Lintuperheet

Giant Kingfisher -faktoja Kuvaus | Soita | Koko | Ääni

Pin
Send
Share
Send
Send


Jättiläinen kuningaskalastaja, tieteellinen nimi Megaceryle-maksimit on Afrikan tärkein kuningaskalastaja, paikka, jossa se asuu kasvava kana suurimman osan mantereesta Saharan aavikon eteläpuolella, kuivaa lounaasta lukuun ottamatta.

Tämä artikkeli antaa yleiskatsauksen jättiläiskalastajan polusta, puhelusta, koosta, äänestä, Etelä-Afrikasta jne.

Jättiläinen kingfisher-jakelu

Giant kingfisher -laji on asuva lisääntymislintu suurimmalla osalla Afrikkaa Saharan eteläpuolella kuivasta lounaasta.

Pohjois-Namibiassa se on melko usein (yhdessä Caprivi Stripin kanssa) ja lisäksi Pohjois-ja Jap Botswanassa, Keski- ja Etelä-Mosambikissa, Zimbabwessa ja Etelä-Afrikassa.

Jättikokoinen merikalastaja vierailee puroissa, jokissa, järvissä, patoissa ja lisäksi vuoristoissa, joiden reunalla on metsäalueita, kukin savannissa ja metsissä.

Jättiläiskalastajaa esiintyy lisäksi rannikkolaguuneissa, suistoissa, mangroveissa ja merenrannoissa ja tyypillisesti lähellä kuivien jokien seisovia uima-altaita.
Giant kingfisher on Afrikan suurin kuningaskalastaja. Siinä on iso harja ja jättiläinen suora musta nokka.

Suurin osa sen rungosta on katettu mustilla höyhenillä, jotka voidaan kaataa valkoisilla täplillä. Miehellä on oranssi rinta ja vatsa on valkoinen ja siinä on mustia pisteitä.

Naispuolisen rinta on huomattu mustavalkoisena ja vatsa oranssina, ja niiden välinen ero muistetaan miettimällä urosta, jolla on oranssia paitaa, ja naisella, jolla on oranssi hame.
Jättiläiskalastajalla on erityinen paikka sepelvaltimosydämessäni. Heidän kova, ankara 'kakh kah kahk' -nimensä tuo jälleen monia uskomattomia muistelmia afrikkalaisesta pensaasta; auringonlaskijoista houkuttelevan puolisoni kanssa Pohjois-Namibiassa Kunene-joen rannalla eeppisiin kanootiretkiin Umngazi-jokea pitkin Japanin niemessä kotitalouksiin 4 × neljä seikkailua Tsavo East Nationwide Parkin sepelvaltimo-sydämessä Keniassa.

Jättikokoinen merikalastajan elinympäristö

Se on koko ajan löydetty veden läheisyydestä ja harvoin yli 100 metrin päässä veden reunasta.

Lähes kaikki vesimuodostumat ovat sopiva elinympäristö, kunhan aterioita ja ulkonevia oksia on riittävästi.

Joet, purot, järvet, padot, suistoalueet ja jopa merenrannat voivat kaikki olla sopivia elinympäristöjä, kukin avoimissa savannissa ja tiheissä metsissä.

Alalajeja on kaksi, nimetä M. m. maxima, joka löytyy muista avoimista elinympäristöistä, ja M. m. gigantea, jota esiintyy tiheissä sademetsien elinympäristöissä.

Sademetsien alalajit ovat tummempia, paljon vähemmän huomattuja yllä ja alapuolilla on painavammat mustat kaiteet kuin näissä kuvissa näkyvät nimelliset maksimit.

Giant kingfisher Kuvaus

Giant kingfisher on 42-46 cm (16,5-18 tuumaa) pitkä, ja siinä on iso takkuinen harja, iso musta lasku ja upeat valkoiset täplät mustilla yläosilla.

Miehellä on kastanjanrintanauha ja joka tapauksessa valkoiset alaosat tummalla kyljellä.

Naisellisessa on valkoinen täplikäs musta rintanauha ja kastanja vatsa. Metsäkilpailu M. m. gigantea on tummempi, paljon vähemmän huomattu yllä, ja ylimääräinen estetty alapuolella kuin nimetty rotu, mutta nämä kaksi tyyppiä risteävät metsän reunavyöhykkeen rinnalla.

Päätös on kova wak wak wak.

Jäljentäminen

Giant kingfisher on yksiavioinen. Tämä tarkoittaa, että miehet pariutuvat vain yhden naisellisen kanssa ja naiset pariutuvat vain yhden uroksen kanssa.

Todennäköisesti he suorittavat ilmalennoja koko seurustelun ajan kutsun mukana. Mies poseeraa jotkut osoittamaan höyhennäytteensä ja naispuolisen ruokinnan.

Siitoskausi on heinäkuusta tammikuuhun, huippu elokuusta lokakuuhun. Tämä laji on yksinäinen pesijä.

Sen pesä on tunneli, jonka jokainen isä ja äiti kaivaa viikoittain maksujaan ja varpaitaan hyödyntäen.

Pesä sijaitsee todennäköisesti joen rahoituslaitoksessa, hiekkalouhoksessa tai kalliolla, ja oviaukko on tyypillisesti piilotettu ulkonevan kasvillisuuden taakse, joka on liian vesitason yläpuolella. Munitaan 3–5 munaa, ja kukin isä ja äiti inkuboi niitä 25–27 päivän ajan vuorotellen 3–4 kertaa vuorokaudessa.

Uros poistaa munankuoret pesästä heti, kun munat ovat kuoriutuneet. Poikasille syötetään päivittäin useita kertoja kalaa.

Isä lopettaa heidän ruokkimisensa kuukauden kuluttua, ja äiti 5 päivää myöhemmin. Nuorempi lentää, kun he ovat 37 päivää aikaisemmin, ja voi sukeltaa muutaman tunnin sisällä, mutta heidän äitinsä ruokkii heitä 3 ylimääräistä viikkoa.

Tavat ja elämäntapa

Giant kingfisher on päivittäinen kana ja ahvenia kalliolla tai osastolla, joka ulottuu veden yli paikalle, jonka se etsii saalista.

Se voi tehdä jyrkän tai matalan sukelluksen kadotakseen sitten veden alle saaliinsa saamiseksi aikaisemmin kuin palaamalla pian ahvenelleen. Se voi lisäksi leijua avoimen veden päällä, kuten monet kuningaskalastajalajit tekevät.

Se voi nielaista pienet raput täydellisenä, mutta isompi siirretään laskun kärkeen, joten se voi osua siihen ahvenelle heiluttamalla, jotta hän voi poistaa rintakehän ja pihdit aikaisemmin kuin nielemällä liha. Kalat syödään yleensä pää ensin.

Kannattavan saaliin jälkeen kana lyö aivan uuden ahvenen. Jos kalastat merellä, kuningaskalastaja puhdistaa höyhensä viimeisimmässä vedessä.

Kuten monet kuningaskalastajat, jättiläinen kuningaskalastaja on yksinäinen ja alueellinen ja voi puolustaa aluettaan. Sen ensisijaiset asukkaat vaihtelevat, matkustavat alueellisesti vesialueiden mukaisesti. Nuoret poikkeavat lisääntymiskauden jälkeen.

Kasvatus

Etelä-Afrikassa jalostus tapahtuu syyskuun ja tammikuun välillä, Zimbabwessa elokuusta maaliskuuhun, Sambiassa maaliskuusta huhtikuuhun ja Liberiassa joulukuusta tammikuuhun.
Giant kingfisher on yksiavioinen ja yksinäinen kasvattaja. Pesä on laajennettu vaakasuora tunneli, jonka molemmat sukupuolet kaivavat suoraan joen rahoituslaitokseen varpaillaan ja maksuillaan. Oviaukon rako on 11 cm (4 tuumaa) liian suuri ja 15 cm valtava.

Tunneli on tavallisesti 2 m (6 ft 7 tuumaa), mutta 8,5 m (28 ft) tunneli on kirjattu. Kytkin, jossa on kolme munaa, asetetaan kammioon tunnelin loppuun.

Ruokinta

Tämä massiivinen laji ruokkii rapuista, kaloista ja sammakoista, jotka on pyydetty ahvenelta sukeltamalla. Jättiläinen merikalastaja ruokkii pääasiassa rapuja ja kaloja.

Sammakkoeläimet, erilaiset äyriäiset, pienet matelijat ja bugit sisältyvät lisäksi syömishoitoon.

Se metsästää tyypillisesti sukeltamalla kyydissä olevasta paikasta veteen tai leijuen ilmassa ennen sukellusta. Sukeltaessa saaliin vuoksi se tyypillisesti uppoaa kokonaan.

Se voi syödä pieniä taskurapuja täydellisinä, mutta se vie isompien rapujen rungon ja pihdit aikaisemmin kuin kuluttaa.

Kalat niellään kokonaan, pää ensin. Jos sukelat suolaisessa vedessä, se puhdistaa höyhenensä makeassa vedessä jälkeenpäin, jos mahdollista.

Giant kingfisher Pesii

Giant kingfisher on alueellinen, yksiavioinen ja yksinäinen kasvattaja. Munat munitaan heinäkuusta tammikuuhun ja huiput elo-lokakuussa.

Pesimäpari kaivaa tunnelin ja pesäkammion pystysuorassa joenrannassa tai kalliolla veden äärellä.

Tunnelin pituudet voivat vaihdella välillä 0,9 - 8,45 m (35-332 tuumaa), ja kammio on todennäköisesti 20-60 cm (8-23,5 tuumaa) valtava.

Tunnelin sisäänkäynti piiloutuu tyypillisesti kasvavan kasvuston taakse. Kukin isä ja äiti munii 3–5 munaa ja inkuboi 25–27 päivän ajan.

Kuoriutumisen jälkeen poikasille syötetään todennäköisesti kaloja useita kertoja päivässä. He pysyvät pesässä noin 37 päivää, ja voivat kuitenkin olla isänsä ja äitinsä mukaan 21 päivää muuta.

Asukkaiden uhkat

Giant kingfisher on tavallaan usein suojelualueilla. Viljelymaasta veteen vuotavat torjunta-aineet, lisääntymispaikkojen ja elinympäristöjen puute saattavat kuitenkin uhata sitä.

Väestömäärä

IUCN: n mukaisesti jättiläinen kuningaskalastaja on yleinen ja levinnyt kaikkialla, mutta yleistä asukasarviointia ei ole olemassa.

Tällä hetkellä tämä laji luokitellaan vähiten huolestuttavaksi (LC), mutta sen määrä tällä hetkellä on laskussa.

Katso video: Clouded Leopard: Capturing one of the Worlds Rarest Cats S02E05. SZtv (Elokuu 2022).

Pin
Send
Share
Send
Send