Lintuperheet

Kaikki pikkuhiljaa

Pin
Send
Share
Send
Send


Crohali on muinainen, reliktinen linturyhmä, joka asui maan päällä useita miljoonia vuosia sitten. Jopa kolmannen asteen lopussa, kun trooppiset metsät kasvoivat Kaukoidässä ja löydettiin täysin erilaisia ​​eläimiä, oli ankkoja lähellä nykyaikaisia ​​sulautumia. Heillä oli sama virtaviivainen kehon rakenne, sama kapea nokka pienillä hampailla ja tyypillinen ulkonäkö.

Tutkijat uskovat, että sulhanen ja useiden muiden ankkojen vanhin esi-isä on ichthyornis-lintu, jolla oli myös hammastettu rautasahan nokka. Hän lensi hyvin, ui, sukelsi ja söi kalaa vielä paremmin. Lukuisia näiden lintujen jäänteitä on löydetty Amerikan Kansasin ylemmän liitukauden talletuksista. Pohjoisessa, Jakutiassa, yhdistyslaitosta kutsutaan tiistakhiksi, toisin sanoen hampaiden saamiseksi.

Jopa niiden ulkonäkö on jotenkin erityinen, ei täysin ankka: ei ruumiinrakenne, ei saman muotoinen ja laskeutuminen veteen. Nokka ei myöskään ole ankka, ei lastalla, vaan kapea, hampailla, kuten rautasaha. Lihaksikkaan vatsan sijasta sulassa on sakkulaarinen ontelo. Ja resonaattori drake-äänen vahvistamiseksi ei ole kuin muiden ankkojen luiden turpoaminen: sillä on jonkinlainen monimutkainen spiraalikuori rummun muodossa, johon voit paitsi mökata, myös myös humista kuin bugle.

Khabarovskin alueella on neljää tyyppiä fuusioita. Ne kaikki asettuvat metsäjoiden varrelle ja suurten syvien järvien rannoille ja rakentavat pesänsä onttoihin, reikiin ja kuoppiin kivien tai pensaiden suojaan. Harvinaisimmat ja vähän tunnetut heistä, joilla on hyvin kapea alue, jotka asuvat vaikeasti tavoitettavissa olevissa paikoissa, vuoristojokien varrella metsäisillä rannoilla - tämä on salaperäinen skaalattu yhdistäminen... Lintu on niin harvinaista, että maan suurimmatkin kokoelmat ovat vain muutaman yksilön edustamia. Mittakaava on niin kutsuttu, koska sen selän ja sivujen höyhenissä on voimakas asteikkokuvio. Udege kutsuu sitä kanguksi.

Kaukoidän seetri-lehtipuumetsävyöhykkeen monipuolisesta lintufaunasta on tietysti mielenkiintoisin hilseilevä sulka. Hän on tyypillinen endeeminen, ei missään muualla.

Kuten tiedät, tämän lajin ensimmäinen lintu kiinni Kur-joelta vuonna 1910. Myöhemmin se löydettiin Khor-, Bolshaya Ussurka-, Bikin- ja Anyui-joilta. Joitakin muuttolintuja löydettiin Beringinmeren Korjatskin rannikolta, Natalyanlahdelta ja Komentaja-saarilta.

Syyskuussa 1960 helmintologisen tutkimusmatkan aikana Okhotskin rannikolla Onnenlahdella, Iska-vuoren joella, odottamattomasti tarttui kaksi skaalautuneen sulautetun miehen uraa. He kelluivat jokea pitkin mereen. Todennäköisesti tämä lintu voi elää sille sopivissa paikoissa ympäri aluetta, lukuun ottamatta vain sen pohjoisimpia alueita. Tuleva tutkimus osoittaa tämän. Sillä välin hilseilevän tytäryhtiön biologia on käytännössä tutkimaton. Se on lueteltu punaisessa kirjassa, ja joka vuosi tieteellisen selvityksen jälkeen todetaan vesimuodostumat missä se ennen asui ja mistä se katosi lopullisesti.

Samarga-, Khor-, Sukpai- ja Bikin-joilla hilseilevät munasolut munivat paitsi tilavissa onteloissa myös kuoppiin, reikiin, ulkonevan rantaan tai ruohon ja pensaiden suojaan, veden lähellä ja jopa kivien rakoihin. Munakytkin yleensä myöhässä: toukokuun kolmannella vuosikymmenellä tai kesäkuun alussa. Kevät vuoristossa tulee yleensä myöhemmin kuin alapuolella, ja siellä voi jopa keskikesällä nähdä lunta ja jäätä eristäytyneissä paikoissa. Siksi nuorten ankanpoikien esiintyminen näissä paikoissa vasta heinäkuun alussa. Pesässä on 8-14 munaa, joita ankka inkuboi 28-30 päivää.

Ulkoiset merkit hilseilevästä sulautumisesta.

Skaalatun sulan kehon koko on noin 62 cm, siipien kärkiväli 70-86 cm. Paino: 870 - 1400 g. Kuten kaikilla ankkaperheen lähisukulaisilla, tällä lajilla on seksuaalista dimorfismia ja höyhenen värin kausivaihtelut ovat melko voimakkaita .

Pesäaikana olevalla uroksella on hyvin pitkä harjakset ja roikkuvat harjat. Pää ja kaula ovat mustia, vihreällä sävyllä, joka on kauniisti kontrastissa kermaisen valkoisen höyhenen kanssa, jossa on vaaleanpunainen sävy kaulan alaosassa ja rinnassa. Kyljet, alavatsat, sus-tail, ristiluu ja selkä ovat suuri joukko valkeahkoa sävyjä, joiden sivuilla on erittäin suuria tummanharmaita laikkuja. Tätä höyhenen värin ominaisuutta varten laji määriteltiin hilseileväksi. Niskan ja olkapään alueen peittävillä höyhenillä on mustan sävy. Naaras on höyhenpeitteen väriltään selvästi poika. Hänellä on ruskehtavan punertava kaula ja pää, ja kaulan alaosassa, osassa rintaa ja vatsan keskiosassa on hajanaisia ​​valkean raitoja. Niskan sivuilla, kyljillä, vatsan alapuolilla ja ristiluulla on sama valkeahko hilseilevä kuvio. Kesällä hilseilevä kuvio katoaa, sivut ja selkä harmaantuvat, kuten nuorilla ankoilla.

Nuoret hilseilevät tytöt näyttävät naisilta. He saavat aikuisten lintujen höyhenvärin ensimmäisen talven lopussa. Nokka on punainen ja tumma kärki. Tassut ja jalat ovat punaisia.

Elinympäristön hilseilijä.

Pikkuhiljaa esiintyy jokien varrella, joiden rantoja reunustavat korkeat puut.

He haluavat asettua mieluummin sekametsään, jossa lehti- ja havupuita esiintyy rinteillä alle 900 metrin korkeudessa.

Yleensä valitaan vanhat ensisijaiset metsät, joissa on suuria puita, kuten jalavia, lehmoja ja poppeleita, mutta myös tammia ja mäntyjä. Linnut arvostavat tällaisia ​​paikkoja, joissa on vanhoja puita, erityisen hyvien pesimisolosuhteiden vuoksi, koska niissä on paljon onteloita.

Saapuessaan pesimäpaikkoihin, hilseilevä kirjuri ilmestyy ensin jokien ja järvien rannoille, ennen kuin se lopulta asettuu pienten sivujokien rannoille pesimään. Venäjällä ankat valitsevat vuoristoisen tai mäkisen maaston joilla, joilla on rauhallinen puro ja kristallinkirkas vesi, saaret, pikkukiviranta ja hiekkaranta. Kiinassa valinta ei ole kovin erilainen: jokirannat, joissa on paljon mutkia ja rikas ruoka, hitaalla ja kirkkaalla vedellä, kallioisella ja karkealla pohjalla. Joillakin vuoristoalueilla hilseilevät sulatot sijaitsevat usein lähteiden lähellä, koska näissä paikoissa ei ole suuria jokia.

Lisääntymisjakson ulkopuolella, lokakuusta maaliskuuhun, ankat ruokkivat suurten jokien rannoilla avoimilla metsäalueilla.

Piirilevän sulautuman käyttäytymisen ominaisuudet.

Pikkuhiljaa elävät pareittain tai pienissä perheryhmissä. Nämä parvet eivät ole pysyviä, koska pienet ryhmät nuoria ankkoja tarttuvat yhteen. Lisäksi naiset hautovat kesäkuun alussa miehiä kokoontuen 10-25 yksilön parviin ja muuttavat lyhyitä paikkoja molttuaan syrjäisissä paikoissa.

Naiset ja nuoret ankat poistuvat pesimäpaikoilta syyskuun puolivälistä lokakuun alkuun. Siirtyminen joen keski- ja alajuoksulle pesimäpaikoilta on ensimmäinen vaihe pitkällä matkalla talvehtimispaikkoihin. Pian sen jälkeen linnut matkustavat Keski-Kiinan suurten jokien rannoille. Paluu pesimäpaikkoihin tapahtuu maaliskuun lopulla tai huhtikuun alussa

Hilseilevän sulan ravitsemus.

Siitoskauden aikana hilseilevät tytöt löytävät ruokaa pesän läheltä, yhden tai kahden kilometrin etäisyydeltä. Ruokinta-alue muuttuu säännöllisesti 3–4 kilometrin pesiäalueella. Tänä vuoden aikana ruoan löytäminen kestää noin 14 tai 15 tuntia. Tämä ruokintajakso säilyy pienissä kolmen linnun ryhmissä, mutta pidentyy muuton aikana.

Pitkät lennot ovat lyhyiden lepojaksojen välissä, kun ankat harjaavat höyheniään ja uivat.

Kiinassa hilseilevä ruokavalio koostuu yksinomaan eläimistä. Pesäkauden aikana pohjan alla soran alla elävät caddis-toukat muodostavat noin 95% syötävästä saalista. Ankka-ruokavalio muuttuu heinäkuun jälkeen merkittävästi, ja ne saavat kiinni pieniä kaloja (hiili, lampi), jotka piiloutuvat joen pohjassa olevien kivien välisiin halkeamiin sekä äyriäisiin (katkaravut ja raput). Tämä ravinto säilyy syyskuussa, kun nuoret ankat kasvavat.

Kasvukauden aikana hilseilevillä sulhasilla on vain vähän ruokakilpailijoita. Kuitenkin lokakuusta lähtien, kun he muuttavat suurten jokien rannoille, metsän ulkopuolelle, he ruokkivat yhdessä muiden sukellus-ankkalajien kanssa. Anatidae-edustajat ovat potentiaalisia kilpailijoita ruoan etsinnässä.

Pikkulapsen lisääntyminen ja pesiminen.

Pikkuhiljaiset ovat yleensä yksiavioisia lintuja. Naiset saavuttavat sukupuolikypsyyden ja alkavat lisääntyä kolmannen vuoden alussa.

Linnut ilmestyvät pesimäpaikkoihin maaliskuun lopussa. Parinmuodostus tapahtuu pian sen jälkeen huhtikuussa.

Siitoskausi kestää huhtikuusta toukokuuhun ja jatkuu kesäkuussa joillakin alueilla. Yksi pesivien ankkaparien pinta-ala on noin 4 km joen rannalla. Linnunpesä on järjestetty 1,5 metrin korkeuteen ja jopa 18 metrin päähän maan pinnasta. Se koostuu ruohosta ja nukasta. Pesä sijoitetaan yleensä rannalle, josta on näkymä vedelle, mutta ei ole harvinaista, että se sijaitsee 100 metrin päässä rannikosta.

Kytkimessä on 4–12 munaa, poikkeustapauksissa se saavuttaa 14. Munuaisilla sulakkeilla on pääsääntöisesti yksi kytkin vuodessa. Kuitenkin, jos ensimmäiset poikaset kuolevat jostain syystä, ankka tekee toisen kytkimen. Naaras hautoo yksin yksin ajanjakson, joka voi vaihdella 31-35 päivää. Ensimmäiset poikaset ilmestyvät toukokuun puolivälissä, mutta suurin osa ankanpoikista kuoriutuu toukokuun lopulla ja kesäkuun alussa. Jotkut poikaset voivat ilmestyä kesäkuun puolivälin jälkeen.

Poikaset poistuvat pesästä 48-60 päivässä. Pian sen jälkeen he kokoontuvat parikseen, jossa on noin 20 yksilöä aikuisen ankkan johdolla. Kun nuoret ankat saavuttavat 8 viikon iän, yleensä elokuun viimeisellä vuosikymmenellä, he lähtevät pesimäpaikoiltaan.

Levitän

Scaly Merganser (Mergus squamatus) - ankka-perheen lintu. Mittakaava on Venäjän Kaukoidässä ja Koillis-Kiinassa. Talvet Kaakkois-Aasiassa, lähinnä Etelä-Kiinassa. Tällä hetkellä lajien kokonaismäärä on 1200-1500 paria.

Ravitsemus ja lisääntyminen

Se ruokkii vain eläimiä, pääasiassa kaloja, ja vähemmässä määrin myös vesihyönteisiä ja nilviäisiä. Kasvattaa nopeasti virtaavien jokien rannoilla, joissa on runsaasti kalaa. Pesät on järjestetty puiden onttoihin. Kytkimessä on keskimäärin enintään 14 munaa - 11. Vain naaras hautoo munia, urokset eivät osallistu jälkeläisten jalostukseen ja lähtevät pesimäpaikoilta inkubaation alkaessa. Naaraspuolisen kuoleman tapauksessa toinen naaras voi ottaa valvomatta jätetyt poikaset hautoonsa. Yhdistymät saavuttavat sukupuolisen kypsyyden kolmen vuoden iässä.

Uhat olemassaololle

Syynä hilseilevän metsänhoidon määrän vähenemiseen ovat metsien hävittäminen maa-alueiden elinympäristöissä, jokien pilaantuminen teollisuusjätteellä, lintujen suora ampuminen, kuolema kalaverkkoissa ja vastaavat.

Missä asuu

Pikkuhiljaa asuu Venäjän Kaukoidässä sekä Koillis-Kiinassa. Noin 90% maailman lajien populaatiosta pesii maamme alueella, joten on ilmeistä, kuinka tärkeää on toteuttaa toimenpiteitä tämän lajin suojelemiseksi. Koko levinneisyydellä hilseilijä on 900–1000 m merenpinnan yläpuolella. Venäjällä tämän linnun tärkeimmät pesimäpaikat ovat keskittyneet Sikhote-Alinin itärinteille ja rajoittuvat Amurin altaaseen kuuluviin jokiin. Pikkuhiljaa käyvät talvella Kaakkois-Aasiassa. Suosikkikohteita ovat vahvat, nopeat joet, joissa on voimakkaita virtauksia ja runsaasti kalaa. Säiliöissä olevan veden läpinäkyvyydellä on suuri merkitys näille linnuille, koska visio on johtava analysaattori sulatuslajeille.

Ulkoiset merkit

Fuusion ulkonäkö on erikoinen. Tärkein ominaisuus on pään ohuet pitkänomaiset höyhenet, jotka muodostavat eräänlaisen kammion, joka on kammattu takaisin. Naisilla ja nuorilla uroksilla on tällä alueella paljon lyhyempi höyhen kuin sukupuolikypsästä urosta. Mittakaavan uros ja naaras erotetaan helposti toisistaan ​​päähöyhenen värin perusteella. Miehellä se on musta ja naisella ruskea. Muuten nämä linnut ovat melko tyypillisiä perheensä edustajia. Heillä on tiheä, tukeva runko, pieni pää, hihnaiset jalat ja lyhyt häntä. Paino saavuttaa 1 kg 500 g.

Tämä laji sai nimen "hilseilevä" höyhenen erityisen värin vuoksi. Lintujen sivuilla, rinnassa ja takana olevat hienot kaiverrukset muistuttavat todella vaakoja.

Elämäntapa

Linnut muodostavat harvoin suuria parvia, joiden lukumäärä ylittää 20 yksilöä. Scaly merganser kuuluu niihin ankkurilajeihin, jotka pesivät onteloissa. On vaikea kuvitella todellisuudessa sitä, että pienet palaavat vuosi vuodelta onteloonsa, joka sijaitsee 3-15 m: n korkeudella, kasvattaakseen jälkeläisiä ja jatkaakseen kilpailuaan. Loppujen lopuksi ne eivät ole ollenkaan samanlaisia ​​kuin tällaisten pesien tyypilliset asukkaat. Tällöin jalopuut tarvitsevat vanhoja laajalehtisiä puita, joissa on suuret tilavat ontelot.

Kytkintä, jossa on keskimäärin 11 munaa, inkuboi yksinomaan naaras. Hän ei luota niin tärkeään asiaan edes perheen isälle. Ja tämä ei ole yllättävää, koska polygyny on ominaista hilseileville sulautumisille. Tämän parittelusuhteen muodossa uros muodostaa väliaikaiset parit useiden naaraiden kanssa samanaikaisesti. Hilseilevän naisen välillä esiintyy usein keskinäistä apua. Jos poikaset ovat orpoja ja jätetään ilman äitiä, ankanpoikien adoptoi toinen naaras. Linnut saavuttavat sukupuolisen kypsyyden noin kolmen vuoden iässä. Ne ruokkivat pääasiassa kaloja: minniä, gobeja, nuorta lohta, harjusta tai muita lajeja.

Havaittuaan saaliin, sukulainen sukeltaa ketterästi sen jälkeen. Hän pystyy viettämään noin 30 sekuntia veden alla. Sitten hän tarvitsee vain muutaman sekunnin aikaa, jotta hänellä olisi aikaa hengittää raitista ilmaa, ja hän sukeltaa taas veteen saalista varten. Linnut voivat kalastaa sammakoita tai kerätä vedessä eläviä selkärangattomia sudenkuoppien joukossa.

Venäjän punaisessa kirjassa

Mittakaava, joka on kotoperäinen Itä-Aasialle, asuu melko rajallisella alueella. Pelkästään tästä syystä se osoittautuu haavoittuvammaksi verrattuna laajalle levinneisiin lajeihin. Nykyään on edelleen mahdotonta sanoa, että skaalattu sukulainen on yksi Venäjän eläimistön harvinaisimmista linnuista, mutta lähitulevaisuudessa se voi osoittautua niin. Nämä epätavallisen, mieleenpainuvan ulkonäön ja omituisten elämäntapojen piirteet ovat houkutelleet luonnon biologeja vuosikymmenien ajan. Sen jälkeen kun brittiläinen ornitologi John Gould löysi tämän lajin vuonna 1864 ja kuvasi sitä, tieteellinen kiinnostus sulanen biologiaan ja käyttäytymiseen ei ole vähentynyt. 1960-70-luvuilla lajien lukumäärä alkoi voimakkaasti laskea.

Suurin osa asiantuntijoista yhdistää nämä surulliset tapahtumat taigan aktiiviseen taloudelliseen kehitykseen. Laaksometsien metsien hävittäminen, elintarvikehuollon yleinen heikkeneminen, vesistöjen pilaantuminen teollisuusjätteillä - näillä ja monilla muilla tekijöillä on ollut kielteinen vaikutus Scaly Merganser -populaatioiden tilaan. Monet linnut kuolivat salametsästäjien käsissä tai päätyivät kalaverkkoihin. Usein pienistä pullista tuli vahingossa metsästysvirheiden uhreja, koska niiden liha on täysin syömätöntä voimakkaan kalan hajun takia. Kokemattomat ampujien silmät pystyvät harvoin erottamaan lentävän skaalatun mustanseron muista mustavalkoisista ankoista.

Nykyään maailmassa on tutkijoiden karkeiden arvioiden mukaan noin 2500 hilseilevää sulaa. Ne ovat hyvin ujo ja varovainen lintu, joten niiden tutkiminen ja tarkkailu on melko vaikea, vaikkakin houkutteleva tehtävä ornitologeille. Mittakaava on osa kansainvälistä punaista listaa, joten sen suojaamiseen kiinnitetään paljon huomiota koko alueella. Asiantuntijat uskovat, että laji on mahdollista pelastaa sukupuuttoon.Tämä edellyttää, että ihmiset tietävät enemmän hilseilevien sukulaisten elämästä ja pyrkivät kaikin tavoin säilyttämään lajin tärkeimmät elinympäristöt sekä suojelemaan lintuja salametsästäjiltä. Tämä laji on suojattu Lazovsky- ja Sikhote-Alinsky -varannoissa sekä joissakin Primorsky-alueen suojelualueilla.

Pin
Send
Share
Send
Send