperheet

Whooper joutsen

Pin
Send
Share
Send
Send


Joutsenista suurin. Nokka on keltainen, pää musta, keltaisen ja mustan väri on terävässä kulmassa nokan tasoon nähden. Nuorilla linnuilla on vaaleanpunainen nokka mustalla kärjellä.

Elämän kuva.

Asuu järvet metsä-tundra- ja taiga-alueilla; muuttoliike tapahtuu merillä. Maahanmuuttaja. Pieni määrä. Kasvattaa erillisinä pareina kuuroilla, yleensä melko suurilla järvillä, joiden rannat ovat kasvaneet nurmikolla ja ruokolla.

Pesä on kasa sammalta, ruohoa tai ruokoa, joka sijaitsee yleensä matalassa vedessä tai saarella järven suojaisassa osassa. Kytkin toukokuun puolivälistä, koostuu 4-6 suuresta valkoisesta tai kellertävästä munasta. Siitoskauden ulkopuolella se pitää parvissa.

Se ruokkii vettä, ei sukeltaa, vaan vain upottaa päänsä ja kaulansa veteen. Uintilinnussa niska ulotetaan yleensä suoraan ylöspäin. Hyvin varovainen. Vedestä, joka lähtee juoksusta, lento on kiireinen, mutta nopea, syvillä voimakkailla siipien läpillä, niska venytetään eteenpäin.

Ääni - soittoääni, trumpetti, epätavallisen kaunis "gang-go". jengi ". Se ruokkii vesikasveja ja selkärangattomia.

Whooper-joutsen on upea luonnon koriste, sen lukumäärä vähenee, ja siksi metsästys on kielletty kaikkialla.

Se eroaa kyhmyjoutsenesta nokan keltaisessa pohjassa ("kepillä" ojennettu kaula on ominaista, mutta tämä sääntö ei ole poikkeuksia), pienestä joutsenesta - suuressa koossaan ja vinossa mustassa reunassa ja keltaiset kukat nokassa. Nuorilla on musta nokan kärki.

Suositeltu ja siteerattu kirjallisuus

Maantieteilijän ja matkailijan V.E. Flint, R.L. Boehme, Yu.V. Kostin, A.A. Kuznetsov. Neuvostoliiton linnut. Kustantaja "Mysl" Moskova, toimittaja prof. G.P. Dementieva.

Whooper Swan / Cygnus cygnus

AgroBioFarm "Velegozh" kutsuu sinut Moskovan alueelle!
Järjestäytyneet koululaisten ja lasten vanhempien ryhmät (12–24 henkilöä) otetaan vastaan ​​koulutus- ja kognitiivisen ohjelman "Johdatus luonnonvarojen käyttöön" mukaisesti. Lue lisää >>>

Lintujen talvilaskenta Venäjällä!
Kutsumme biologiset piirit, ammattilaiset ornitologit ja vain lintujen ystävät osallistumaan talvilinnun "Parus" ja "Euro-Aasian joululaskelmat" ohjelmiin talvikaudella 2020-2021. Lisätietoja >>>

Kenttäkasvitieteellinen kilpailu "KEVÄT FLORA" järjestetään touko-kesäkuussa 2020 online-muodossa (kasvien tunnistaminen valokuvista). Venäjän eurooppalaisen osan keskialueella asuvat koululaiset ja aikuiset luonnonystävät kutsutaan kilpailuun. Lisätietoja >>>

Ilmaiset retket Leech-museoon!
Kansainvälinen lääketieteellinen iilikeskus kutsuu sinut käymään museossa ja oppimaan iilimatojen eduista ja vaaroista, niiden viljelystä, hirudoterapiasta, lääketieteellisestä kosmetiikasta ja paljon muuta. Lisätietoja >>>

Siellä voi olla on ilmainen lähetetty Mainoksesi järjestetystä koko Venäjän kilpailusta, kokoontumisesta, olympialaisista, kaikista muista tärkeistä tapahtumista, jotka liittyvät lasten ympäristökasvatukseen tai luonnon suojeluun ja tutkimiseen. Lisätietoja >>>

me julkaista verkkosivustollamme tekijänoikeuskoulutusohjelmat, artikkelit lasten lasten ympäristökasvatuksesta, lasten kenttätutkimukseen perustuva tutkimustyö (projektit). Lisätietoja >>>

: ml noin:

Kirjailijamme opetusmateriaali ornitologiasta ja Venäjän linnuista:
Verkkokaupassamme ei-kaupallisiin hintoihin (tuotantokustannuksilla)
voi hankkia seuraavat opetusmateriaalit ornitologiasta ja Venäjän linnuista:

digitaalinen tietokone (PC-Windowsille) Venäjän lintujen avaimet, jotka sisältävät kuvauksia ja kuvia 206 keskikaistalintulinnusta (lintujen piirustukset, siluetit, pesät, munat ja äänet) sekä tietokoneohjelman lintujen tunnistamiseksi kohtaavat luonnossa.
sovellus älypuhelimille ja tableteille Android-kenttäopas venäläisille linnuille (voit ostaa sen Google Play -kaupasta),
iPhone- ja iPad-sovellukset: Venäjän linnut, Euroopan linnut, Venäjän linnun äänet, Lintupuhelut: Euroopan linnut, Lintupuhelut: Pohjois-Amerikan linnut: Houkuttimet, Automaattinen kenttälintujen tunnistus (kaikki ne voidaan ladata AppStore-kaupasta) ,
taskukenttäoppaat Keskikaistan linnut (160 lajia), Venäjän linnut (278 lajia),
värilliset tunnistetaulukot Muuttolinnut, Talvilinnut,
"Venäjän luonnon tietosanakirja" -sarjan tunnuskirjat: Linnut, Lemmikkieläimet,
MP3-levyt lintujen äänillä (laulut, puhelut, puhelut): Keski-Venäjän lintujen äänet (343 lajia) ja Venäjän lintujen äänet, osa 1: Eurooppalainen osa, Ural, Siperia (BN Veprintsevin musiikkikirjasto, 450 lajia) ).

Joukkue Anseriformes - Anseriformes, Perhe Ankka - Anatidae, Suku Joutsenet - Cygnus

Whooper-joutsen - Cygnus cygnus

Ulkomuoto. Nokka on keltainen, mustalla kärjellä, ja keltainen väri ulottuu eteenpäin sierainten yli. Nuorilla pää ja kaula ovat ruskehtavia, vatsa on valkoinen, nokka ja jalat ovat punertavia. Ui yleensä pitäen kaulan pystyssä.

Äänestys. (Lataa sivu uudelleen - F5 kuunnellaksesi ääntä uudelleen). Voimakas trumpetin joukkue. gang-go ”.

Elinympäristö. Taigajärviä ja jokia.

Ruoka. He ruokkivat vesikasvien vihreitä osia, hedelmiä ja juurakoita, ankka, ruoko juurakoita. Kasviruokien lisäksi joutsenet ruokkivat heidän käytettävissä olevia pieniä pohjaeläimiä (äyriäisiä, nilviäisiä, matoja). Kesällä joutsenet lentävät joskus järvistä steppeen ruokkimaan viljakasveja.

Pesiminen. Kasvattaa erillisinä pareina umpeen kasvaneilla järvillä tundrasta metsätyppiin. Pesä on suuri sammal-, ruoho- tai ruoko-rakenne matalassa vedessä lähellä rantaa tai saarella. Pesäpelti on vuorattu pehmeillä ruoko-panikoilla ja osittain omalla valkoisella untuvallaan; koko rakenne on joskus halkaisijaltaan 2-3 metriä. Kytkimessä on 4-6 valkoista tai kellertävää munaa.

Levitän. Levinnyt pohjoiseen tundraan ja metsäalueille. Se pesii Kolan niemimaalta itään Kolymaan, Anadyriin ja Kamtšatkaan, etelässä laskeutuu Krimiin, Keski-Aasiaan, Zaisanin masennukseen ja Tuva-tasavaltaan.

Talviminen. Se hibernated merien rannikolla, joskus etelä-Venäjän jäätymättömissä järvissä.

Taloudellinen arvo. Pohjoisessa (esimerkiksi Kolymassa) joutseniden saalis on luonteeltaan kaupallista. Joutsenen untuva on erityisen arvostettu sen keveyden vuoksi, käytetään myös höyheniä ja tietysti lihaa.

Joutsenia ei metsästetä niin suuressa määrin kuin hanhia, lähinnä siksi, että niitä on vähemmän kuin jälkimmäisiä. Aikaisemmin moulting joutsen -kalastus oli myös Kaspianmeren koillisosassa.

Kuvaus Buturlinista ... Joutsenia voidaan perustellusti kutsua yhdeksi kaunein maamme linnut. Suuri, täysin valkoinen, kaareva kaula, se on erityisen hyvä, kun se kelluu vedessä vihreän ruokon välissä. Ei turhaan, että joutsen on jo kauan toiminut lampien koristeena erilaisissa puutarhoissa ja puistoissa, ja kaikissa kansan legendoissa se on aina ollut kauneuden tunnus.

"Kaikki hänen liikkeensa", sanoo ST Aksakov, ovat täynnä viehätystä: alkaako hän juoda ja nostaen vettä nenällä, nostaen päänsä ylös ja ojentamalla niskaansa, alkaako hän uida, sukeltaa ja roiskia mahtavalla voimallaan siivet, jotka hajottavat vesisuihkua kaukana, liikkuvat alaspäin pörröisestä ruumiistaan, alkaako hän sitten tulla kauniimmaksi, heittäen helposti ja vapaasti lumivalkoisen kaulansa takaisin kaareksi, suoristamalla ja puhdistamalla rypistyneet tai likaiset höyhenet selällään , sivuilla ja hännällä, leviääkö siipi ilmassa, kuin pitkä viisto purje, ja alkaa myös koskettaa kutakin siinä olevaa höyhentä nenälläsi, ilmastaen ja kuivaamalla sitä auringossa - kaikki on siinä viehättävää ja upeaa ”.

Äänestys Whooper kuulostaa trumpetilta. Hänen huutonsa ovat erityisen miellyttäviä keväällä, jolloin korkealla taivaalla olevat joutsenet kaikuvat keskenään. Joutsenen kutsun melodia sulautuu sulan veden melun ja kaikkien talven jälkeen eloon tulevien luonnon äänien kanssa.

Joutsenen lento on vahva. Luonnollisesti niin suuri lintu viettää paljon vaivaa irrottautuakseen vedestä. Mutta noustessaan joutsen lentää nopeasti, suhteellisen harvoin räpyttelee mahtavia siipiään. Varhaiskevät joutsenet ottaa työn alle talvehtimispaikoista. Bruttolento kulkee Baškiirian läpi huhtikuun toisella puoliskolla, Venäjän länsiosassa ja Baltian maissa joutsenet lentävät aikaisemmin - maaliskuun lopussa, jolloin joet ja järvet eivät ole vielä avautuneet jäästä.

Aluksi joutuessaan saapuessaan joutsenet pakotetaan pitämään aukkoja pitkin tai jopa vain suurilla kevätlammikoilla. He muodostavat parin ja elävät yhdessä koko elämänsä ajan.

Huh asuu taigajärviä ja jokia, mutta näemme usein, että molemmat joutsenlajit löytyvät pesimässä samoissa paikoissa. Esimerkiksi Pohjois-Kazakstanin ja Länsi-Siperian steppeillä molemmat suurikokoisten joutsenlajit elävät järvissä.

Useimmiten joutsenia pesä ruokoalustoissa, joissa on ainakin pieniä alueita avointa vettä. Pesäpaikkaa valittaessa linnut kiipeävät "voimakkaisiin paksuuksiin", suoihin, syrjäisiin kulmiin, kaukana rannikosta. Jos pesä rakennetaan esteettömään paikkaan, se usein häviää, koska tietämättömät ihmiset valitsevat usein munat pesistä ja aiheuttavat siten suurta haittaa tämän kauniin linnun säilymiselle ja lisääntymiselle.

Joutsenpari, joka miehittää pienen järven, ei salli muiden samanlaisten lintujen käydä siellä. Suuremmissa järvissä naapurimaat höyhenparit ovat taistelleet keväästä lähtien kiivaasti tonttiensa rajoilla. Kun he kohtaavat veden päällä, he ruoskaavat toisiaan siipillään, törmäävät rintaansa ja jatkuvasti kostuttavat pasunahuutoja. Samana kevään aikana yksittäiset joutsenet elävät hiljaa suurina parvina, joissa on aina täydellinen rauha ja järjestys.

Rakentamiseen pesiä joutsenet hyödyntävät viime vuoden ruokoaloja, joihin uros ja naaras lisäävät merkittävän määrän kasvimateriaalia. Linnut kantavat yksittäisiä varret nokassaan tai työntävät kasveja suoraan veden läpi.

Inkuboi nainen, mies vartioi häntä, ollessaan lähellä melkein koko ajan. Joidenkin luonnontieteilijöiden havaintojen mukaan mies istuu pesässä, kun vinssi jättää hänet nappaamaan ruokaa. Joutsen ei pelkää kokoltaan petolintuja eikä edes eläimiä. Voimakkaalla siipellään hän voi tappaa ketun, murtaa miehen kätensä.

Inkubaatio kestää kolmekymmentäviisi päivää. Toukokuun lopulla - kesäkuun alussa poikaset kuoriutuvat. Downy poikaset ruskeanharmaa. Kesäkuun lopussa he saavuttavat jo sinisorsa-koon. Poistuessaan munasta tipu ei syö mitään ensimmäisten päivien ajan.

Nuoruus laulujoutsenet lentävät todennäköisemmin kuin kyhmyjoutsenet. Ilmeisesti tämä vaikuttaa pohjoisen asukkaan - laulun - sopeutumiseen lyhyempään kesään.

Aikuiset joutsenet pian kuoriutumisen jälkeen alkavat irtoa... Aivan kuten hanhet, he menettävät lentokykynsä tällä hetkellä. Loppu korvaa ensisijaiset höyhenet 6 viikon kuluessa, ja mykistyksen mykistysjakso kestää 7-8 viikkoa.

Haalistuneet joutsenet alkavat vähitellen lentää pois talvehtiminen... Lento maamme keskialueelle tapahtuu lokakuussa. Talvehtimiseen, toisin sanoen Kaspianmerelle ja Mustalle merelle, he saapuvat marras-joulukuussa.

Talvella joutsenet pitävät suuria parvia. Kaspianmeren Kyzyl-Agachissa höyhenet kokoontuvat 300-500 parveksi. He pitävät matalammista paikoista, koska joutuessaan ruokaan joutsenet eivät sukeltaa, vaan venyttävät niskaansa ja saavat ruokaa pohjasta. Tämä selittää joutsenien joukkokuoleman talvehtimisen aikana, jolloin merestä puhaltavat jatkuvat tuulet nostavat merkittävästi lahden veden tasoa. Joutsenet eivät pääse pohjaan, kasvavat ohuiksi ruoan puutteesta ja heikkenevät niin heikosti, että kalastajat tappavat heidät yksinkertaisesti airojen iskuilla.

Kesällä kazakstanit Kazakstanin järvillä, A.N.Formozovin havaintojen mukaan, ruokkivat vihreitä, hedelmiä ja lampi, sorkkatautia, kolmilohkoista ankkaa ja kaivavat ahkerasti pohjasta (pienissä paikoissa) makean ruoko juurakoita. Tällaisissa paikoissa on aina syviä kuoppia. Talvella Mustallamerellä joutsenet ruokkivat meriheinää - zoster.

Lajikuvaukset on otettu Lintujen ja lintupesien avaimet Keski-Venäjällä (Bogolyubov A.S., Zhdanova O.V., Kravchenko M.V.Moskova, "Ekosysteemi", 2006).

Kirjailijamme opetusmateriaali ornitologiasta ja Venäjän linnuista:
Verkkokaupassamme ei-kaupallisiin hintoihin (tuotantokustannuksilla)
voi hankkia seuraavat opetusmateriaalit ornitologiasta ja Venäjän linnuista:

digitaalinen tietokone (PC-Windowsille) Venäjän lintujen avaimet, jotka sisältävät kuvauksia ja kuvia 206 keskikaistalintulinnusta (lintujen piirustukset, siluetit, pesät, munat ja äänet) sekä tietokoneohjelman lintujen tunnistamiseksi kohtaavat luonnossa.
sovellus älypuhelimille ja tableteille Android-kenttäopas venäläisille linnuille (voit ostaa sen Google Play -kaupasta),
iPhone- ja iPad-sovellukset: Venäjän linnut, Euroopan linnut, Venäjän linnun äänet, Lintupuhelut: Euroopan linnut, Lintupuhelut: Pohjois-Amerikan linnut: Houkuttimet, Automaattinen kenttälintujen tunnistus (kaikki ne voidaan ladata AppStore-kaupasta) ,
taskukenttäoppaat Keskikaistan linnut (160 lajia), Venäjän linnut (278 lajia),
värilliset tunnistetaulukot Muuttolinnut, Talvilinnut,
"Venäjän luonnon tietosanakirja" -sarjan tunnuskirjat: Linnut, Lemmikkieläimet,
MP3-levyt lintujen äänillä (laulut, puhelut, puhelut): Keski-Venäjän lintujen äänet (343 lajia) ja Venäjän lintujen äänet, osa 1: Eurooppalainen osa, Ural, Siperia (BN Veprintsevin musiikkikirjasto, 450 lajia) ).

Kohdassa Luonto valokuvissa isännöi myös tuhansia tieteelliset valokuvat Venäjän ja entisen Neuvostoliiton maiden sienet, jäkälät, kasvit ja eläimet sekä osiossa Luonnonmaisemat maailmassa - valokuvia luonnosta Euroopassa, Aasiassa, Pohjois- ja Etelä-Amerikassa, Afrikassa, Australiassa ja Uudessa-Seelannissa sekä Etelämantereella.

Kohdassa Metodiset materiaalit Voit myös tutustua keskikaistan kasvien painettujen tunnisteiden kuvauksiin, keskikaistan luonnonobjektien taskussa oleviin tunnisteisiin, tunnistetaulukoihin "Venäjän sienet, kasvit ja eläimet", luonnonobjektien tietokoneisiin (sähköisiin) tunnisteisiin, "Ekosysteemin" ekologisen keskuksen kehittämät älypuhelinten ja tablettien kenttätunnisteet, metodologiset oppaat koululaisten projektitoiminnan ja kenttätutkimuksen järjestämiseen (mukaan lukien opettajille tarkoitettu kirja "Kuinka järjestää kenttätyöpaja") sekä koulutuselokuvat luonteeltaan koululaisten projektitutkimustoiminnan järjestämisestä. Ostaa kaikki nämä materiaalit ovat saatavilla ei-kaupallisessa verkkokaupassamme. Voit myös ostaa siellä mp3-levyt Keski-Venäjän lintujen äänet ja Venäjän lintujen äänet, osa 1: Eurooppalainen osa, Ural, Siperia.

Whooper joutsen

Cygnus cygnus (L., 1758)

Anseriformes - Anseriformes

Ankka-perhe - Anatidae

Luokka ja tila. Luokka 3. Kasvavat ja ohittavat lajit.

Lyhyt kuvaus... Erittäin suuri vesilinnut, paljon suurempi kuin hanhi, täysin valkoisella (aikuisilla) höyhenillä. Nokka on keltaista mustaa, ja keltainen väri vie yli puolet alueesta ja saavuttaa mustan kärjen selvästi terävällä kulmalla. Tämän perusteella laulaja eroaa merkittävästi pienestä joutsenesta. Nuorilla linnuilla on ruskeanharmaa höyhenpeite ja vaaleanpunainen-harmaa nokka. Ääni - erilaisia ​​euphonious trumpetti itkee.

Elinympäristöt ja biologia... Asuu melko suurten (yli 1 km2) makean tai murtoveden, jolla on hyvin kehittynyt vesi- ja kasvillisuus, rannat. Irkutskin alueella ja Baikal-järvellä se pesii vaikeasti tavoitettavissa olevissa paikoissa, vaikka Mongoliassa ja Burjaatian eteläosassa se asettuu mielellään ihmisten lähelle. Suuret (halkaisijaltaan enintään 2 m ja korkeintaan 0,6-0,8 m) pesät on järjestetty saarille tai piikkeihin veden lähelle tai matalaan veteen. Kytkimessä on jopa 7 isoa (100-110 x 65-75 mm) luonnonvalkoista munaa. Inkubaatio kestää 31-40 päivää. Saapuu pesimäpaikoille huhtikuun lopussa. Siirtolaisia ​​Baikal-järven länsirannikolla kirjattiin toukokuun kymmenen ensimmäisen päivän aikana (useimmiten kuukauden alussa), Bratskin säiliöllä - toukokuun puoliväliin saakka [8, 1], kytkimellä varustetut pesät - toisessa toukokuun puolisko - kesäkuun ensimmäinen puolisko.Poikaset ilmestyvät kesäkuun toisen vuosikymmenen lopussa, nousevat siipiin elokuun lopussa - syyskuun alussa. Syksyn muuttoliike ei ole selvä, ja se etenee syyskuun lopulla - lokakuun alussa, vaikka joutsenien (pieniä ja luultavasti lauluja) joukkomuutoksia on kuvattu Irkut- ja Toisik-jokien vesistöalueiden yli sekä joen laaksoa pitkin. Oka lokakuun alussa ja puolivälissä.

Levitän... Se oli levinnyt Euraasiassa - tundrasta metsästepiin ja aroihin, mutta suurimmalla osalla se katosi ihmisten häiritsemisen tai suoran vainon seurauksena. Alueella se pesii alueen pohjoisosassa olevilla tulva- ja valuma-järvillä [4, 5]. Baikal-järvellä lähin pesimäpaikka on Selengan suisto ja joen laakso. Ylä-Angara, missä sitä on melko paljon. Viime aikoina pesimäalueen laajentumiseen (ennallistamiseen) on ollut taipumus, mikä käy ilmi kylän alueen keinotekoisesta lammasta löytyneestä pesivästä lintuparista. Irkutskin alueen Bayandayevsky-alueen huppari ja suulliset tiedot Angarskin suojelualueen metsästäjältä joutsenen pesinnästä vuonna 2009 Angarskin lähellä "Sushinsky Kaltuksella". Alueen eteläisillä alueilla se tapahtuu säännöllisesti syksyllä ja keväällä (useammin) muuttoliikkeellä. Muuttoliikkeen osalta lukumäärä on joissakin paikoissa erittäin merkittävä - etenkin Tukolonin luonnonsuojelualueen järvillä Kazachinsko-Lensky-alueella muuttoliikkeitä kertyy useita satoja yksilöitä.

Määrä... Tarkkoja tietoja ei ole. Yu.I. Melnikov, alueen alueella 90-luvun alussa. viime vuosisadan aikana sisäkkäin oli enintään 50 paria. Positiivisten suuntausten perusteella nykyinen väestö on todennäköisesti suurempi.

Rajoittavat tekijät... Ahdistus pesimäaikojen aikana ja viime aikoina, suora tuhoaminen (metsästys). Mahdollisesti epäsuotuisa ekologinen tilanne ja salametsästys talvialueilla (Kiina).

Toteutetut ja tarvittavat turvatoimet... Se sisältyy kaikkien Venäjän federaation muodostavien yksiköiden punaisiin tietoihin Itä-Siperiassa. Joutseniden ampuminen alueen alueella on kielletty metsästyssäännöissä. Burjaatin alkuperäiskansojen hyväntahtoisen suhtautumisen perinteisiin palauttaminen luontoon ja erityisesti lintuihin, erityisesti arojen ja metsä-arojen alueilla.

Tiedon lähteetja: 1 - Maleev, 2008, 2 - Melnikov, 1993a, 3 - Melnikov, 2003, 4 - Melnikov et ai., 1990, 5 - Naumov, 1998, 6 - Ryabitsev, 2008, 7 - Sadkov, Safronov, 1990, 8 - Tolchin, Tolchina, 1979, 9 - Fe-felov et ai., 2001, 10 - A.Grafeevin tiedot, 11 - kääntäjän tiedot.

Linnut

Abessinian sarvinen korppi

Sinikorvainen fasaani

Kalifornian harjas viiriäinen

Pieni valkoinen haikara

Ibis upea tai hagedash

Järjestys - Anseriformes

Perhe - Ankka (Anatidae)

Suku - Joutsenet (Cygnus)

Whooper-joutsen (Cygnus cygnus)

Ulkomuoto:

Suuri lintu, painaa 7-10 kg, joskus enemmän. Runko on pitkänomainen, kaulan pituus on suunnilleen sama kuin rungon pituus. Lonkka pitää pitkää niskaansa vedessä ja maalla, sen pää ja nokka ovat vaakasuorassa. Jalat ovat lyhyitä, takaisin. Höyhenellä on suuri määrä nukkaa. Mies ja nainen eivät eroa ulkoisesti.

Aikuiset linnut ovat valkoisia. Nokka on sitruunankeltainen, mustalla kärjellä. Suitset ovat alastomia, keltaisia. Silmien iiris on tummanruskea. Jalat ovat mattamusta.

Untuvikot on peitetty vaaleanharmaalla untuvalla.

Nuorilla linnuilla on savuinen harmaa höyhenpeite, jonka pää on tummempi. Lonkan höyhenen puhdas valkoinen väri saa vasta kolmannen elämänvuoden.

Alue:

Kasvattaa Euraasian metsien pohjoisrajoilla Skandinaviasta ja Skotlannista Chukotkaan ja Sahaliniin. Etelässä ne löytyvät Ladoga-järvelle, Mongoliaan, Pohjois-Japaniin ja Kaspianmeren pohjoisosaan. He lentävät Välimeren pohjoispuolelle, Kaspianmerelle sekä talveksi Keski-, Etelä- ja Kaakkois-Aasiaan. Vain muutama lintu pysyy talvehtinut pesimäpaikoillaan. Whoopers eivät yleensä lennä talvehtimiseen Skandinaviasta Valkoisella ja Itämerellä. Joutsenet, jotka asuvat jäätymättömissä tai epätäydellisesti jäätävissä Euraasian vesimuodoissa, pysyvät myös talvella.

Whooper on varovainen lintu, joka pysyy laajalla vesialueella, kaukana rannoista.

Ruoka:

He ruokkivat vesikasvien vihreitä osia, hedelmiä ja juurakoita, ankka, ruoko juurakoita. Kasviruokien lisäksi joutsenet ruokkivat heidän käytettävissä olevia pieniä pohjaeläimiä (äyriäisiä, nilviäisiä, matoja). Kesällä he joskus lentävät arolle ruokkimaan viljakasveja. Untuvikot syövät pääasiassa matalassa vedessä olevasta eläinravinnosta, saavat ruokaa pohjasta, puoliksi sukeltavat veteen, kuten ankat.

Jäljentäminen:

Yksiavioiset linnut, jotka muodostavat paria elämään, ja kumppanit pitävät yhdessä myös talvella. Kumppaninvaihto on mahdollista vain, jos joku joutsenista kuolee.

He pesivät vesistöjen rannoilla: jos mahdollista, suuria järviä, jotka on peitetty tiheillä sakeilla. Pesimäpaikka on melko laaja alue, jolle muut joutsenet eivät käynnisty, jos hinkujen välisiä rajoja rikotaan, tapahtuu väkivaltaisia ​​taisteluita, yleensä vedessä.

Pesä on järjestetty ruoko-, ruoko- tai cattails-sakeuteen, harvemmin matalaan veteen, jossa pesä lepää säiliön pohjalla. Tarjottimen pohja on vuorattu nurmikolla, sammalella ja höyhenillä, jotka on kynitty naisen vatsasta ja rinnasta.

Kytkimessä on 3-7 munaa, joita naaras inkuboi. Naaras inkuboi munia, mutta uros on lähellä ja vartioi pesää. 35-40 päivän kuluttua poikaset kuoriutuvat, joista molemmat vanhemmat huolehtivat. Poikaset voivat saada oman ruoan itse.

Nuoret kehittyvät nopeasti ja saavuttavat heinäkuun loppuun mennessä puolet aikuisen linnun koosta. Vanhemmat hoitavat jälkeläisiä vuoden ajan syntymänsä jälkeen. Usein koko perhe menee talvelle lämpimiin maihin. Vanhemmat ja nuoret linnut pitävät yhdessä kaikkialla.

Lemmikkimme:

Lammikoissamme, joukossa tundra-joutsenia, seisoo laulujoutsen - Zeus. Tällä majesteettisella ja rauhallisella linnulla on todella kuninkaallinen luonne - se ei kiirehdi mihinkään, ei häiritse ketään jälleen. Mitä varten? Loppujen lopuksi hänellä on seuraajia, jotka aina peittävät hänet rintoillaan ja kiirehtivät puolustamaan "epäjumalia".

Mielenkiintoinen fakta:

Whooper-joutsenet ovat saaneet nimensä lennon aikana kovaäänisten äänien vuoksi.

Joutsen on kuninkaallinen lintu ja jopa kuninkaallinen. Englannissa kaikki vapaana elävät joutsenet kuuluvat vuodesta 1988 lähtien hallitsijalle lain mukaan. 1400-luvulta lähtien vain tietynasteiset maanomistajat saivat pitää ja joutua syömään joutsenia Isossa-Britanniassa. Linnut on merkitty erityisillä renkailla, mikä osoittaa, että joutsenilla on mestareita.

On olemassa mielipide, että kerran kaksi toisiaan kelluvaa joutsenia ehdotti ihmisille "sydämen" merkkiä, joka symboloi todellista rakkautta.

Höyhensiipen isku on niin voimakas, että se voi rikkoa lapsen käsivarren tai tappaa ketun.

Pin
Send
Share
Send
Send