Lintuperheet

Villien ibisten uudestisyntyminen (ensimmäinen osa)

Pin
Send
Share
Send
Send


"41 / krasnonogiy-ibis-foto-CA422.jpg" alt = "Punaisen ibiksen elinympäristö" width = "670" height = "447" />

Kosteikot ovat punajalkaisten ibisten tärkeimmät ravintoalueet. Uskotaan, että antropogeenisten vaikutusten vuoksi linnut ovat siirtyneet tiheästi asuttuista kosteikoista vuoristoalueille. Lajin elinympäristön mieltymykset vaihtelevat vuodenajan mukaan. Jalostuksen aikana ibiset ruokkivat ja elävät tavallisilla alueilla. Mutta sen jälkeen linnut etsivät ruokaa suurista parvista jopa 20 km: n päässä parittelupaikoista.

Alue

Punajalkainen ibis asui aikoinaan koko Itä-Aasiassa Keski-Kiinasta Pohjois-Japaniin ja Kaakkois-Siperiasta Taiwaniin. Nykyään lajien levinneisyys on rajoitettu Kiinaan.

Muistiinpanot (muokkaa)

  1. Neuvostoliiton punainen kirja: Harvinaiset ja uhanalaiset eläin- ja kasvilajit. Osa 1 / Päätoim. Collegium: A. M. Borodin, A. G. Bannikov, V. E. Sokolov ja muut - 2. painos. - M.: Lesnaya promyshlennost, 1984. - s. 107. - 392 s.
  2. 12Boehme R.L., Flint V.E.
    Viiden kielen sanakirja eläinten nimistä. Linnut. Latin, Venäjä, Englanti, Saksa, Ranska / Alle. toim. acad. V.E.Sokolova. - M.: Rus. lang., "RUSSO", 1994. - s. 28. - 2030 kopiota. - ISBN 5-200-00643-0.

Lisääntyminen ja jälkeläiset

Ibis-parituskausi tapahtuu kerran vuodessa. Pohjoisten lajien osalta tämä jakso tapahtuu keväällä; eteläisten istumattomien lajien lisääntyminen ajoitetaan sadekauteen. Ibis, kuten haikarat, löytää itsensä yhdeksi pariksi elämään.

Nämä linnut ovat erinomaisia ​​vanhempia, ja naaras ja uros huolehtivat yhtä lailla jälkeläisistä. Joten on vielä yksi sovellus yhdessä rakennettuihin pesiin, joissa linnut viettivät "siesta" ja viettivät yön: niihin munitaan 2-5 munaa. Heidän isänsä ja äitinsä kuoriutuvat vuorollaan, kun taas toinen puoli saa ruokaa. Pesät sijaitsevat lähellä muita lintutaloja - turvallisuuden lisäämiseksi.

Kolmen viikon kuluttua poikaset kuoriutuvat: ne eivät ole aluksi kovin kauniita, harmaita tai ruskeita. Sekä naaras että uros ruokkivat heitä. Nuorista ibiseistä tulee komea vasta toisena elinvuotena, ensimmäisen moltin jälkeen, ja toisen vuoden kuluttua tulee kypsyysjakso, jonka avulla heillä on perämies itselleen ja heidän ensimmäinen kytkin.

Mitä pyhä ibis syö?

Kuva: Pyhä ibis lennossa

Pyhät ibisit ruokkivat pääasiassa parvissa koko päivän ja kulkevat matalien kosteikkojen läpi. Ajoittain he voivat ruokkia maalla lähellä vettä. He voivat lentää 10 km ruokintapaikkaan.

Pohjimmiltaan pyhät ibiset ruokkivat hyönteisiä, hämähäkkejä, annelideja, äyriäisiä ja nilviäisiä. He syövät myös sammakoita, matelijoita, kaloja, nuoria lintuja, munia ja porkkanaa. Viljellyimmillä alueilla heidän tiedetään syövän ihmisten roskia. Tämä näkyy Ranskassa, jossa niistä tulee invasiivisia tuholaisia.

Pyhät ibiset ovat opportunistisia ruokavalinnoissa. He suosivat selkärangattomia (esim. Hyönteisiä, nilviäisiä, rapuja), kun he etsivät ruohoalueita ja suot, mutta syövät myös suurempia saalista, kun niitä on saatavilla, mukaan lukien kalat, sammakkoeläimet, munat ja nuoret linnut. Jotkut yksilöt voivat erikoistua saalistajina merilintupesäkkeisiin.

Missä pyhä ibis elää?

Kuva: Lintu pyhä ibis

Pyhät ibikset elävät monenlaisissa elinympäristöissä, vaikka niitä esiintyy yleensä jokien, purojen ja rannikkojen läheisyydessä. Niiden luonnollinen elinympäristö vaihtelee subtrooppisesta trooppiseen, mutta niitä esiintyy lauhkeammilla alueilla, joissa ne ovat edustettuina. Pyhät ibisit pesivät usein kivisillä merisaarilla ja ovat sopeutuneet kaupunkien ja kylien elämään.

Mielenkiintoinen tosiasia: Ibis on muinainen laji, jonka fossiilit ovat 60 miljoonaa vuotta vanhoja.

Pyhä ibis esiintyy yleisesti eläintieteellisissä puistoissa ympäri maailmaa, joissakin tapauksissa lintujen annetaan lentää vapaasti, he voivat mennä eläintarhan ulkopuolelle ja muodostaa villin populaation.

Ensimmäiset villit populaatiot havaittiin 1970-luvulla Itä-Espanjassa ja 1990-luvulla Länsi-Ranskassa, viimeksi Etelä-Ranskassa, Pohjois-Italiassa, Taiwanissa, Alankomaissa ja Yhdysvaltojen itäosissa. Ranskassa näistä populaatioista tuli nopeasti lukuisia (yli 5000 lintua Länsi-Ranskassa) ja ne levittivät useita tuhansia kilometrejä luoden uusia pesäkkeitä.

Vaikka luonnonvaraisten ibis-populaatioiden vaikutuksia ei ole analysoitu kaikilla tuotuilla alueilla, Länsi- ja Etelä-Ranskassa tehdyt tutkimukset osoittavat tämän linnun saalistavan vaikutuksen (erityisesti tiirien, haikaroiden, niiden poikasien tuhoaminen ja sammakkoeläinten sieppaaminen). Muita vaikutuksia havaitaan, kuten kasvillisuuden tuhoutuminen lisääntymispaikoilla tai epäily esimerkiksi tautien leviämisestä - ibikset käyvät usein kaatopaikoilla ja lietekuopissa kiinni hyönteisten toukkia vastaan ​​ja voivat sitten siirtyä laitumille tai siipikarjatiloille.

Nyt tiedät, mistä afrikkalainen pyhä ibis löytyy. Katsotaanpa, mitä hän syö.

Pin
Send
Share
Send
Send